יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • קובניות בטעם חמאה ושום
  • קוביות בשר עם תפוא
  • הפסטלים של רונן
  • קציצות עוף וכרובית
  • פשטידת תרד בקלי קלות
  • עוגת קרמבו גרסת 2022
  • בואיקוס גבינה וזיתים כשר לפסח
  • קראמבל תפוחים ואגסים
  • פשטידת מצות
  • קציצות בשר כשרות לפסח
דף הבית » חרינגו /לחוח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
חרינגו /לחוח

חרינגו /לחוח

יונית צוקרמן אוקטובר 18, 2018 14 תגובות

דודה אעווישה אשתו של הרבי משה הייתה אלופת החרינגו!

אני זוכרת שהיא הייתה שולחת לאבא שלי חרינגו ואיך אמא שלי ואבא שלי היו אומרים שהיא אלופה.

דודה אעווישה הייתה האחות הבכורה של סבתא סולטנה אני בתור ילדה הייתי מתבלבלת מרוב שהם היו דומות.

כאשר היה אירוע משפחתי בר מצווה/חינה תמיד המשפחה הקרובה הייתה עוזרת ומתכנסת והיו מכינים הכל שחס וחסה לא יחסר דבר היה שולחן לעוגיות שולחן לפיצוחים שתיה חריפה ואת המופלטות והחרינגו היו מחלקים או בסוף או בהתחלה .

התמונה שהכי זכורה לי זה מהמקווה שהשולחן שחזרתי מבית המרחץ היה חלבי.וערמה ענקית של חרינגו ושכל מה שרציתי זה שיניחו לי מכל הטקסים והנשיקות ויתנו לי להתענג על חרינגו עסיסי מרוח היטב בחמאה עם נגיעות קלות של קינמון ודבש

מה אני אגיד לכם ….אני מספרת לכם ואני מתגעגעת לתקופה הזו ולאבא.

אבא שלי ז”ל היה מת על חרינגו אחרי שסבתא סולטנה נפטרה הוא היה מתקשר אליי ואומר לי יונית מזמן לא הכנת לי משהו טעים?!

כל פעם הייתי צוחקת כי זה לא היה נכון תמיד פינקתי אותו.אבל ידעתי שהוא מכוון אותי לחרינגו.

מאז שהוא נפטר הכנתי פעם אחת והיה לי קשה מאד הגעגוע אליו והמחשבה כמה הוא אהב.גרם לי להכין פעם אחת וזהו.

אתמול קמתי בבוקר והיה בא לי משהו טעים ואמרתי אבא אני מכינה לי ולך !בהתחלה בכיתי אבל אחרי הבכי הבנתי שהאוכל מחיה את אבא בתוכי

והחלטתי להקדיש את הפוסט הזה לאבא שלי ולכל אותם אנשים שהסבתאות שלהם היו מכינים להם וזה חסר להם.

וכן אני יודעת שזה דומה ללחוח אבל באוכל אין המצאות כל עדה עשתה כזה או אחר

לכן מי שאוהב לחוח זה בול אותו הדבר הולך נפלא עם מרקים תבשלי קדירה או ככה סתם לנשנש.

 

אז שנתחיל ?!

קילו קמח

4 כפות סולות

4 כפות סוכר לחרינגו/2כפות סוכר ללחוח

1 אבקת אפיה

3 כפות שמרים בחורף/2 כפות בקיץ.

ביצה l

9 כוסות מידה של מים (חד פעמי חם)

כף מלח.

אופן ההכנה :

קל מאד חשוב מאד שתקראו את כל הטיפים וזה שלכם♡

ראשית אני שמה את כל היבשים למעט המלח.מלח בסוף בסוף.מערבבת טוב.לא לשכוח לנפות סולת.זה חשוב יש גם בסולת חרקים וכל מיני.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/10/VID_38660820_081050_188.mp4

אחרי הערבוב אני שמה ביצה ו5 כוסות מים.ומכסה למיקסר כי זה עף לכל כיוון.

ומערבלת דקה שתיים ואז מוסיפה כף מלח ועוד 4 כוסות ומערבלת 4 3-דקות לפחות.

כדי שרשת הגלוטן תפתח!וכדי שזה יתערבב טוב כי כשיש המון מים לא הכל מתערבב טוב.

אחרי שסיימתם חשוב לקחת מטרפה ולערבב כי לפעמיים בתחתית מצטברים גושים שלא התערבלו כמו שצריך

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/10/VID_38690618_075508_970.mp4

להעביר לקערה גדולה כי בזמן המנוחה הוא תופח למפלצת.

להתפיח שעה!בחורף שעה ורבע.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/10/VID_38730616_022217_726.mp4

לקחת מצקת רחבה ו2 מחבתות בקוטר 24.

לחרינגו לאירועים מחבת 22 יוצא קטנים כמו פנקייק.

קחו בחשבון שמחבת עם קוטר גדול כמו 26 תדרוש כמות של מצקת וחצי!

איך זה עובד?!

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/10/VID_194440911_052615_442.mp4

משמנים פעם אחת את המחבת וזה רק בהתחלה  מנגבים עם נייר ויוצקים בעזרת מצקת בלילה ושמים על אש גבוהה עד שכל החורים נפתחים ומתבשלים.

מוצאים שמים את המחבת לקירור בתוך קערה או שוטפים בברז את התחתית יוצקים שוב בלילה שמים על הגז וככה עד שהבלילה נגמרת

חשוב מאד לשים את הבלילה על מחבת קרה!שעברה קירור במים ורק אז יוצקים מהבלילה!

אם לא תעשו ככה לא יצליח לכם !!החרינגו/לחוח יהיה בצקי והחורים יהיו מעוותים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/10/VID_181150202_062142_701.mp4

חשוב לקרר על צלחת כל לחוח שהוצאנו מהמחבת.ורק אחרי 2 דקות קירור להניח על החרינגו/לחוח הקודם.

החרינגו/לחוח טוב לאכילה חצי שעה אחרי שהוא מוכן.

הוא מתקרר ומתייצב.אם תאכלו חם זה יהיה טעים אבל קצת בצקי תנו לו קירור ותתעלפו אחר כך כמה שזה טעים ככה.

עם מה זה הולך ?!

דבש חמאה וקינמון,נוטלה,רסק עגבניות סחוג וביצה.לצד תבשילי בשר וכד.

לאירועים כמו עליה לתורה /חינה להכין במחבת עם קוטר קטן ולשים בערמה וכל חרינגו להבריש בחמאה ולפזר מעל טיפה קינמון ומעל לזלף דבש.ולשים ליד דבש לזילוף לפי הטעם .הולך נפלא עם נענע.

רוצים להכיר אותי עוד?לראות את הבישולים שלי און ליין?בואו לאינסטגרם שלי yonit_z ולסטורי ותלמדו הרבה♡

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה
חרינגו לחוח

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. מיכל הגב אוקטובר 18, 2018 בשעה 3:35 pm

    וואו כמה חיפשתי!!!
    הטריק של לקרר את המחבת חדש לי:)
    אבא שלי הולך להתעלף מאושר… מחזיר אותו אחורה❤️

    • ניצן הגב פברואר 5, 2020 בשעה 12:30 pm

      היי יונית:)
      אפשר להכין מקמח כוסמין מלא ולשים סילאן במקום סוכר?

  2. מיטל הגב אוקטובר 19, 2018 בשעה 2:48 am

    ןהיי אפשר מקמח כוסמין?

  3. אבי סולטן הגב אוקטובר 21, 2018 בשעה 9:53 am

    אין עלייך! מתגעגע לאבא שלך, ולדודה סלטנה יהי זכרם ברוך

  4. תמר הלל הגב אוקטובר 23, 2018 בשעה 10:07 am

    היי יונית,

    אני מאוד מאוד אוהבת את המתכונים המהממים והמדויקים שלך אבל הפעם הכי שיחקת אותה – מזכיר לי את החרינגו המופלא של סבתא שלי 🙂

    שאלה: את משתמשת בשמרים יבשים או של שמרית?

    תודה,
    ותמשיכי לעשות חיל ולשתף אותנו במתכונים הנפלאים שלך 🙂

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 4:04 pm

      אני משתמשת תמיד עם שמרים יבשים

  5. מיטל הגב נובמבר 15, 2018 בשעה 3:26 pm

    הי יונית
    מה זה סוכר ללחוח?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 4:51 pm

      הכוונה שאם את עושה לחוח שזה תוספת לאוכל למרקים לתבשילים אז פחות סוכר. אם את עושה חרינגו אז זה צריך לצאת מתוק זה כמו פנקייק רק מרוקאי.

  6. לי הגב אוגוסט 31, 2019 בשעה 6:37 pm

    אפשר להניח את הבלילה מהלילה במקרר ובבוקר להכין?

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 24, 2019 בשעה 4:05 am

      לא כי זה בלילה עשירה במים והשמרים תוססים שיש המון מים ואז זה יוביל לסוג של חמיצות אחרי הרבה זמן.שעה ואני ישר מכינה.אחרת יש טעם לוואי כמו מחמצת

  7. בתאל הגב ספטמבר 7, 2019 בשעה 6:01 pm

    לא צריך להפוך את הלחוח? מטגנים רק מצד אחד?

  8. שמעון הגב אוקטובר 15, 2021 בשעה 8:06 am

    ריגש אותי מאד מההקדמה שלך למתכון הזכרת לי את בית אבא ואמא סבתא וסבא שלי כותב לך בעניים דומעות
    כמובן שפטו גדול על המתכון וההכוונה

    בהצלחה

  9. ליאורה כהן הגב אוקטובר 21, 2021 בשעה 9:16 am

    ואוווו אני קוראת ובוכה.איפה אמא שלי שהיתה מכינה לנו בחורף כשבאים מבית הספר.
    גם בארועים גם כשבא לנו ……………….

    אבל עד היום עברו שנים וכולי געגועים אז עכשיו אני אכין לילדים שלי שחסר להם מאוד המסורת שלי.

    מתגעגעת לאימושששששששששששששששששששששש

  10. זיוה הגב אפריל 2, 2022 בשעה 8:58 am

    האם אפשר להכין מזה עטייף?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת גבינה יפנית עוגת גבינה יפנית שבוע שעבר דפיקה בדלת והגיע שליח וקיבלתי ארגז עם שלל מוצ...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא...
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • קובניות בטעם חמאה ושום קובניות בטעם חמאה ושום הרבה פעמיים חשבתי על איך לפתוח את הפוסט היום בהתחלה...
  • בורקס גבינות עגול באפס מאמץ בורקס גבינות עגול באפס מאמץ מכירים את זה שבא לכם משהו טעים מושחת וקל ? כזה שלוקח...
מתכונים חדשים

קובניות בטעם חמאה ושום

קוביות בשר עם תפוא

הפסטלים של רונן

קציצות עוף וכרובית

פשטידת תרד בקלי קלות

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס