דודה אעווישה אשתו של הרבי משה הייתה אלופת החרינגו!
אני זוכרת שהיא הייתה שולחת לאבא שלי חרינגו ואיך אמא שלי ואבא שלי היו אומרים שהיא אלופה.
דודה אעווישה הייתה האחות הבכורה של סבתא סולטנה אני בתור ילדה הייתי מתבלבלת מרוב שהם היו דומות.
כאשר היה אירוע משפחתי בר מצווה/חינה תמיד המשפחה הקרובה הייתה עוזרת ומתכנסת והיו מכינים הכל שחס וחסה לא יחסר דבר היה שולחן לעוגיות שולחן לפיצוחים שתיה חריפה ואת המופלטות והחרינגו היו מחלקים או בסוף או בהתחלה .
התמונה שהכי זכורה לי זה מהמקווה שהשולחן שחזרתי מבית המרחץ היה חלבי.וערמה ענקית של חרינגו ושכל מה שרציתי זה שיניחו לי מכל הטקסים והנשיקות ויתנו לי להתענג על חרינגו עסיסי מרוח היטב בחמאה עם נגיעות קלות של קינמון ודבש
מה אני אגיד לכם ….אני מספרת לכם ואני מתגעגעת לתקופה הזו ולאבא.
אבא שלי ז"ל היה מת על חרינגו אחרי שסבתא סולטנה נפטרה הוא היה מתקשר אליי ואומר לי יונית מזמן לא הכנת לי משהו טעים?!
כל פעם הייתי צוחקת כי זה לא היה נכון תמיד פינקתי אותו.אבל ידעתי שהוא מכוון אותי לחרינגו.
מאז שהוא נפטר הכנתי פעם אחת והיה לי קשה מאד הגעגוע אליו והמחשבה כמה הוא אהב.גרם לי להכין פעם אחת וזהו.
אתמול קמתי בבוקר והיה בא לי משהו טעים ואמרתי אבא אני מכינה לי ולך !בהתחלה בכיתי אבל אחרי הבכי הבנתי שהאוכל מחיה את אבא בתוכי
והחלטתי להקדיש את הפוסט הזה לאבא שלי ולכל אותם אנשים שהסבתאות שלהם היו מכינים להם וזה חסר להם.
וכן אני יודעת שזה דומה ללחוח אבל באוכל אין המצאות כל עדה עשתה כזה או אחר
לכן מי שאוהב לחוח זה בול אותו הדבר הולך נפלא עם מרקים תבשלי קדירה או ככה סתם לנשנש.
אז שנתחיל ?!
קילו קמח
4 כפות סולות
4 כפות סוכר לחרינגו/2כפות סוכר ללחוח
1 אבקת אפיה
3 כפות שמרים בחורף/2 כפות בקיץ.
ביצה l
9 כוסות מידה של מים (חד פעמי חם)
כף מלח.
אופן ההכנה :
קל מאד חשוב מאד שתקראו את כל הטיפים וזה שלכם♡
ראשית אני שמה את כל היבשים למעט המלח.מלח בסוף בסוף.מערבבת טוב.לא לשכוח לנפות סולת.זה חשוב יש גם בסולת חרקים וכל מיני.
אחרי הערבוב אני שמה ביצה ו5 כוסות מים.ומכסה למיקסר כי זה עף לכל כיוון.
ומערבלת דקה שתיים ואז מוסיפה כף מלח ועוד 4 כוסות ומערבלת 4 3-דקות לפחות.
כדי שרשת הגלוטן תפתח!וכדי שזה יתערבב טוב כי כשיש המון מים לא הכל מתערבב טוב.
אחרי שסיימתם חשוב לקחת מטרפה ולערבב כי לפעמיים בתחתית מצטברים גושים שלא התערבלו כמו שצריך
להעביר לקערה גדולה כי בזמן המנוחה הוא תופח למפלצת.
להתפיח שעה!בחורף שעה ורבע.
לקחת מצקת רחבה ו2 מחבתות בקוטר 24.
לחרינגו לאירועים מחבת 22 יוצא קטנים כמו פנקייק.
קחו בחשבון שמחבת עם קוטר גדול כמו 26 תדרוש כמות של מצקת וחצי!
איך זה עובד?!
משמנים פעם אחת את המחבת וזה רק בהתחלה מנגבים עם נייר ויוצקים בעזרת מצקת בלילה ושמים על אש גבוהה עד שכל החורים נפתחים ומתבשלים.
מוצאים שמים את המחבת לקירור בתוך קערה או שוטפים בברז את התחתית יוצקים שוב בלילה שמים על הגז וככה עד שהבלילה נגמרת
חשוב מאד לשים את הבלילה על מחבת קרה!שעברה קירור במים ורק אז יוצקים מהבלילה!
אם לא תעשו ככה לא יצליח לכם !!החרינגו/לחוח יהיה בצקי והחורים יהיו מעוותים.
חשוב לקרר על צלחת כל לחוח שהוצאנו מהמחבת.ורק אחרי 2 דקות קירור להניח על החרינגו/לחוח הקודם.
החרינגו/לחוח טוב לאכילה חצי שעה אחרי שהוא מוכן.
הוא מתקרר ומתייצב.אם תאכלו חם זה יהיה טעים אבל קצת בצקי תנו לו קירור ותתעלפו אחר כך כמה שזה טעים ככה.
עם מה זה הולך ?!
דבש חמאה וקינמון,נוטלה,רסק עגבניות סחוג וביצה.לצד תבשילי בשר וכד.
לאירועים כמו עליה לתורה /חינה להכין במחבת עם קוטר קטן ולשים בערמה וכל חרינגו להבריש בחמאה ולפזר מעל טיפה קינמון ומעל לזלף דבש.ולשים ליד דבש לזילוף לפי הטעם .הולך נפלא עם נענע.
רוצים להכיר אותי עוד?לראות את הבישולים שלי און ליין?בואו לאינסטגרם שלי yonit_z ולסטורי ותלמדו הרבה♡
וואו כמה חיפשתי!!!
הטריק של לקרר את המחבת חדש לי:)
אבא שלי הולך להתעלף מאושר… מחזיר אותו אחורה❤️
היי יונית:)
אפשר להכין מקמח כוסמין מלא ולשים סילאן במקום סוכר?
ןהיי אפשר מקמח כוסמין?
אין עלייך! מתגעגע לאבא שלך, ולדודה סלטנה יהי זכרם ברוך
היי יונית,
אני מאוד מאוד אוהבת את המתכונים המהממים והמדויקים שלך אבל הפעם הכי שיחקת אותה – מזכיר לי את החרינגו המופלא של סבתא שלי 🙂
שאלה: את משתמשת בשמרים יבשים או של שמרית?
תודה,
ותמשיכי לעשות חיל ולשתף אותנו במתכונים הנפלאים שלך 🙂
אני משתמשת תמיד עם שמרים יבשים
הי יונית
מה זה סוכר ללחוח?
הכוונה שאם את עושה לחוח שזה תוספת לאוכל למרקים לתבשילים אז פחות סוכר. אם את עושה חרינגו אז זה צריך לצאת מתוק זה כמו פנקייק רק מרוקאי.
אפשר להניח את הבלילה מהלילה במקרר ובבוקר להכין?
לא כי זה בלילה עשירה במים והשמרים תוססים שיש המון מים ואז זה יוביל לסוג של חמיצות אחרי הרבה זמן.שעה ואני ישר מכינה.אחרת יש טעם לוואי כמו מחמצת
לא צריך להפוך את הלחוח? מטגנים רק מצד אחד?
ריגש אותי מאד מההקדמה שלך למתכון הזכרת לי את בית אבא ואמא סבתא וסבא שלי כותב לך בעניים דומעות
כמובן שפטו גדול על המתכון וההכוונה
בהצלחה
ואוווו אני קוראת ובוכה.איפה אמא שלי שהיתה מכינה לנו בחורף כשבאים מבית הספר.
גם בארועים גם כשבא לנו ……………….
אבל עד היום עברו שנים וכולי געגועים אז עכשיו אני אכין לילדים שלי שחסר להם מאוד המסורת שלי.
מתגעגעת לאימושששששששששששששששששששששש
האם אפשר להכין מזה עטייף?
תודה רבה על המתכון.
אני מרגישה בפנים שיש בנינו קרבה חזקה. בעלי ומשפחתו עלו לארץ מאוג'דה,לחמותי ז"ל קראו סולטנה, או ליתר דיוק "סלטנה". מאז שחלתה ואח"כ ניפטרה, לא אכלתי ולא האכלתי את ילדיי בדבר המדהים והטעים הזה,ה"חירנגו".
מקווה שבזכותך הם ישחזרו את ה"חרינגו" של סבתא סלטנה ז"ל.
תבורכי מפי עליון!????