המדריך השלם לקובנה - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » המדריך השלם לקובנה
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
המדריך השלם לקובנה

המדריך השלם לקובנה

יונית צוקרמן מאי 26, 2019 13 תגובות

אני יונית משוגעת בעצם משוגעת זה נקרא לייסטר בר מינן !

המדריך השלם לקובנה

אז מהתחלה?אני יונית סולטן צוקרמן מכורה לבצקים!או בשמם האמצעי פחממות או בשם משפחתם מאפים.

השבוע עברתי על האתר שלי וקלטתי שאין לי מתכון לקובנה!ג'חנון/מלאווח(יש לי מתכון מהסרטים)אמרתי לעצמי עם כל הטירוף של שבועות אני מכינה השבוע קובנה!עסיסית כזו?בשרנית…קראנצית מבחוץ ומלאה בספוגיות מבפנים.אוחחחח ריר נוזל לי מהמחשבה על הקובנה שלי!

גילו נאות:לפני 20 שנה הייתי קונה בשוק ראש העין בימי שישי קובנה/לחוח/פיתות תמניות…אז לא היו לי מחשבות על מטבח בשישי.אז הייתי מתפנקת כל יום שישי ארוחת שבת אצל אמא,הייתי מסיימת לנקות והופ נוסעת עם בעלי לראש העין.וכל פעם קונה,אוכלת באוטו ושואלת את עצמי איך עושים את זה???

המדריך השלם לקובנה

תרגעו !פעם לא היה אינטרט כמ שיש היום ושהכל נגיש.

בקיצור יום אחד תפסתי את אשתו של סאלם במרפאת שיניים לבד מחכה לבעלה שיסיים טיפול.קראתי לה למשרד שלי…ועשיתי עבודת שורשים בכל מה שקשור לקובנה!

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_116630518_152720_745.mp4

והיום אני מגלה לכם את המתכון שלמדתי ממנה ,אבל בגרסה בריאה יותר!כן בריאה בזכות הנטורינה שמחליפה את המרגרינה או השמן או החמאה .הנטורינה למי שלא  יודע היא שומן טוב בגלל שהוא על בסיס שמן קוקוס!אין שומן טרנס אין כלוסטרול רע כמו בחמאה רק שומן צמחי טבעי שהוא בריא יותר .

בקיצור מה הדוקטורט הזה באמצע הפוסט…מתכון וקדימה:

חומרים:

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

ביצה אחת מידה l

3 כוסות מים חמימים

כף מלח.

ציפוי:

נטורינה קוקוס 200 גרם.

גרסה חגיגית:

3 סלקים מבושלים מגורדים בפומפיה

גבינה בולגרית 16 אחוז

חופן אגוזי המלך קצוצים.

נטורינה 200 גרם

אופן ההכנה:

קובנה בסיסית רגילה

שמים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח ומערבלים אחרי דקה מוסיפים את המלח.וממשיכים ללוש/לערבל 7 דקות.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_147310910_015529_039.mp4
https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_147350617_111001_954.mp4
https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_147360623_190243_508.mp4

אחרי 7 דקות לישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת מתפיחים שעה .

ואחרי שעה לשים את הבצק קצת מורידים את האוויר ומתפיחים שוב שעה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_112970513_080935_665.mp4

אחרי שעה מחלקים את הבצק ל2.

את הנטורינה שמים בקערה ומכניסים להמסה של דקה במיקרו.מוציאים מברישים היטב את הסיר והמכסה.שלא ידבק!ומתחילים בהכנת הקובנה.

מקמחים את משטח העבודה(השיש) כי הבצק דביק קצת מרדדים לעלה רחב.מברישים נטורינה.מגלגלים לרולדה.חותכים אותה בסימון של 3-4 אצבעות.מה הכוונה סימון ???

מניחים את האצבעות מעל וכל 3-4 אצבעות חותכחם את הרולדה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_113211104_085252_536.mp4

אחרי שחתכנו את הרולדה אנחנו מניחים בסיר את החתיכות ומברישים מעל שוב בנטורינה.

אח"כ סוגרים את הסיר ומתפיחים עוד 40 דקות.כן עוד התפחה אחרונה !סבלנות זה שווה.

בנתיים מחממים תנור ל210 מעלות מצב טורבו ואחרי 40 דקות התפחה בסיר מכניסים את הקובנה לאפיה במשך חצי שעה .אחכ מורידים את החום ל180 וממשיכים לאפות עוד 45 דקות וזהו זה מוכן ♡

אם מכינים בשבת אז מבשלים על הגז חצי שעה בלהבה נמוכה ואחכ מעבירים לפלטה כל הלילה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_163680215_022041_399.mp4

הערות :

הבצק יוצא טיפה דביק וזה מעולה לנו !

אפשר להוסיף לעיסת הבצק כף קצח ולקשט מסביב בשומשום.זה משדרג את הטעם.

אפשר לבשל על הגז על אש קטנה שעה וחצי ואז להעביר לפלטה שבת על הלילה  ואז יש לכם קובנה חמה וטריה בשבת בבוקר.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_165310910_200741_976.mp4

אגב פלטה =100 מעלות בתנור.

אופן הכנת קובנה חגיגית עם סלק וגבינה.

חשוב לציין שסלק הולך נפלא עם אגוזים גבינות  לכן תרגישו חופשי להוסיף גבינות למשל עזים /פרומעז/כחולה/מוצרלה וכו…

את חצי הבצק פותחים לעלה רחב מברישים בנטורינה מומסת את העלה הרחב.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_113201110_140940_866.mp4

מגרדים מעל סלק מבושל,מעל גבינות,אגוזי המלך ומגלגלים את הבצק לרולדה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_113211104_085252_536.mp4

חותכים את הרולדה בסימן של 3-4 אצבעות ומסדרים בסיר.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_113291228_180741_429.mp4

מתפיחים 40 דק בתוך סיר עם מכסה ואופים חצי שעה בתנור לוהט שחומם ל210 מעלות ואחכ 50 דקות ב180 מעלות .מצב תנור טורבו.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_116000804_183640_163.mp4

הערות:

אם לא אוהבים סלק אפשר תפוא מגורד ובצל ירקות וקצת שמנת מתוקה ואפשר רק גבינות ואגוזים.בקיצור כל מה שאוהבים…הגבול הוא השמיים ♡

אני אישית מעדיפה לאפות בתנור ופחות בפלטה!

כמובן שאפשר להשתמש בחמאה או משמנה אבל תזכרו שנטורינה בריאה יותר!וטעימה יותר משמן זית.

 

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_116560615_033853_555.mp4

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

13 תגובות

  1. לימור הגב מאי 26, 2019 בשעה 10:57 am

    יונית אם המטןרינה עם שמן קוקוס לא מורגש הטעם? לא סובלת דמן קוקוס הוא עושה את כל האוכל עם טעם של קוקוס..

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 2:57 am

      לא מורגש כלל

  2. שני הגב מאי 29, 2019 בשעה 7:42 am

    היי יונית,
    נראה מדהים! האם אני יכולה לאפות ביום שישי ורק לחמם על הפלטה בשבת? הטעם נשמר או שעדיף כפי שציינת לבשל חצי שעה על הגז ואז על הפלטה? (גם על הגז בסיר הג'חנון?)
    תודה 🙂

    • יונית צוקרמן הגב מאי 30, 2019 בשעה 8:46 pm

      בהחלט לדעתי עדיף ככה

  3. לוי הגב מאי 30, 2019 בשעה 8:27 pm

    מקילו קמח יוצא סיר אחד או שניים?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 30, 2019 בשעה 8:44 pm

      2

      • יעל הגב אוקטובר 10, 2019 בשעה 11:08 am

        אלופת האלופות זה מה שאת!!
        איזה גודל סיר ???
        חג שמח וגמר חתימה טובה!

      • רחלה הגב אפריל 20, 2020 בשעה 3:41 am

        אפשר עם שמן קנולה במקום נטורינה?

  4. ציפי הגב מאי 11, 2020 בשעה 12:23 pm

    היי
    האם אפשר להכין בפלטה ומעל לשים גחנון ?

  5. אילונה הגב יוני 4, 2020 בשעה 7:16 pm

    הבצק מדהים , לטעמי מספיק רק כף של שמרים . הבצק לא מפסיק לעלות. וגולש מהסיר (ג'חנון).

  6. גלי הגב יוני 13, 2020 בשעה 7:00 pm

    הי יונית, כבר שבוע שני שאני מנסה להכין לפי המתכון ומשהו קורה במעבר לפלטה ואחרי כשעה הבצק צונח לתוך עצמו. הכל נזרק לפח ☹️ מה יכולה להיות הסיבה? מה אני עושה לא בסדר?

  7. עינב הגב אוקטובר 20, 2020 בשעה 6:44 am

    אפשר למרוח חמאה ?

  8. אסתר הגב מרץ 31, 2023 בשעה 2:02 pm

    אפשר להחליף את הסיר לנירוסטה ולא לסיר אלומיניום הרגיל?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • חומוס מבושל בסגנון מרוקאי חומוס מבושל בסגנון מרוקאי     חומוס מרוקאי על פי ההלכה זה מתכון קצת שונ...
  • אצבעות אנטריקוט של ליאור אצבעות אנטריקוט של ליאור הפעם ליאור היא לא בעלת המתכון לפי הכותרת של המתכון אלא...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס