בורקס זה החיים !
אתם יכולים להגיד אע בע צינגלה בע,בשבילי בורקס הוא חלק מהילדות .
אחת מהמנות הקבועות שהייתי בוחרת באירועים שהמלצר היה שואל דג או בורקס.
הייתי עונה ,ברור בורקס.
אל תסתלבטו אבל בורקס עם מלא רוטב העדפתי כי דגים אמרתי יש לי כל שבת חחחחח.
כי אמא הייתה עושה בורקס לפי המצב רוח של אחי מאיר.זה לא היה בתפריט המרוקאי הקבוע שלה.
אגב להבדיל מאמא אצלי מנת בורקס היא אחת המנות הקבועות שאני מגישה באירוח הביתי שלי.
זה קל להכנה זה נוח וכולם אוהבים.
ואת זה ראיתי בהצלחה של הפוסט של בורקס הבשר ששבר השנה שיא בכמות הצפיות בקטגוריה של מאפים.
משהו שרק חיזק את הדעה שלי שהכי פשוט הכי טעים .
אם אתם רוצים לראות את המתכון לחצו פה
אז אחרי ההצלחה של בורקס הבשר הגיע הזמן לגרסת עוף אבל לא סתם גרסה מיוחדת שהולכת לקטוף ים של מחמאות
בגלל שהיא גרסה סופר עשירה בגלל הפטריות וקוביות תפוא .
כן קוביות קטנות ולא פירה כמו שאתם מכירים.
קוביות קטנות שסופגות את טעם המילוי והביס הראשון שאתם לוקחים הוא ביס שכולו עולם ומלואו.
יא אני מדברת על הביס ואני נהיית רעבה ובא לי לאכול את המסך.
כי אני בעצם יודעת כמה זה טעים.
עכשיו תורכם לדעת
אגב משהו מאד חשוב שאת הצורה של החלה ראיתי באולם אירועים אצל השף אמיר דהן שהוא חבר ושף מוכשר ועליו אני עוד אספר בעתיד
חומרים :
בצק פילאס תורכי מעדנות
חומרים למילוי :
700גרם חזה עוף קצוץ גב וקטן
3 בצלים
2 תפוא
סלסלה פטריות קצוצה
מלח,פלפל,פפריקה,אבקת מרק פטריות,מרק עוף
אופן ההכנה :
נתחיל את התפוח אדמה.אני קולפת חותכת לקוביות קטנות קטנות שמה בסיר עם מים קצת מלח ומבשלת עד ריכוך.
בזמן הזה אני קוצצת את הבצלים אפשר לקצוץ /לפרוס מה שאוהבים.
שמה את הבצלים במחבת ומטגנת עם 2-3 כפות שמן עד לשקיפות מלאה.
בזמן הזה אני קוצצת חזה עוף ואת הפטריות.
כאשר הבצל מגיע לשקיפות מלאה אני מוסיפה את חזה העוף והפטריות לבצל ומטגנת הכל דקה שתיים לא עד הסוף כי אני רוצה לשמור על העסיסיות של חזה העוף.
מוסיפה את קוביות תפוח האדמה
ותבלינים :
כף אבקת מרק פטריות כף אבקת מרק עוף חצי כפית פלפל שחור כפית פפריקה כפית מלח (מלח זה לפי הטעם )מערבבת היטב.
מצננת את המילוי ומכינה חלה/רולדות או בורקס אישי.
אופן הכנת הרולדות:
מניחה מהמלית על בצק הפילאס ומגלגלת.מניחה עוד חומר מגלגלת חותכת את הבצק ומעבירה לתבנית.
לצורת חלה עושים 3 רולדות או 4 רצועות ועושים צורה של חלה.
לבורקס אישי חותכים ריבועים שמין מלית באמצע אפשר לסגור לחצי ואפשר לסגור חצוי ותקבלו משולש.
אפיה:
160 מעלות עשרים דקות מצב טורבו אחכ מעלים ל180 מעלות עד הזהבה.
בהצלחה ♡
הערות :
אפשר לעשות עם כל בצק עלים שרוצים אני אישית אוהבת פילאס.
אפשר לעשות גם עם בשר טחון במקום חזה עוף.
אפשר לעשות רוטב ולהגיש
אפשר להכין רולדה ולהקפיא ואז לאפות ואפשר לאפות ולהקפיא גם.
תודה למעדנות על הכייף בשיתוף הפעולה.
ואם בא לכם לראות עוד סרטונים ושלבים של מה שאני מכינה בואו לאינסטוש שלי yonit_z
רק מה?
תבואו שבעים חחחחח
יונית יקרה,תודה רבה על כל המתכונים המהממים!
תוכלי בבקשה להראות איך את עושה את הצורה של הצמה בבורקס עוף?
הי האם אפשר עם קוביות פרגית?
מה עם תפוחי אדמה? איפה נם נכנסים
נראה יאמייי
לא ברור איך עושים את הצמה, אשמח להסבר.