זה לא סוד שהמתכון של האסאדו בקלי קלות הוא אחד מעשרת המתכונים הכי נצפים באתר שלי .
(אפשר לגולל למטה ולראות לבד)
לכן החלטתי לגוון לכם בעוד מתכון קל ומנצח!?♀️
כי בנינו כמה אפשר לעשות את אותו המתכון?בשביל מה אני כאן?????בדיוק!בשביל לעזור לשמח ולגוון במטבח.?
אגב ?אני יודעת שאסאדו זה שם נורא מפוצץ כזה .והרבה חושבים שזה קשה להכנה….?
אבל אני אומרת שעם הדרכה נכונה והרבה אהבה אני בטוחה שתבינו שזה קלי קלות ותוכלו להנות מהמון מחמאות.?
את כל השלבים כרגיל צילמתי בסטורי באינסטוש. ..yonit_z למי שעדיין לא עוקב און ליין מהר מהר להצטרף בעצם לא מהר …רצוי שתבואו שבעים ?
איף שאני עם הפרעת קשב וקופצת מנושא לנושא…נחזור לעיקר!
לכו אחרי השלבים וההסברים והסרטונים מהסטורי ואני מבטיחה לכם שאסאדו מעולם לא היה קל להכנה!
אז במקום לחפור ולספר לכם סיפורים בואו נתחיל!
חומרים:
2 קילו נתח אסאדו עם עצם חתוך לקוביות גדולות.
3-4 בצלים פרוסים
בטטה גדולה חתוכה לקוביות/פרוסות
עשר שיני שום
מלח פלפל שחור גרוס פפריקה גרגירי חרדל אבקת מרק בצל טריאקי יין אדום.טבליה או שקית של צלי בקר.
2 שקיות ערמונים בוואקום
אופן ההכנה:
פורסים את הבצלים לפרוסות/פלחים ומטגנים עד שקיפות.בשקיפות מעבירים לתבנית
ולא מנקים את המחבת מניחים על הגז עד סיום הכנת המרינדה וסגירת הנתחים.
הכנת המרינדה:
שמים בקערה 1/2 כוס יין אדום.שליש כוס שמן זית או קנולה מה שאתם מעדיפים.כף גדושה אבקת מרק בצל כף טובה של פפריקה כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס.וחצי כוס טריאקי רבע כפית גרגירי חרדל(לא חובה אבל מוסיף המון). לערבב הכל היטב להכניס קוביה של נתח אסאדו לתוך המרינדה לטבול אותה טוב טוב במרינדה ולהעביר למחבת חמה לסגירה.
ככה עם כל נתחי האסאדו.אני בכוונה לא שמה את כל הנתחים ומערבבת רוצה טבילה טובה במרינדה ואז סגירה במחבת. את המרינדה שנשארה לא לזרוק!
סגירה זה אומר שאנחנו מטגנים את חתיכות האסאדו מצד לצד עד שהוא זהוב.הסגירה נועדה לשמור על העסיסיות של טעמי הנתח בזמן הבישול הארוך.
אפשר כמובן לתבל ולהכניס לתנור אבל אני ממליצה על סגירה במחבת.
אחרי טיגון הנתחים מניחים אותם יפה בתבנית על הבצל.
מפזרים את גרעיני השום, הבטטה והערמונים מסביב ומחכים לרוטב.
הכנת הרוטב:
במחבת שטיגנו מוסיפים את שארית המרינדה שנשארה לנו בקערה טבליה (אפשר 2) של תיבולית של בשר צלי או שקית לתיבול בשר צלי וכוס מים רותחים. מערבבים הכל היטב ושופכים מעל הנתחים.
הטבליה או השקית זה בגלל שאין לנו ציר כלומר שלא בישלנו את האסאדו קודם במים והשתמשנו במים.לכן הטבליה/שקית במקום זה.
עוטפים את הכל טוב טוב בנייר אפיה ומעל נייר כסף.אטימה טובה מאד ומכניסים לתנור.
חצי שעה על חום גבוה של 230 מעלות טורבו.
ואחכ שעתיים על 170 מעלות וזה מוכן.
עכשיו הערה קטנה: אסאדו יכול להתבשל עד 18 שעות.ככל שתבשלו אותו יותר שעות הוא ישנה טעם וגוון.אני בשישי מכינה אותו שעתיים וחצי ושעתיים לפני כניסת השבת שמה אותו על 100 מעלות בתנור.יוצא חמאה חמאה חמאה.
אגב אפשר לבשל לפני כניסת השבת. ובערך משעה עשר להניח על הפלטה או על תנור 100 מעלות ולמחרת תקבלו תבשיל בשר מהאגדות.
לגבי היין אני משתמשת עם איזה יין אדום שיש לי בבית ופתוח.אפשר לוותר על היין למי שלא רוצה .במקום יין תוסיפו רבע כוס מים רותחים.
אפשר להוסיף תפוא ,פטריות,גזר…מה שבא לכם♡
הכנתי אתמול יצא מושלם הבשר יצא רך רך, השארתי עוד שעתיים על חום 100 כמו שאמרת?
מהמם♡כייף לקרוא…תודה?
אפשר להקפיא?
במידה ואין לי טריאקי וטיבולית בשר צלי, יש משהו חלופי שאפשר לשים במקומם? אני אוצה להכין עוד מעט ובחג הכל סגור אין חי איפה לקנות
יונית חג שמח מתכון מדויק יצא מושלםם רך בטירוף ??
אם אני מבשלת שעתיים וחצי לפני שבת כמו שרשמת – אז רק על 100 מעלות? מההתחלה ועד הסוף?
אפשר להכין עם אוסובוקו?
הכנתי כבר כמה פעמים וכל פעם יוצא יותר מושלם! אני רוצה להכין השבת ואני מארחת צליאקית, האם יש דרך לוותר על התיבולית צלי (כי מכיל גלוטן ולא מצאתי תחליף) ולשים משהו אחר במקום?
יקרה, יצא מווושלם!!! המשפחה שלי התענגה…
מתכון מושלם , תבורכי.???
היי יונית,
הכנתי לחג שני של סוכות, יצא מעללללףףףףףףף.
כמה שינויים ושדרוגים שלי:
השתמשתי בבשר כתף 5 ( לא היה אסאדו)
במקום גרגירי חרדל שמתי כפית חרדל גרגירים.
הוספתי פטריות ובמקום בטטה שמתי כ12 תפוא אדום קטן.
גנב את ההצגה!
נכנס ישירות לספר המתכונים שלי.
תודה אלופה (:
יונית יקרה
תודה רבה על מתכון מושלם,
עשיתי ויצא פצצה.
ליזי
הכנתי בחג סוכות יצא אליפות
עוקבת אחריך באינסטגרם, ראיתי מתכון של אסאדו, ניתן להוסיף גם בשר מס 5 למתכון?
מתכון מצויין משובח עם ארומה ומראה כובש