בשר צלי של דודה מסעודה - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » בשר צלי של דודה מסעודה
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
בשר צלי של דודה מסעודה

בשר צלי של דודה מסעודה

יונית צוקרמן מרץ 6, 2021 21 תגובות

בשר צלי של דודה מסעודה

כאשר התחלתי ללמוד לבשל והבנתי שעולם האוכל גדול ומגוון ואין רק את האוכל שעליו גדלתי בבית אמא .התחלתי לחקור ולשאול את כל מי שאני מכירה על האוכל שהם מכינים בבית שלהם

בואו זה לא היה חקירה כמו בשבכ חחחחחחח כן ?

אבל איכשהו תמיד השיחות היו מגיעות לאוכל ואז הייתי שואלת מתוך רצון להבין ולדעת?

לאנשים יש נטיה חמה ולבבית תמיד לחלוק מידע שהם טובים בו זה גורם להם לחוש שהם עוזרים שהם טובים ושהם מביני עיניין

טוב לא כל האנשים חלק !

דודה מסעודה ידעה הכל מהכל !!! היא הייתה עוצרת כל שבת בבוקר בשביל שהיא צעדה בו(הבית של אמא בלוד הוא חלק משביל שהיה מוביל לשכונה גדולה כל הזמן היו עוברים משם ילדים תלמידים ומי שהיא זקוק למעבר )

והייתה מדברת עם אמא מהסורגים .

אמא כל הזמן הייתה אומרת לה בואי תיכנסי אבל היא כל הזמן הייתה אומרת לא תודה שהיא ממהרת אבל חצי שעה לרכל ולדבר היה לה זמן חחחחחח

אבל ככה זה היה הדור של פעם לא היו נכנסים הבייתה ויושבים קטע כזה של נימוסין /לא נעים לא יודעת להסביר במילים .

רגע עם הסיפורים שלי שכחתי מהמתכון חחחח

בשר צלי של דודה מסעודה

בקיצור זה מתכון שלמדתי מדודה מסעודה שסיפרתי לאמא שלי בפעם הראשונה שהכנתי את הבשר צלי של דודה היא אמרה לי לבריאות ואחכ שאלה נו בואי נראה  מה שמה ?!חחחחחחחח

בשר צלי של דודה מסעודה

היא מעולם לא התפתה להכין כמוה אבל אני כן ואני שמחה שלמדתי להכין כי במטבח יש אין סוף מתכונים ואני תמיד שמחה לגלות עוד טעמים

חפרתי חפרתי אני יודעת סורי

חומרים :

2 קילו נתח בשר צלי כתף מס 5

3 עלי דפנה

4 פלפל אנגלי שלם

כפית כורכום

ענף סלרי

גזר אחד

בצל אחד.

חומרים לרוטב פטריות:

3 בצלים

2 סלסלאות פטריות

4 עלי דפנה

4 פלפל אנגלי

תבלינים :כף סוכר מלח פלפל כורכום כמון אגוז מוסקט כפית פלפל צ'לי גרוס אפשר מתוק ואפשר חריף, אבקת מרק עוף(לא חובה נותנת אופציה חילופית בהוראות )

אופן הכנה  :

נתחיל עם נתח הבשר אני מניחה את נתח הבשר בסיר שמה מעליו גזר סלרי בצל עלי דפנה ופלפל אנגלי.יוצקת מים מעל בערך 4 סמ מעל הנתח ומבשלת את זה שעה וחצי.אני אוהבת לחסוך זמן שמה בסיר לחץ 50 דק.

מוציאה את הנתח מקררת לילה שלם במקרר את המים אני שומרת .למחרת אני פורסת את הנתח לפרוסות.

טיפ

אפשר לעשות את הפעולה הזן כמה ימים מראש אפילו שבועיים מראש.להקפיא את הפרוסות ויום לפני ההכנה להפשיר להכין רוטב וזהו

הערת ביניים:

למתכון הזה אני משתמשת בסיר בקוטר 28 שנכנס לתנור אם אין לכם אפשר בסיום הכנת הרוטב לשפוך את נרוטב לתבנית ואז להכניס את פרוסות הבשר לעטוף בנייר אפיה ונייר כסף ולאפות רגיל.

אופן הכנת הרוטב והסיר :

פורסים את הבצלים ועם רבע כוס שמן כן זה לא טעות בשר אוהב שמן !!!!!!!!!!!!!!וכף סוכר חום

בשר צלי של דודה מסעודה

מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב

בהזהבה מוסיפים פטריות שלמות וממשיכים לטגן עד שהן מתכווצות זה לוקח 5 דק

כאשר הפטריות מתכווצות אפשר להוסיף תבלינים:כפית טובה של כורכום כף כמון כפית של פלפל שחור גרוס כף אבקת מרק (מי שלא רוצה אבקת מרק שישים כף מלח שטוחה .)כפית של צ'ילי גרוס חריף או מתוק זה בחירה שלכם אבל בשום פנים לא לוותר על הצ'ילי כי הוא חלק מהטעם. ושליש כפית אגוז מוסקט.

בשר צלי של דודה מסעודה

מערבבים את הכל היטב.

שופכים 3 כוסות מי בישול שבישלנו בו את הנתח.

בשר צלי של דודה מסעודה

כאשר מי הבישול נמצאים בקופסא במקרר הם מתקשים והופכים להיות מוצקים פשוט חממו במיקרו סננו 3 כוסות ושפכו לסיר לא לפחד מאיך שהמים נראים

ואם ממש קשה לכם אז תקנו ציר בקר שנמכר בסופר שימו כף מהציר בקר ותערבבו עם 3 כוסות מים.

או שקית או טבליה לבשר צלי אבל אז הוא עושה את הרוטב כהה קחו בחשבון ולא צהוב .

נחזור למתכון לערבב הכל היטב.לטעום אם חסר מלח אני הוספתי חצי כפית מלח .

להכניס את פרוסות צלי הבקר לסדר יפה

בשר צלי של דודה מסעודה

להכניס לתנור לשעה 180 מעלות  קו למעלה קו למטה .

לא טורבו .

אחכ להוריד את הטמפ ל100 מעלות עוד חצי שעה וזהו.

טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים !

בשר צלי של דודה מסעודה

הערות :

דודה מסעודה סיפרה שבראש השנה היא הייתה מוסיפה קורט קינמון למנה .ניסתי יוצא טעים אבל לא כולם התחברו לזה אצלי בבית.קינמון בתבשיליל זה או שאוהבים או שלא אבל זה בחגים רק!!!!!

לא חייב להכניס לתנור אפשר להמשיך לבשל את הסיר על אש קטנה שעה ורבע

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

21 תגובות

  1. חן הגב מרץ 7, 2021 בשעה 9:00 pm

    מהממת!

  2. לירון הגב מרץ 12, 2021 בשעה 5:26 am

    יונית יא מושלמת ! אין עליך בעולם מעריצה שלך

  3. אנסטסיה הגב מרץ 12, 2021 בשעה 7:06 am

    אפשר בבקשה כמויות מדויקות של התבלינים?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 18, 2021 בשעה 12:14 pm

      כתוב

  4. דלית הגב מרץ 12, 2021 בשעה 7:46 am

    וואווווו מתכון סוף תודה לסבתא מסעודה?♥️

  5. רחלי הגב מרץ 20, 2021 בשעה 12:29 pm

    היי, אם הבשר שלי חתוך לקוביות אפשר לבשלו כך? או חיייבים נתח שלם, קרור ולחתוך?

  6. סיגלית הגב מרץ 24, 2021 בשעה 10:34 am

    הי יונית
    אם אני לא רוצה שהצלי יתבשל בתנור כמה זמן להשאיר על הגז ואם בכלל ניתן להמשיך את פעולת העשייה של הצלי על הגז??

  7. אבי חנן הגב מרץ 28, 2021 בשעה 5:31 am

    הכנתי לערב חג ,יצא מושלם.
    תודה.

  8. שלהבת הגב אפריל 2, 2021 בשעה 11:46 am

    יונית תודה מקרה לב על מתכון/נים נפלאים! לומדת ממך ומגיעה לתוצאות ממש טובות. הבשר יצא פצצה. (הכנתי אותו מראש בסיר לחץ). ישר כוח וחג שמח.

  9. יעל הגב יוני 19, 2021 בשעה 10:00 am

    איך אפשר לתרגם את שלב התנור למכשיר נינג'ה פודי?

  10. לולי הגב אוגוסט 5, 2021 בשעה 7:50 pm

    הקצב פרס לי את הנתח מה זמן הבישול והאם זה בסדר הבשר לא יתפרק?

  11. לאה הגב ספטמבר 4, 2021 בשעה 7:38 pm

    המתכונים שלך נפלאים ,
    האם אפשר , פטריות מקופסת שימורים

  12. זיוה הגב נובמבר 3, 2021 בשעה 8:46 am

    מה אפשר לשים ברוטב במקום פטריות למי שלא אוהב ?

  13. לילי הגב נובמבר 21, 2021 בשעה 12:21 pm

    הכנתי הכל באותו יום, קיררתי את הבשר קצת ופרסתי, והמשכתי להכנת הרוטב. יצא מושלם!

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 30, 2021 בשעה 4:26 am

      כייף גדול לקרוא שאהבת
      לבריאות ❤️

  14. קרן כהן רוסו הגב ינואר 8, 2022 בשעה 9:08 am

    המתכון שמככב אצלנו כמעט כל שבת . שוס!!!!!

  15. גילעד הגב מרץ 17, 2023 בשעה 1:51 pm

    פגז של מתכון

    משדרג קצת
    הוספתי ראס אל חנות רבע כפית וכף רכז עגבניות ללא סוכר
    פטריות שלמות קטנות מקופסת שימורים

    כמו שנאמר בפתגם האהוב והידוע
    אדוני שפיראאא

  16. שירי הגב מרץ 29, 2023 בשעה 12:22 pm

    האם מתאים גם עם בשר ראש / לחי ?

  17. יעל הגב אפריל 3, 2023 בשעה 2:15 pm

    היי.
    איך 'קוראים לנתח מס' 5 באנגלית? אני גרה באוסטרליה והם לא מכירים.
    נתנו לי משהו אחרי שהראיתי להם תמונה עם החלוקה לאזורים אבל הבשר יצא יבש.( עשיתי את המתכון כמו שכתבת אצל טל ואביעד)
    תודה

  18. שלי הגב אפריל 5, 2023 בשעה 12:05 pm

    כשמכניסים לתנור האם צריך לכסות את הסיר או להשאיר פתוח

  19. אביבה הגב אפריל 19, 2023 בשעה 6:44 pm

    האם צריך לכסות את הסיר ,לא כתבת,בפעם ראשונה ובפעם השנייה תודה

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • אצבעות אנטריקוט של ליאור אצבעות אנטריקוט של ליאור הפעם ליאור היא לא בעלת המתכון לפי הכותרת של המתכון אלא...
  • חומוס מבושל בסגנון מרוקאי חומוס מבושל בסגנון מרוקאי     חומוס מרוקאי על פי ההלכה זה מתכון קצת שונ...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס