אני יונית משוגעת בעצם משוגעת זה נקרא לייסטר בר מינן !
אז מהתחלה?אני יונית סולטן צוקרמן מכורה לבצקים!או בשמם האמצעי פחממות או בשם משפחתם מאפים.
השבוע עברתי על האתר שלי וקלטתי שאין לי מתכון לקובנה!ג'חנון/מלאווח(יש לי מתכון מהסרטים)אמרתי לעצמי עם כל הטירוף של שבועות אני מכינה השבוע קובנה!עסיסית כזו?בשרנית…קראנצית מבחוץ ומלאה בספוגיות מבפנים.אוחחחח ריר נוזל לי מהמחשבה על הקובנה שלי!
גילו נאות:לפני 20 שנה הייתי קונה בשוק ראש העין בימי שישי קובנה/לחוח/פיתות תמניות…אז לא היו לי מחשבות על מטבח בשישי.אז הייתי מתפנקת כל יום שישי ארוחת שבת אצל אמא,הייתי מסיימת לנקות והופ נוסעת עם בעלי לראש העין.וכל פעם קונה,אוכלת באוטו ושואלת את עצמי איך עושים את זה???
תרגעו !פעם לא היה אינטרט כמ שיש היום ושהכל נגיש.
בקיצור יום אחד תפסתי את אשתו של סאלם במרפאת שיניים לבד מחכה לבעלה שיסיים טיפול.קראתי לה למשרד שלי…ועשיתי עבודת שורשים בכל מה שקשור לקובנה!
והיום אני מגלה לכם את המתכון שלמדתי ממנה ,אבל בגרסה בריאה יותר!כן בריאה בזכות הנטורינה שמחליפה את המרגרינה או השמן או החמאה .הנטורינה למי שלא יודע היא שומן טוב בגלל שהוא על בסיס שמן קוקוס!אין שומן טרנס אין כלוסטרול רע כמו בחמאה רק שומן צמחי טבעי שהוא בריא יותר .
בקיצור מה הדוקטורט הזה באמצע הפוסט…מתכון וקדימה:
חומרים:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
ביצה אחת מידה l
3 כוסות מים חמימים
כף מלח.
ציפוי:
נטורינה קוקוס 200 גרם.
גרסה חגיגית:
3 סלקים מבושלים מגורדים בפומפיה
גבינה בולגרית 16 אחוז
חופן אגוזי המלך קצוצים.
נטורינה 200 גרם
אופן ההכנה:
קובנה בסיסית רגילה
שמים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח ומערבלים אחרי דקה מוסיפים את המלח.וממשיכים ללוש/לערבל 7 דקות.
אחרי 7 דקות לישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת מתפיחים שעה .
ואחרי שעה לשים את הבצק קצת מורידים את האוויר ומתפיחים שוב שעה.
אחרי שעה מחלקים את הבצק ל2.
את הנטורינה שמים בקערה ומכניסים להמסה של דקה במיקרו.מוציאים מברישים היטב את הסיר והמכסה.שלא ידבק!ומתחילים בהכנת הקובנה.
מקמחים את משטח העבודה(השיש) כי הבצק דביק קצת מרדדים לעלה רחב.מברישים נטורינה.מגלגלים לרולדה.חותכים אותה בסימון של 3-4 אצבעות.מה הכוונה סימון ???
מניחים את האצבעות מעל וכל 3-4 אצבעות חותכחם את הרולדה.
אחרי שחתכנו את הרולדה אנחנו מניחים בסיר את החתיכות ומברישים מעל שוב בנטורינה.
אח"כ סוגרים את הסיר ומתפיחים עוד 40 דקות.כן עוד התפחה אחרונה !סבלנות זה שווה.
בנתיים מחממים תנור ל210 מעלות מצב טורבו ואחרי 40 דקות התפחה בסיר מכניסים את הקובנה לאפיה במשך חצי שעה .אחכ מורידים את החום ל180 וממשיכים לאפות עוד 45 דקות וזהו זה מוכן ♡
אם מכינים בשבת אז מבשלים על הגז חצי שעה בלהבה נמוכה ואחכ מעבירים לפלטה כל הלילה.
הערות :
הבצק יוצא טיפה דביק וזה מעולה לנו !
אפשר להוסיף לעיסת הבצק כף קצח ולקשט מסביב בשומשום.זה משדרג את הטעם.
אפשר לבשל על הגז על אש קטנה שעה וחצי ואז להעביר לפלטה שבת על הלילה ואז יש לכם קובנה חמה וטריה בשבת בבוקר.
אגב פלטה =100 מעלות בתנור.
אופן הכנת קובנה חגיגית עם סלק וגבינה.
חשוב לציין שסלק הולך נפלא עם אגוזים גבינות לכן תרגישו חופשי להוסיף גבינות למשל עזים /פרומעז/כחולה/מוצרלה וכו…
את חצי הבצק פותחים לעלה רחב מברישים בנטורינה מומסת את העלה הרחב.
מגרדים מעל סלק מבושל,מעל גבינות,אגוזי המלך ומגלגלים את הבצק לרולדה.
חותכים את הרולדה בסימן של 3-4 אצבעות ומסדרים בסיר.
מתפיחים 40 דק בתוך סיר עם מכסה ואופים חצי שעה בתנור לוהט שחומם ל210 מעלות ואחכ 50 דקות ב180 מעלות .מצב תנור טורבו.
הערות:
אם לא אוהבים סלק אפשר תפוא מגורד ובצל ירקות וקצת שמנת מתוקה ואפשר רק גבינות ואגוזים.בקיצור כל מה שאוהבים…הגבול הוא השמיים ♡
אני אישית מעדיפה לאפות בתנור ופחות בפלטה!
כמובן שאפשר להשתמש בחמאה או משמנה אבל תזכרו שנטורינה בריאה יותר!וטעימה יותר משמן זית.
יונית אם המטןרינה עם שמן קוקוס לא מורגש הטעם? לא סובלת דמן קוקוס הוא עושה את כל האוכל עם טעם של קוקוס..
לא מורגש כלל
היי יונית,
נראה מדהים! האם אני יכולה לאפות ביום שישי ורק לחמם על הפלטה בשבת? הטעם נשמר או שעדיף כפי שציינת לבשל חצי שעה על הגז ואז על הפלטה? (גם על הגז בסיר הג'חנון?)
תודה 🙂
בהחלט לדעתי עדיף ככה
מקילו קמח יוצא סיר אחד או שניים?
2
אלופת האלופות זה מה שאת!!
איזה גודל סיר ???
חג שמח וגמר חתימה טובה!
אפשר עם שמן קנולה במקום נטורינה?
היי
האם אפשר להכין בפלטה ומעל לשים גחנון ?
הבצק מדהים , לטעמי מספיק רק כף של שמרים . הבצק לא מפסיק לעלות. וגולש מהסיר (ג'חנון).
הי יונית, כבר שבוע שני שאני מנסה להכין לפי המתכון ומשהו קורה במעבר לפלטה ואחרי כשעה הבצק צונח לתוך עצמו. הכל נזרק לפח ☹️ מה יכולה להיות הסיבה? מה אני עושה לא בסדר?
אפשר למרוח חמאה ?
אפשר להחליף את הסיר לנירוסטה ולא לסיר אלומיניום הרגיל?