אם יש משהו שכולם בבית פה אחד אוהבים זה תירס!
בים בם בון…??
לכן אני דואגת כל פעם לגוון להם במתכון כזה או אחר שחס וחסה לא יגידו האמא הזאת בש'לה(במבטא מרוקאי כבד נא לקרוא) כל הזמן עושה אותו הדבר?
אז מידי פעם אני מצדיקה את התיק הכבד שלקחתי על עצמי בתור אמא מבשלת/אופה/מנקה/מורטת שערות והחלטתי שאני אמא מגוונת?(לא אומברה חחחחאוכל)
בקיצור המתכון של היום זה אצבעות תירס מסקרפונה קרנצ'יות כאלה….מלאות באהבה ואושר!
כן כן קראתם נכון לא רק בקינוחים שמים מסקרפונה !
המסקרפונה פה מעניקה נפח ושומרת על מרקם הרך של האצבעות !בגלל סוג הגבינה שהיא שמנמנה?במקצת?♀️
בקיצור טעים מאד
מתחילים אבל לפני גילוי נאות !הפוסט נעשה בשיתוף עם תנובה ששלחו לי גבינת מסקרפונה.
חומרים:
3 כוסות גרגירי תירס מסוננים היטב
כוס קמח חד פעמי פלסטיק
גביע גבינת מסקרפונה השף הלבן
כף גדושה קמח תירס
2 ביצים
200 גרם פתיתי עמק
מלח ,פלפל ,אגוז מוסקט,סוכר
ציפוי :
פירורי לחם.
טיגון;
שמן
אופן ההכנה :
קלי קלות ויאלללללה לא להגיד זאותי עם הקלי קלות שלה.
קלי קלות זה קל !
בקשה תקראו :
טוחנים 2 כוסות תירס במעבד מזון,שמים בקערה .
לקערה מוסיפים את כוס התירס הנותר,גבינת מסקרפונה,הפתיתי עמק כוס חד פעמי של קמח ,כף גדושה של קמח תירס,ביצים,כף סוכר,כף מחוקה מלח,חצי כפית פלפל,רבע כפית אגוז מוסקט.
מערבבים הכל ונותנים לעיסה מנוחה קלה של עשר דק.
קורצים כדור מהעיסה מגלגלים לנחש.ממליצה לעבוד בידים רטובות.להכין את כל הנחשים מראש ואז
טובלים בפירורי הלחם.
מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
מוציאים…מגישים….ונהנים ♡
הערות :
ניתן להחליף את הקמח בקמח תירס ללא גלוטן.ולצפות את זה בפירורי לחם ללא גלוטן.
לגרסה דיאט אז להמיר בגבינת שמנת 5 אחוז תנובה עם כוס קמח כוסמין לשים קצת יותר מלח בערך עוד רבע כפית.לגלגל בפירורי לחם,להתיז ספרי שמן ולאפות בתנור.
היי יונית,
האם ניתן להחליף את הקמח תירס בקמח רגיל?
יצא מלוח!
להוריד לפחות לכפית מלח
חבל לתת מתכון מוטעה.