חומוס מרוקאי על פי ההלכה זה מתכון קצת שונה,אני לקחת את המתכון לטעמים שלי .
אמא שלי משרה את החומוס לילה שלם ולמחרת מבשלת אותו חצי שעה עם אבקת אפיה שוטפת ומקלפת אותו מהקליפה
ואז מבשלת אותו ברוטב חריף. ומגישה לנו את זה בנפרד לדג לצד לחם בית.
אני הבת הסוררת מקצרת תהליכים ועושה עם חומוס מבושל קפוא. מפשירה , שוטפת ומבשלת.
אמא שלי תמיד מתלוננת ואומרת לי שהחומוס קטן,שאני עצלנית ושאני אראה את החומוס שיש לה בערמות במקפיא ,איזה גדול, איזה יפה, איזה הבדל של שמיים וארץ.
אבל בנינו היא כל הזמן מתלוננת , מרוקאית לא יודעת להחמיא זה לא במילון ,אולי היא צודקת על הגודל, אבל בשבילי עשר דקות עבודה שווה להתפשר על הגודל [שלא תמיד קובע חח] כי הטעם הוא ברוטב ובחלה.
טוב לפני שאני אסתבך עם אמא שלי והיא תנשל אותי אני עוברת למתכון !
אני רואה את החיוך שלכם ואיך אתם אומרים בלב ,יש הפעם היא לא חפרה הרבה !!!
חומרים:
חבילה של חומוס קפוא או 2 קופסאות שימורים [רחמא ליצלן]
6 שיני שום חתוכים לפרוסות
פלפל אדום חתוך לרצועות
פלפל חריף
חצי צרור כוסברה
מלח, פלפל , כורכום, פפריקה,פפריקה חריפה, כמון.
אופן הכנה :
מי שרוצה יכול לקנות חומוס במשקל. אני ממליצה לעשות קילו כי אם כבר משרים אז להכין כמות יפה ולחלק לשקיות ולהקפיא.
אז קילו חומוס משרים לילה עם כפית סודה לשתייה , למחרת שוטפים ומבשלים חצי שעה עם אבקת אפיה שגורמת לקליפה להתנתק וכל מה שצריך זה לשטוף ולנקות.
למי שעושה כמוני ומשתמש בחומוס קפוא ?אז פשוט להפשיר את החומוס במקרר , לשטוף ולסנן ולהתחיל להכין את הרוטב.
שמים שמן בתחתית הסיר, מחממים את שמן דקה שתיים, מוסיפים את שיני השום,רצועות הפלפל האדום והחריף, מבשלים הכל 2- 3 דקות מוסיפים את הכוסברה מערבבים ואחרי דקה מתחילים לתבל ככה :
כף פפריקה אדומה כף אבקת מרק עוף, כפית כמון, רבע כפית כורכום, שליש כפית פלפל שחור, כפית פפריקה חריפה (לא חובה ).
מערבבים הכל על מנת שהתבלינים יפתחו בשמן.
אח"כ מוסיפים את החומוס והמים, בערך 2 כוסות מים רותחים .
בודקים שזה מכסה את החומוס במידה ולא מוסיפים.
ומבשלים על אש קטנה עשרים דקות – חצי שעה .
טועמים שזה רך ומבושל ואם כן,מכבים את הגז.
תזכרו שטף אחד לא יאמין לכם שהכנתם את זה בפחות מחצי שעה?
בהצלחה.
הערות :
מי שאוהב חומוס גדול אז הוא חייב להשרות לילה שלם ולקנות סוג של חומוס גדול.
מידת החריפות היא לפי עיניין של טעם,אפשר לוותר על החריף ואז יצא חומוס פיקנטי.
אפשר לבשל גם בסיר לחץ.
יונית שלום וברכה איפשר גם מצכון לחלה ולדג שבתמונה ? נראה מושלםםם
באתר תמצאו הכל , יכולה רך מנוע החיפוש למעלה או למטה או דרך גוגל שם המתכון והשם שלי ותוך שנייה את שם
חייבת להודות לך על המתכון המושלם הזה! בחרתי בדרך הארוכה עשיתי חומוס עם השריה, השיטה עם האבקת אפיה, וואו!!!
עשיתי רוטב קצת אחר, אבל הגרגירים יצאו מושלמים, תודה רבה
ברגע שקראתי אבקת מרק, הפסקתי באותו רגע ולא המשכתי יותר.
סליחה.
זכותך !
בהצלחה
אני גם לא משתמשת באבקות מרק לסוגיהן….עדין טעים וטוב אולי צריך יותר מלח.
מתכון נהדר קל פשוט וטעים. תודה.
נראה פצצההה אם השרתי את החומוס בלילה בלי סודה, ובישלתי עם אבקת אפייה חצי שעה זה גם בסדר? או לוותר על התבשיל?
צודק!
שף חיים כהן אמר במבחן קבלה למסטר שף לנבחן שהשתמש במרק עוף, "תאר לך שלכל השירים היה אותו לחן?"
אלופה!כלכך נהנת מהמתכונים הנוצלחים שלך
הכמות של הרוטב זה לכל הקילו עושה מחר עם חומוס טרי ששמה במקרר לילה עם סודה לשתיה
יצא מעולה תודה רבה
החומוס יצא מצוין ,אני מעוניין לעוד מתכונים והמלצות עם יש באפשרותך לשלוח,תודה
היי האמת אני לא הוספתי מרק עוף .מסיבות כל שהן… ויצא חבל על הזמן..אלופת העולם שאפו
היי האם לכסות?
הוספתי פרוסות לימון וטונה בקופסא יצא מושלם!!!
מה עדיף להוסיף במידה ורוצים
גרונות הודו או גרונות עוף?
יונית המתכונים שלך אליפות!!
רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
אם יצא לי קצת מיימי ואני רוצה להסמיך את הרוטב מה להוסיף?
היי נראה מושלם אפשרי להוסיף עוף?
הוספתי טיפטיפונת ראס אל חנות ויצא פצצה
מהמם
יצא סוף!
החלפתי אבקת מרק בחצי כפית.מלח.
אבקת מרק יש גם תוצרת בית טבעונית ורק מרכיבים טבעיים. לא צריך לשלול ישר ללא בירור מה המרכיבים. המלח לא יותר בריא מאבקת מרק גם מהרגילה המכילה מונסודיום גלוטומט שקצת העלילו עליו יותר מידי. חפשו ברשת, לא חסרים מתכונים לאבקת מרק תוצרת בית.
האם לבשל בסיר פתוח או מכוסה? (אבקש לא לשלוח לי מיילים. תודה)
מדוע אין מלח התבלינים? האם בכוונה או שנשכח?