היום יש אין סוף גרסאות לחלה במילוי כזה או אחר.
אבל חלה במילוי חצ'פורי אין !
ועוד מבצק שמרים מדופדף של קרואסון בכלל אין
אבל עכשיו יש!
ועכשיו אני אנסה להסביר לכם מה מתרחש כאשר אתם בוצעים חתיכה מהחלה ומילוי עשיר של גבינות נמס מתוך פני החלה ומתערבב עם העלים והטעם המושלם של הקראוסון.
בקיצור חגיגת טעמים בביס אחד שהוא טיפה מתוק טיפה מלוח והרבה טעים.
מתכון קל להכנה עשר דק וזה שלכם
לא מאמינים בואו תראו
חומרים:
חבילה אחת של בצק שמרים עלים מעדנות
מלית ;
250 גרם גבינת חמד 5% פיראוס
חצי חבילה של גבינת כנען 5% תנובה
200 גרם פתיתי עמק
כף גדושה קונפלור
עלי בזילקום טריים
ציפוי
ביצה ,שומשום ,עלי בזילקום
אופן ההכנה :
את בצק השמרים צריך להפשיר לילה במקרר ושעה בחוץ לפני העבודה.
לפני שמתחילים עם המלית ואופן ההכנה חשוב להדליק תנור שיהיה חם.
אז להדליק ל160 מעלות אפיה רגיל.
הכנת המילוי היא די פשוטה מערבבים את כל החומרים היטב.
אופן הכנת החלה :
חוצים את הבצק ל2 חצאים.וכל חצי לרבע.
כל רבע בצק מניחים מלית כמה עלי בזילקום(לא חובה אבל מוסיף עיניין) וסוגרים.את עודפי הבצק אפשר לחתוך.
מהדקים היטב שהגבינות לא יברחו בזמן האפיה
גם בקצה מהדקים וסוגרים.
קולעים צמה מ4 כאשר כל פעם 2 קצוות פנימה
מי שרוצה יכול לעשות צמה מ3 ומה שנשאר לעשות שבלול .
מברישים בביצה מקשטים.
מתפיחים בצורה שעה!!חשוב להתפיח התפחה טובה אחרת באפיה הכל יהיה דחוס ולא יהיו עלים.
מברישים שוב בביצה.
אופים בתנור חם עד הזהבה
קל קל קל וטעים !
*****גם המתכון הזה לקטח מחוברת שבועות 2021 והפרסום בשיתוף תנובה
כל מתכון של יונית צוקרמן מקבל כתר
מה אפשר לשים במקום גבינת כנען?
אין עלייך ועל המתכונים שלך!
מושלם מושלם מושלם
את אלופה! מעדכנת מדןייק ותמיד מחדשת.תודה לך
אמאלההה נראה סוףףףף
את מקשטת גם למעלה עם בזיליקום?
יונית את פשוט אלופה, כל מתכון שלך מדויק ומוצלח, והכי חשוב כמה פשוט ככה טעים!!!!
אפשר להכין גם עם בצק שמרים רגיל של חלה שהכנתי?
אין על המתכונים שלך אלופה??????
שתהיה לך שנה טובה ומתוקה מבורכת בכל טוב ❤