הבת שלי הגדולה אוהבת דג סלמון,לא משנה באיזה סגנון אכין ?זה משהו שהיא אף פעם לא תוותר עליו.
כמעט כל שבת אני מכינה לה את הדגים שלה.
בדכ זה אותו מתכון שיש בבלוג אגב פה. ובחגים אני משתדלת להשקיע ולפנק יותר.
השנה הכנתי לבלוג לכבוד סוכות את המתכון שאני מכינה בחגים והיא אמרה לי :"אמא גם אם הכנת עכשיו בבקשה תכיני לי בחג וניקח לסבתא "
בני הבית אצלי יודעים שאני שונאת לחזור על מנה שבוע אחרי ,אבל בשבילי אוראלי באלי בום (ככה אני קוראת לה מילדות )אני מוכנה להכין באהבה שוב!
וכמובן לחלוק אותו אתכם,כי זה מתכון קל מאד,טעים וחגיגי.בפרט שהדג יוצא עסיסי כמו שאני אוהבת.
אז שנתחיל ?:
חומרים :
5 נתחי דג סלמון בגודל 200 גרם
רבע כוס טריאקי מאסטר שף
רבע כוס סויה מאסטר שף
רבע כוס סילאן/דבש
3 כפות צ'ילי מתוק מאסטר שף
4 שיני שום כתושים
כף גדושה סוכר חום.
כף לימון סחוט טרי(לא חובה)
מלח פלפל.
3-4 ענפים של טימין
ציפוי לקראסט :
כוס פירורי לחם מאסטר שף
25 גרם נטורינה/מחמאה/רבע כוס שמן זית/ חמאה (לארוחה חלבית )
חצי כפית מלח ,רבע כפית פלפל ,רבע כפית אבקת שום (לא חובה)
חצי כפית פטרוזליה יבשה
אופן הכנה :
קלי קלות !
שמים את חומרי המרינדה בקערה מכניסים ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס .
מניחים כל נתח דקה שתיים לספיגת טעמים.אני אוהבת לקחת מברשת וללטף את הנתח טוב טוב .
אגב אפשר בקערה גדולה להניח את כל הנתחים ביחד ולהשרות לפחות חצי שעה .אפשר גם כמה שעות במקרר.
מניחים על תבנית עם נייר אפיה..את הרוטב הנותר מפזרים מעל הדגים את ציפוי הקראסט.
הערה:
מי שלא אוהב יכול לעצור פה לפזר מעל כמה עלי טימין ולהכניס לתנור.
להכנת הקראסט:
מערבבים את חומרי הקראסט.מפזרים מעל כל נתח ומניחים על תבנית.
לוקחים את ענפי הטימין ומפזרים בין הנתחים.
אפית הדג;
אופים בתנור חם 180 מעלות לא מכוסה למשך 14-16 דק .לא לפחד שהדג לא מבושל.הדג ממשיך להתבשל גם כאשר מוציאים אותו.יתר זמן גורם לו להיות יבש ולא עסיסי.
הערות:
הקפידו על רטבים איכותיים,אני אישית מכורה לטריאקי ולמוצרי מאסאר שף.
תקפידו לחמם תנור ורק שהוא חם להכניס לכמות הדקות שכתבתי.אם התנור שלכם ישן וחלש תוסיפו עוד דקה שתיים לא יותר!
הקראסט תוספת טעימה אבל אם לא אוהבים אפשר לוותר גם יוצא טעים.
מגישים לצד פירה/תפוא בתנור/אורז לבן.בקיצור קל קל להכנה וקוטף ים של מחמאות ♡
בהצלחה ♡
לא יודעת אם קראת את הבקשה שלי לסלמון חגיגי…
תודה מקרב לב!! סידרת לי את שולחן ראש השנה ועכשיו את חג סוכות ב״ה …
אוהבת אותך❤️
שוב תודה! שנה טובה ומבורכת וחג שמח!!
יצא מעולה!!!
Hi there, after reading this beyond belief register i am also animating to measure my expertise
here with mates.
יונית,
פעם ראשונה שניסיתי, רציתי קצת לגוון ויצא מושלם!!!
רך ונימוח.
תודה רבה לך!!!
המתכונים שלך תמיד מדהימים!!!
חג שמח.
ורד.
תקשיבו … פשוט מושלם אין דברים כאלה כל אנשי השולחן התעלפו והכתירו אותי מלכת המטבח אבל גיליתי להם שזו לא אני אלא יונית צוקרמן איזה כיף מצאתי אתר מושלם
היי יונית,
אפשר לקבל את המתכון בהתאמה לנתח סלמון שלם?
תודה
היי יונית,
אפשרי להפוך את הסלמון לכשר לפסח? מה אפשר לשים במקום פירורי הלחם?
יונית .המון תודה על מתכונים נפלאים שמלווים אותי מידי יום .תודה על רגעים מצחיקים ?
המתכון עם הקראסט על הדג .את הקראסט שמים אחרי או לפני אפיית הדג?
מתכון מעלף, הפעם בא לי להוסיף קצת חרדל דיזון, האם מומלץ ? וכמה להוסיף ?
מנה מהממת!! הכנתי כבר פעמיים הילדים ואנחנו נהנים מכל בי"ס! תודה רבה
אחד ה-מתכונים! תמיד יוצא טעים ותמיד טורפים אותו. תודה!
מכינה לפחות פעם בחודש!
מתכון מושלם הקראסט מהמם
כשאין לי פיסטוק עושה עם פקאנים או שקדים מולבנים יוצא טעיםם
תודה
ממש ממש מעולה!
תודה רבה