יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
  • עוגיות מכונה
דף הבית » חלת בורקס עוף פטריות ותפוא
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
חלת בורקס עוף פטריות ותפוא

חלת בורקס עוף פטריות ותפוא

יונית צוקרמן דצמבר 19, 2019 4 תגובות

בורקס זה החיים !

אתם יכולים להגיד אע בע צינגלה בע,בשבילי בורקס הוא חלק מהילדות .

 

אחת מהמנות הקבועות שהייתי בוחרת באירועים שהמלצר היה שואל דג או בורקס.

הייתי עונה ,ברור בורקס.

אל תסתלבטו אבל בורקס עם מלא רוטב העדפתי כי דגים אמרתי יש לי כל שבת חחחחח.

כי אמא הייתה עושה בורקס לפי המצב רוח של אחי מאיר.זה לא היה בתפריט המרוקאי הקבוע שלה.

 

אגב להבדיל מאמא אצלי מנת בורקס היא אחת המנות הקבועות שאני מגישה באירוח הביתי שלי.

זה קל להכנה זה נוח וכולם אוהבים.

ואת זה ראיתי בהצלחה של הפוסט של בורקס הבשר ששבר השנה שיא בכמות הצפיות בקטגוריה של מאפים.

משהו שרק חיזק את הדעה שלי שהכי פשוט הכי טעים .

אם אתם רוצים לראות את המתכון לחצו פה

אז אחרי ההצלחה של בורקס הבשר הגיע הזמן לגרסת עוף אבל לא סתם גרסה מיוחדת שהולכת לקטוף ים של מחמאות

בגלל שהיא גרסה סופר עשירה בגלל הפטריות וקוביות תפוא .

כן קוביות קטנות ולא פירה כמו שאתם מכירים.

קוביות קטנות שסופגות את טעם המילוי והביס הראשון שאתם לוקחים הוא ביס שכולו עולם ומלואו.

יא אני מדברת על הביס ואני נהיית רעבה ובא לי לאכול את המסך.

כי אני בעצם יודעת כמה זה טעים.

עכשיו תורכם לדעת

אגב משהו מאד חשוב שאת הצורה של החלה ראיתי באולם אירועים אצל השף אמיר דהן שהוא חבר ושף מוכשר ועליו אני עוד אספר בעתיד

חומרים :

בצק פילאס תורכי מעדנות

חומרים למילוי :

700גרם חזה עוף קצוץ גב וקטן

3 בצלים

2 תפוא

סלסלה פטריות קצוצה

מלח,פלפל,פפריקה,אבקת מרק פטריות,מרק עוף

אופן ההכנה :

נתחיל את התפוח אדמה.אני קולפת חותכת לקוביות קטנות קטנות שמה בסיר עם מים קצת מלח ומבשלת עד ריכוך.

בזמן הזה אני קוצצת את הבצלים אפשר לקצוץ /לפרוס מה שאוהבים.

שמה את הבצלים במחבת ומטגנת עם 2-3 כפות שמן עד לשקיפות מלאה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/12/VID-20191219-WA0001.mp4

בזמן הזה אני קוצצת חזה עוף ואת הפטריות.

כאשר הבצל מגיע לשקיפות מלאה אני מוסיפה את חזה העוף והפטריות לבצל ומטגנת הכל דקה שתיים לא עד הסוף כי אני רוצה לשמור על העסיסיות של חזה העוף.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/12/VID-20191219-WA0003.mp4

מוסיפה את קוביות תפוח האדמה

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/12/VID-20191219-WA0017.mp4

ותבלינים :

כף אבקת מרק פטריות כף אבקת מרק עוף חצי כפית פלפל שחור כפית פפריקה כפית מלח (מלח זה לפי הטעם )מערבבת היטב.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/12/VID-20191219-WA0015.mp4

מצננת את המילוי ומכינה חלה/רולדות או בורקס אישי.

אופן הכנת הרולדות:

מניחה מהמלית על בצק הפילאס ומגלגלת.מניחה עוד חומר מגלגלת חותכת את הבצק ומעבירה לתבנית.

 

 

 

לצורת חלה  עושים 3 רולדות או 4 רצועות ועושים צורה של חלה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/12/VID-20191219-WA0008.mp4

לבורקס אישי חותכים ריבועים שמין מלית באמצע אפשר לסגור לחצי ואפשר לסגור חצוי ותקבלו משולש.

אפיה:

160 מעלות עשרים דקות מצב טורבו אחכ מעלים ל180 מעלות עד הזהבה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/12/VID-20191219-WA0006.mp4

בהצלחה ♡

הערות :

אפשר לעשות עם כל בצק עלים שרוצים אני אישית אוהבת פילאס.

אפשר לעשות גם עם בשר טחון במקום חזה עוף.

אפשר לעשות רוטב ולהגיש

אפשר להכין רולדה ולהקפיא ואז לאפות ואפשר לאפות ולהקפיא גם.

תודה למעדנות על הכייף בשיתוף הפעולה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/12/VID-20191219-WA0004.mp4

ואם בא לכם לראות עוד סרטונים ושלבים של מה שאני מכינה בואו לאינסטוש שלי yonit_z

רק מה?

תבואו שבעים חחחחח

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. מירי הגב דצמבר 20, 2019 בשעה 6:28 am

    יונית יקרה,תודה רבה על כל המתכונים המהממים!
    תוכלי בבקשה להראות איך את עושה את הצורה של הצמה בבורקס עוף?

  2. גל הגב דצמבר 27, 2019 בשעה 9:38 am

    הי האם אפשר עם קוביות פרגית?

  3. אילמה הגב דצמבר 27, 2019 בשעה 9:47 am

    מה עם תפוחי אדמה? איפה נם נכנסים

  4. רחלי הגב ינואר 6, 2020 בשעה 9:12 pm

    נראה יאמייי
    לא ברור איך עושים את הצמה, אשמח להסבר.

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • קוביות בשר עם פטריות קוביות בשר עם פטריות הבת שלי אתמול אמרה לי אמאאאאא אי אפשר להפסיק לאכול איזה...
  • עוגת גבינה קלאסית עוגת גבינה קלאסית פוסט שלם שהוא למעשה מדריך לעוגת הגבינה הקלאסית, שיש לה...
  • עוגיות מכונה עוגיות מכונה העוגיות מכונה של אמא שלי הכי טעימות בעולם !!!! א...
  • פיתה תרד חלומית פיתה תרד חלומית השבוע לפני שנה הייתי באינסטנבול אהובתי . גוגל הז...
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
מתכונים חדשים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

עוגת לימון עם קוקוס ושקדים

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס