המתכון של היום אחד האהובים עליי ויודעים למה?
כי הוא מה זה קל להכנה ?ומה זה טעים ….ואם מתאפקים (לא כמוני )ומקררים אותו אז בהגשה הוא יוצא שכבות שכבות יפה…
מנה שבעיניי מושלמת לשבועות וכמובן שהיא נכנסת לתפריט 2019.
במתכון השתמשתי ברוטב בשמל מעולה.מוצר חדש שתנובה הוציאה שחוסך לא מעט זמן ועבודה.
6 דקות הכנה שעה שעה וחצי אפיה וזה שלכם !
אז שנתחיל ?!
חומרים:
2 שקיות (200 גרם) ערמונים מוכנים לאכילה
50 גרם חמאת תנובה
1 וחצי מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית אבקת מרק פטריות
מלח, פלפל שחור גרוס
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לפרוסות דקות דקות
2 בטטות בינוניות, חתוכות לפרוסות דקות דקות
1/2 שקית (200 גרם) פתיתי עמק 28%
שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה שף לבן
1/2 כוס (50 גרם) גבע פרמזן תנובה, מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מועכים את תכולת שקית הערמונים אפשר להשתמש במכתש ועלי השקית שנייה זה לקישוט.
3. שמים בסיר בינוני את החמאה, השמנת המתוקה ורוטב הבשמל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אגוז המוסקט, אבקת המרק (לא חובה ) הערמונים שריסקנו,חצי כפית מלח ושליש כפית פלפל ומערבבים.
4. משמנים תבנית עם חמאה מסדרים שורה של מיקס תפוא ובטטה מפזרים מעל גבינת מוצרלה וקצת גבע ושופכים מעל מחצית מהרוטב.
מסדרים את החצי השני של המיקס תפוא והבטטה מעל ושוב מפזרים גבינת גבע ופתיתי מוצרלה ומעל את מחצית הרוטב שנשאר.
אופים כשעה ורבע, עד שהמיקס תפוא רכים לגמרי.(אם לא רך אז להמשיך לאפות עוד רבע שעה)
5. אחרי שעה ורבע מפזרים על הכל גבינת נועם ואופים עד הזהבה /הקרמה של הכל.
הערות :
זמן בישול התפו"א עלול להשתנות אם לא פרסתם דק את תפוא.מה הכוונה?במידה ובדקתם עם מזלג אחרי שעה וגילתם שהתפוא עדיין קשה .במידה וזה ככה אז לא קרה כלום,הכל בסדר,פשוט מחזירים לתנור לאפיה שוב עד שזה מתרכך. (עטוף)
כמות הנוזלים במתכון מתייחסת לתפוא בגודל שאני חתכתי.לכן אם ובמידה תרגישו שחסר לכם קצת נוזלים(אולי הכמות שפרסתם יותר גדולה משלי)…אז לא קרה כלום,פשוט פזרו מעל שמנת מתוקה 38 (כמה שצריך לפי העין )
זיכרו שלא צריך המון נוזלים כי התפוא גם מוציא גם בזמן האפיה קצת נוזלים.
מי שמכין לפני החג וצריך להכין יום קודם.אין בעיה אפשר להכין כמה ימים מראש לעטוף היטב ולהקפיא ולחמם בערב חג!ממליצה תמיד לחמם בתנור על 170 מעלות.
אם מכינים בשישי אין צורך להקפיא בשביל שבת.
בהצלחה♡
אם בא לכם עוד תמונות וסטורי און ליין בואו לאינסטגרם yonit_z
יונית, זה נראה כל כך טעים! איך אני אוהבת גראטן – מושלם לשבועות ♥
נראה סוווף!
רק 2 תפוא ו 2 בטטות? זה לא מעט?
אנחנו נהיה 8 אנשים
זה נפרס דק דק זה המון
היי יונית,
קודם כל אין על המתכונים שלך. אני ממש נהנית לקרוא ולהכין אותם.
אבל נראה לי שיש טעות במרכיבים של המתכון. כתוב שמנת להקצפה…זה לא אמור להיות שמנת לבישול?