יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טוסט עמק וזיתים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
דף הבית » בורקס איסטנבול
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
בורקס איסטנבול

בורקס איסטנבול

יונית צוקרמן מאי 13, 2020 20 תגובות

הפעם האחרונה שהייתי באיסטנבול היה בחודש 2/20 אז כבר ידעתי שאני בחוברת שבועות.

באחד הימים דודי טל חברי למסע והמדריך הטיולים של החבורה אמר לי יונית את הולכת להתעלף כי פעם שעברה שהוא היה באיסטנבול במקרה הוא מצא שוק מקומי ודודי מכיר את חברה שלו וכמה היא אוהבת וחיה שווקים.

בדרך לשוק ראיתי חנות בורקס קצת שונה מאלו שאנחנו מכירים בכל זאת ביקרנו בעיר הזו לפחות 8 פעמיים בשנה וחצי האחרונות .וכל פעם היינו באיזור אחר ,מקומות שונים וכל פעל אני מתאהבת מחדש בעיר הזו

נכנסו,קנינו והתעלפנו .באותה שנייה ידעתי שהמתכון הזה הולך להיות בחוברת של תנובה לכבוד חג שבועות.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2020/05/VID_23410824_115359_341.mp4

תקשיבו !זה בורקס מהאגדות ☺הוא מפוצץ בגבינות נמסות שמתנגנות בלב החיך ועושים שמח בבטן.

אני תעלפת 97877676 פעם כל פעם שאני לוקחת ביס!!!

אז רוצו להכין !

ר ו צ ו

 

המרכיבים:
1 חבילה (500 גרם) בצק פילו מעדנות
100 גרם חמאת תנובה מומסת או 1/2 כוס שמן זית
גביע (250 גרם) מלית למאפים השף הלבן
1 גביע (250 גרם) בולגרית פיראוס 16% או 24%
1/2 שקית (250 גרם) פתיתי מוצרלה COLLECTION
1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה COLLECTION

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.
2. מניחים עלה פילו בתבנית, מברישים בחמאה, מניחים עליו עלה שני ומברישים גם אותו.


3. פורסים עלה פילו שלישי על משטח העבודה, מברישים בחמאה, אוספים ומכווצים לכדור ומניחים בתבנית.


4. חוזרים על פעולת ההברשה והכיווץ עם 5 עלים נוספים ומניחים בתבנית זה ליד זה.
5. שמים בקערה את הגבינות, מערבבים ומפזרים על עלי הפילו.


6. מברישים 4 עלי פילו בחמאה ומניחים על הגבינות אחד על השני.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2020/05/VID-20200513-WA0003.mp4

7. בעזרת סכין חדה חורצים ריבועים בכיסוי הפילו, אופים כ-30-40 דקות להזהבה ומגישים.

ומתעלפים!!

הערות :

למי שגר בחול ואין את המלית יכול להשתמש בגבינת כנען ולהוסיף רבע כפית מלח.

אם אוהבים גבינות אפשר להחליף אבל לא לוותר על המוצרלה !!!!

אפשר להכין מראש את הבורקס בתבנית לאטום היטב ולהקפיא

הכי מומלץ חם שעלי הפילו קריספים ומתנגנים בפה

ואם לא הצלחתם להשיג את חוברת שבועות אז בבקשה לחצו על המילה פה ואתם בחוברת .

ואם אתם לא באינסטוש yonit_z  שלי עדיין אז אתם מפסידים חחח ואם החלטתם לבוא אז רצוי שבעים !

הערה:המתכון בשיתוף פעולה עם תנובה והוא לקוח מחוברת שבועות 2020

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

20 תגובות

  1. רבקה הגב מאי 13, 2020 בשעה 5:10 pm

    יש אפשרות להכין את זה על תבנית אלומיניום ?

  2. ענבל כהן הגב מאי 13, 2020 בשעה 5:35 pm

    אני עוקבת אחרייך תקופה ארוכה ואפילו יש לי את הספר שלך, את אלופהההההההההההה
    אני מתה עליך

  3. שירה הגב מאי 13, 2020 בשעה 7:21 pm

    התבאסתי כשראיתי את הביס ממסעדה של גוים.
    לאן הגענו… כל השפים למיניהם איבדו את זה לגמרי בחיי.
    איפה הכבוד למסורת ולציבור שרואה…אני מקווה שטעיתי ושפיספסתי בטעות שהאוכל כשר..

    “בטניהם אלוהיהם”
    לא ציפיתי ממרוקאית. מודה.

    • דנה הגב מאי 14, 2020 בשעה 4:27 am

      לא מתאים לך תדפדפי הלאה
      שנאת חינם לא מתאימה כאן.

  4. ספיר הגב מאי 14, 2020 בשעה 2:01 am

    אני אשמח לדעת אם אפשר להכין את זה הבורקס פיצה ובמקום כל כך הרבה גבינות שהמילוי יהיה ממש כמו פיצה שעטופה מלמעלה

  5. לירז הגב מאי 14, 2020 בשעה 8:04 am

    תגובה פרימיטיבית וחשוכה.

  6. עדי הגב מאי 21, 2020 בשעה 11:15 am

    יצא פצצה!!!

  7. לימור הגב מאי 22, 2020 בשעה 9:35 am

    יונית את אלופה, האם במקום גבינה למאפים ניתן להוסיף משהו אחר , יש לי מלא גבינה לבנה רגילה בבית

  8. ספיר הגב מאי 23, 2020 בשעה 5:44 pm

    מושלםם! מה גודל התבנית??

  9. אורית הגב מאי 24, 2020 בשעה 9:39 am

    הי יונית,
    נראה מעולה!! כמו תמיד…
    כדי להוזיל עלויות באילו גבינות פשוטות אפשר להשתמש במקום הגאודה,מוצרלה,מלית למאפים??
    תודה מראש
    אני ממש רוצה להכין לחג!!

  10. מורן הגב מאי 26, 2020 בשעה 2:52 am

    היי יונית! מה אפשר לשים במקום המלית הזו? ולא הבנתי מה הכוונה לקמצץ לכדור, זה לא נראה כמו כדור בתמונב שצירפת ואם פעם לא הכנתי בורקס אז לא מכירה את השיטה🙄

  11. כוכי הגב מאי 26, 2020 בשעה 12:52 pm

    היי אני רוצה לשלב עם תרד זה מתאים? שואלת כי מעולם לא הכנתי בורקס

  12. עדי הגב מאי 26, 2020 בשעה 8:30 pm

    היי יונית. תודה על המתכון. האם אפשרי להוסיף בין הגבינות או העלים עלי תרד חלוטים?

  13. דותן הגב מאי 27, 2020 בשעה 6:12 pm

    היי יונית,
    אני מתכוונת להכין לחג את המתכון הנהדר הזה.
    אשמח להסבר לעניין הכיווץ לעיגולים.. לפי התמונה דפי הפילו נשארים ישירים ולא עגולים.

  14. מיכל הגב מאי 28, 2020 בשעה 6:54 am

    יצא מהמם וטעים אבל אני חייבת לציין שזו מנה נורא יקרה. המצרכים פה נורא נורא יקרים בסופו של דבר יצא בורקס במעל 120 שח…… אני כן אשמח לקבל מתכון קרוב\זהה בעלות נמוכה יותר של מצרכים.תודה!

  15. חלי הגב מאי 28, 2020 בשעה 7:04 am

    היי יונית האם אני יכולה לההשתמש בבצק עלים ולא בבצק פילו, נתקעתי בלי בצק פילו ..

  16. סיגל הגב מאי 29, 2020 בשעה 7:23 pm

    יצא ממש ממש טעים. זה היה כוכב ארוחת החג שלי

  17. לימור כהן הגב מאי 30, 2020 בשעה 7:32 pm

    הכנתי לחג וזה היה הבורקס הכי טעים שהכנתי בחיי.
    גם הסלט השמח שיצח את כל האורחים וכמובן את בני ביתי.
    כרגיל מתכונים אליפות.
    תודה😍

  18. כוכי הגב יוני 2, 2020 בשעה 2:19 pm

    חייבת לחזור ולציין יצא ממש ממש טעים!!!!

  19. ליידי הגב יולי 9, 2020 בשעה 9:26 pm

    אשמח לקנות את הספר מה שמו בבקשה ?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • סיגרים מרוקאים מתוקים סיגרים מרוקאים מתוקים סיגר מתוק עשיר בטעם מהפיצוחים, מתפצח בעונג בחיך, קינוח...
  • עוגיות שושנים עוגיות שושנים העוגיה עם הקצף הלבן שבכל ביס מרגישים זיכרון ילדות...
  • קציצות עדשים כתומות וטעימות קציצות עדשים כתומות וטעימות אף אחד לא יאמין לכם שאלו קציצות צמחוניות.אזהרה!הן כל כך...
  • עוגיות ריבה ממכרות עוגיות ריבה ממכרות   עכשיו !כן עכשיו. אפשר לנשום לרווחה. ...
  • מרקים לקוסקוס מרקים לקוסקוס יש אין ספור גרסאות לסוגי מרק של קוסקוס היום אני מביאה ל...
מתכונים חדשים

טוסט עמק וזיתים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס