הפעם האחרונה שהייתי באיסטנבול היה בחודש 2/20 אז כבר ידעתי שאני בחוברת שבועות.
באחד הימים דודי טל חברי למסע והמדריך הטיולים של החבורה אמר לי יונית את הולכת להתעלף כי פעם שעברה שהוא היה באיסטנבול במקרה הוא מצא שוק מקומי ודודי מכיר את חברה שלו וכמה היא אוהבת וחיה שווקים.
בדרך לשוק ראיתי חנות בורקס קצת שונה מאלו שאנחנו מכירים בכל זאת ביקרנו בעיר הזו לפחות 8 פעמיים בשנה וחצי האחרונות .וכל פעם היינו באיזור אחר ,מקומות שונים וכל פעל אני מתאהבת מחדש בעיר הזו
נכנסו,קנינו והתעלפנו .באותה שנייה ידעתי שהמתכון הזה הולך להיות בחוברת של תנובה לכבוד חג שבועות.
תקשיבו !זה בורקס מהאגדות ☺הוא מפוצץ בגבינות נמסות שמתנגנות בלב החיך ועושים שמח בבטן.
אני תעלפת 97877676 פעם כל פעם שאני לוקחת ביס!!!
אז רוצו להכין !
ר ו צ ו
המרכיבים:
1 חבילה (500 גרם) בצק פילו מעדנות
100 גרם חמאת תנובה מומסת או 1/2 כוס שמן זית
גביע (250 גרם) מלית למאפים השף הלבן
1 גביע (250 גרם) בולגרית פיראוס 16% או 24%
1/2 שקית (250 גרם) פתיתי מוצרלה COLLECTION
1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה COLLECTION
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.
2. מניחים עלה פילו בתבנית, מברישים בחמאה, מניחים עליו עלה שני ומברישים גם אותו.
3. פורסים עלה פילו שלישי על משטח העבודה, מברישים בחמאה, אוספים ומכווצים לכדור ומניחים בתבנית.
4. חוזרים על פעולת ההברשה והכיווץ עם 5 עלים נוספים ומניחים בתבנית זה ליד זה.
5. שמים בקערה את הגבינות, מערבבים ומפזרים על עלי הפילו.
6. מברישים 4 עלי פילו בחמאה ומניחים על הגבינות אחד על השני.
7. בעזרת סכין חדה חורצים ריבועים בכיסוי הפילו, אופים כ-30-40 דקות להזהבה ומגישים.
ומתעלפים!!
הערות :
למי שגר בחול ואין את המלית יכול להשתמש בגבינת כנען ולהוסיף רבע כפית מלח.
אם אוהבים גבינות אפשר להחליף אבל לא לוותר על המוצרלה !!!!
אפשר להכין מראש את הבורקס בתבנית לאטום היטב ולהקפיא
הכי מומלץ חם שעלי הפילו קריספים ומתנגנים בפה
ואם לא הצלחתם להשיג את חוברת שבועות אז בבקשה לחצו על המילה פה ואתם בחוברת .
ואם אתם לא באינסטוש yonit_z שלי עדיין אז אתם מפסידים חחח ואם החלטתם לבוא אז רצוי שבעים !
הערה:המתכון בשיתוף פעולה עם תנובה והוא לקוח מחוברת שבועות 2020
יש אפשרות להכין את זה על תבנית אלומיניום ?
אני עוקבת אחרייך תקופה ארוכה ואפילו יש לי את הספר שלך, את אלופהההההההההההה
אני מתה עליך
התבאסתי כשראיתי את הביס ממסעדה של גוים.
לאן הגענו… כל השפים למיניהם איבדו את זה לגמרי בחיי.
איפה הכבוד למסורת ולציבור שרואה…אני מקווה שטעיתי ושפיספסתי בטעות שהאוכל כשר..
"בטניהם אלוהיהם"
לא ציפיתי ממרוקאית. מודה.
לא מתאים לך תדפדפי הלאה
שנאת חינם לא מתאימה כאן.
אני אשמח לדעת אם אפשר להכין את זה הבורקס פיצה ובמקום כל כך הרבה גבינות שהמילוי יהיה ממש כמו פיצה שעטופה מלמעלה
תגובה פרימיטיבית וחשוכה.
יצא פצצה!!!
יונית את אלופה, האם במקום גבינה למאפים ניתן להוסיף משהו אחר , יש לי מלא גבינה לבנה רגילה בבית
מושלםם! מה גודל התבנית??
הי יונית,
נראה מעולה!! כמו תמיד…
כדי להוזיל עלויות באילו גבינות פשוטות אפשר להשתמש במקום הגאודה,מוצרלה,מלית למאפים??
תודה מראש
אני ממש רוצה להכין לחג!!
היי יונית! מה אפשר לשים במקום המלית הזו? ולא הבנתי מה הכוונה לקמצץ לכדור, זה לא נראה כמו כדור בתמונב שצירפת ואם פעם לא הכנתי בורקס אז לא מכירה את השיטה?
לקמט את הדף וליצור כדור?
היי אני רוצה לשלב עם תרד זה מתאים? שואלת כי מעולם לא הכנתי בורקס
היי יונית. תודה על המתכון. האם אפשרי להוסיף בין הגבינות או העלים עלי תרד חלוטים?
היי יונית,
אני מתכוונת להכין לחג את המתכון הנהדר הזה.
אשמח להסבר לעניין הכיווץ לעיגולים.. לפי התמונה דפי הפילו נשארים ישירים ולא עגולים.
יצא מהמם וטעים אבל אני חייבת לציין שזו מנה נורא יקרה. המצרכים פה נורא נורא יקרים בסופו של דבר יצא בורקס במעל 120 שח…… אני כן אשמח לקבל מתכון קרוב\זהה בעלות נמוכה יותר של מצרכים.תודה!
היי יונית האם אני יכולה לההשתמש בבצק עלים ולא בבצק פילו, נתקעתי בלי בצק פילו ..
יצא ממש ממש טעים. זה היה כוכב ארוחת החג שלי
הכנתי לחג וזה היה הבורקס הכי טעים שהכנתי בחיי.
גם הסלט השמח שיצח את כל האורחים וכמובן את בני ביתי.
כרגיל מתכונים אליפות.
תודה?
חייבת לחזור ולציין יצא ממש ממש טעים!!!!
אשמח לקנות את הספר מה שמו בבקשה ?