ברמונדי ישראלי זה אומנם דג שמקורו באוסטרליה אבל מאחר והוא גדל בחווה בנגב אפשר בשקט לקרוא לו כך.
את הדג הזה אני מכירה משנת 2012 ואני יכולה לספר לכם שהוא אחד הדגים הטעימים שיש בגלל האופי הבשרני שלו שמזכיר דג לוקוס ואת היכולת המדהימה שלו לספוג טעמים בכל מה שתבשלו!
ממש ככה.
ביום שישי העלתי סטורי עם אופן ההכנה לאינסטגרם שלי וישראלים שחיו וחיים באוסטרליה ישר הגיבו לי ואמרו לי שזה הדג הכי פופלרי באוסטרליה וכמה הוא טעים ומומלץ הוא.ואם תשאלו אותי זה רק עיניין של זמן עד שנתמכר לדג הזה,כי הוא אחד הדגים הטעימים שיש.
את הדג ניתן למצוא בסופרים או בחנויות דגים ועכשיו ראיתי בסופר שהוא במבצע.
תקשיבו ליונית ונסו את הדג ותבינו על מה אני מדברת!
טוב חפרתי מספיק,יותר מאופן הכנת המתכון חחחח
אז למתכון שאלמד היום ?אספר שהוא קל מאד להכנה,טעים מאד,הבת שלי הגדולה אמרה לי אמא ממש טעים תעלי בבלוג?
וכל מה שנשאר לי לומר,רוצו להכין ולא לשכוח לספר לי איך יצא לכם ♡♡♡♡♡
חומרים :
2 דגים שלמים של ברמונדי
מילוי לבטן הדג:
שליש צרור פטרוזליה קצוצה
שליש צרור כוסברה קצוצה
7 שיני שום פרוסות
פלפל חריף אחד(לא חובה)
2 פרוסות לימון כבוש קצוץ לקוביות
כף עריסה (לאוהבי חריף מומלץ חריפה)
2-3 כפות שמן זית
רבע כפית מלח רבע כפית פלפל (לפי הטעם)
חומרים לתבנית הדג:
2-3 בצלים פרוסים
3-4 שיני שום
שמן זית
חתיכות עגבניות
מלח גס ופלפל גרוס
רצועות פלפל אדום
רצועות פלפל חריף.
אופן ההכנה :
את חומרי המלית שמים בקערה ומערבבים ומחלקים ל2.
ומתחילים למלא את בטן הדגים.
****את הדגים אתם מקבלים נקיים כל מה שאתם צריכים זה להכין את המילוי להכניס לבטן,תבקשו ממוכר הדגים לנקות או לאיש הדגים בסופר!
אני שטפתי את הדג היטב והתחלתי במילוי הדג במלית שהכנתי.
לוקחים תבנית רחבה של התנור מניחים נייר אפיה מעל .
מעל נייר האפיה מניחים בצל פרוס ,פלפלים,וחתיכות עגבניות.
ומעל הכל מניחים את הדגים .
מזלפים מעל שמן זית מפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור.
אני ממליצה לעשות חריצים בדגים ולדחוף שיני שום.
עוטפים הכל עם נייר אפיה ומעל נייר כסף.
אופים בחום של 180 מעלות חצי שעה.
אחכ מסירים את הנייר כסף ואופים בלי 5 דק.
וזה מוכן !
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים!!
טוב תקשיבי אני רואה את הדג בסופר ולא ידעתי מה לעשות איתו.. עכשיו אחרי מתכון שווה שכזה בקרוב אקנה ואנסה. אין על המתכונים שלך. תענוג.
שלום
במתכון של הדג ברמונדי כתוב לשים פטרוזיליה וכוסברה .מה אפשר לשים במקום הכוסברה ? תודה ענת
פשוט מלכה חגגנו את פסח עם מתכונים מעולים ובכלל את כל זמן הקורונה אין כמוך
יש לך מתכון או קיצור דרך לאריסה?
הכנתי ויצא וואו!!
תודה על המתכון
מתכון פשוט מושלם!!! יצא טעים בטירוף
תודה רבה
מה יכול להחליף את האריזה?