השבוע קיבלתי מתנובה מארז מהמם של collectiin שהגיע לי עד הבית עלאק עד הבית עד פתח הבית !
בקיצור המארז הכיל מלא גבינות שוות לאירוח וגם לשימוש מתבקש בחנוכה.
וככה בעצם נולד המתכון!!
לקחתי את הגבינות הוספתי אותם לתפוא שמעכתי גלגלתי טבלתי בקמח ביצה ופירורי לחם וקשקבל
וקיבלתי כדורי תפוא גבינה חלומיים .
הבאתי לאמא שלי צלחת להדלקת נר ראשון והיא התעלפה.ישר אמרה לי מה שמת בתפוא???
שהיא מתעניין זה המחמאה הכי גדולה עבורי כי זה אומר שהיא רוצה את המתכון ולהכין גם.
בקיצור אם אמא שלי אהבה את זה אתם תתעלפו על זה
שנתחיל ?!
חומרים:
5 תפוא בינוניים קלופים
100 גרם גבינת מנצ׳גו COLLECTION מגורדת
200 גרם פתיתי מוצרלה COLLECTION
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כוס פירורי לחם
ביצה xl או ביצה וחלמון מידה l
ציפוי:
כוס קמח
פירורי לחם
100 גרם קשקבל מגורדת (לא חובה מוסיף המוןןןןןןן)
2-3ביצים מקושקשות
שמן לטיגון (אפשר לאפות בתנור)
אופן ההכנה :
את תפוא אני חותכת לקוביות שמה בסיר עם מים ומבשלת כמו שמבשלים תפוא לפירה עד ריכוך .
מוציאה מהסיר מסננת,מועכת את תפוא.מוסיפה את הגבינות מנצגו ופתיתח המוצרלה ביצה פירורי לחם מלח פלפל ומערבבת היטב עד שמקבלת עיסה יציבה ונוחה לעבודה.
מכדררת כדורים קטנים אפשר גם יותר גדולים כמו כופתאות . מקפיאה לעשרים דק לא חייב להקפיא אבל ההקפאה תעזור לנו לשלוט בצורה של הכדורים.
טובלים את הכדורים בקמח ואחכ בביצה ואחכ בפירורי הלחם.
מטגנים בשמן עמוק.
מגישים עם שמנת חמוצה
ומתעלפים !!!!!!!!!
הערות :
מלח -חשוב מאד שתבדקו את את העיסה מבחינת מידת מלח ולמה ?
כי ייתכן שגודל התפוא שאני השתמשתי ואתם שונה אז לדעתמ הכי טוב תתחילו עם כפית תטעמו ואם צריך תוסיפו.
גבינת קשקבל בפירורי לחם נותנת עוד גוון של טעם שמתפוצץ בחייך לא חובה אבל מוסיף המון!
אפשר להכין מראש לטבול בפירורי לחם ולהקפיא בכלי אטום ולטגן מתי שבא לכם.זה יכול להחזיק מעמד במקרר חודש.
חשוב מאד לסנן את התפוא היטב ואז למעוך.
לגרסה ללא גלוטן פשוט להמיר את פירורי הלחם בפירורי לחם ללא גלוטן ובמקום קמח לציפוי אפשר קמח ללא גלוטן או קונפלור וזה מושלם
תודה רבה יונית! נראה מדהים הערה קטנה שאשמח שתקחי לתשומת ליבך במתכונים שלך – יהיה יותר ברור אם תשתמשי בסימני פיסוק.
שוב תודה.
שלום ענת, איזו תגובה מיותרת! אין יותר ברורה מיונית המלכה ומהמתכונים האלופים שלה שהיא משתפת באהבה ונתינה גדולה.
את רצינית שזה מה שמפריע לך סימני פיסוק?! נו באמת! חבל!!!
היי
עד כמה מופרך להשמיט את הגבינות?(עקב אלרגיה..)
אם אכן ניתן להוריד, אז מה להוסיף לתערובת במקום הגבינה?
תודה מראש!
הי יונית, מתכון מדהים!
למה את מתכוונת ביצה מקושקשת? לעשות במחבת מקושקשת ואז להוסיף?
בתמונה זה נראה כמו ביצה קשה מעוכה….
תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך?
נראה מושלם .
אפשר לדעת איזה אופציות חלופיות יש לגבינות שיש המתכון.
לא תמיד יש בהישג יד את הגבינות שציינת .
רוצה להכין כבר.
יונית, ערב טוב. רציתי להודות לך על המתכונים המדהימים שלך. הכנתי את הכדורים תפוח אדמה עם גבינות והכל נחטף תוך מספר דקות !!! ממש המתכון המושלם!
רציתי לשאול, האם ניתן להקפיא את הכדורים לפני התיכון? אני רוצה להכין אותם למחר בערב.
תודה רבה ושבת שלום.