אסאדו בצלים וערמונים בתנור בקלי קלות 2 - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » אסאדו בצלים וערמונים בתנור בקלי קלות 2
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
אסאדו בצלים וערמונים בתנור בקלי קלות 2

אסאדו בצלים וערמונים בתנור בקלי קלות 2

יונית צוקרמן ינואר 17, 2019 14 תגובות

זה לא סוד שהמתכון של האסאדו בקלי קלות הוא אחד מעשרת המתכונים הכי נצפים באתר שלי .

(אפשר לגולל למטה ולראות לבד)

אסאדו בצלים וערמונים בתנור בקלי קלות 2

לכן החלטתי לגוון לכם בעוד מתכון קל ומנצח!?‍♀️

כי בנינו כמה אפשר לעשות את אותו המתכון?בשביל מה אני כאן?????בדיוק!בשביל לעזור לשמח ולגוון במטבח.?

אגב ?אני יודעת שאסאדו זה שם נורא מפוצץ כזה .והרבה חושבים שזה קשה להכנה….?

אבל אני אומרת שעם הדרכה נכונה והרבה אהבה אני בטוחה שתבינו שזה קלי קלות ותוכלו להנות מהמון מחמאות.?

אסאדו בצלים וערמונים בתנור בקלי קלות 2

את כל השלבים כרגיל צילמתי בסטורי באינסטוש. ..yonit_z  למי שעדיין לא עוקב און ליין מהר מהר להצטרף בעצם לא מהר …רצוי שתבואו שבעים ?

איף שאני עם הפרעת קשב וקופצת מנושא לנושא…נחזור לעיקר!

לכו אחרי השלבים וההסברים והסרטונים מהסטורי ואני מבטיחה לכם שאסאדו מעולם לא היה קל להכנה!

אסאדו בצלים וערמונים בתנור בקלי קלות 2

אז במקום לחפור ולספר לכם סיפורים בואו נתחיל!

חומרים:

2 קילו נתח אסאדו עם עצם חתוך לקוביות גדולות.

3-4 בצלים פרוסים

בטטה גדולה חתוכה לקוביות/פרוסות

עשר שיני שום

מלח פלפל שחור גרוס פפריקה  גרגירי חרדל אבקת מרק בצל  טריאקי יין אדום.טבליה או שקית של צלי בקר.

2 שקיות ערמונים בוואקום

אופן ההכנה:

פורסים את הבצלים לפרוסות/פלחים ומטגנים עד שקיפות.בשקיפות מעבירים לתבנית

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/01/VID_137540113_122127_152.mp4

ולא מנקים את המחבת מניחים על הגז עד סיום הכנת המרינדה וסגירת הנתחים.

הכנת המרינדה:

שמים בקערה 1/2 כוס יין אדום.שליש כוס שמן זית או קנולה מה שאתם מעדיפים.כף גדושה אבקת מרק בצל כף טובה של פפריקה כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס.וחצי כוס טריאקי רבע כפית גרגירי חרדל(לא חובה אבל מוסיף המון). לערבב הכל היטב להכניס קוביה של נתח אסאדו לתוך המרינדה לטבול אותה טוב טוב במרינדה ולהעביר למחבת חמה לסגירה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/01/VID_137501230_015615_567.mp4

ככה עם כל נתחי האסאדו.אני בכוונה לא שמה את כל הנתחים ומערבבת רוצה טבילה טובה במרינדה ואז סגירה במחבת. את המרינדה שנשארה לא לזרוק!

סגירה זה אומר שאנחנו מטגנים את חתיכות האסאדו מצד לצד עד שהוא זהוב.הסגירה נועדה לשמור על העסיסיות של טעמי הנתח בזמן הבישול הארוך.

אפשר כמובן לתבל ולהכניס לתנור אבל אני ממליצה על סגירה במחבת.

אחרי טיגון הנתחים מניחים אותם יפה בתבנית על הבצל.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/01/VID_137540113_122127_152-1.mp4

מפזרים את גרעיני השום, הבטטה והערמונים מסביב ומחכים לרוטב.

הכנת הרוטב:

במחבת שטיגנו מוסיפים את שארית המרינדה שנשארה לנו בקערה טבליה (אפשר 2) של תיבולית של בשר צלי או שקית לתיבול בשר צלי וכוס מים רותחים. מערבבים הכל היטב ושופכים מעל הנתחים.

הטבליה או השקית זה בגלל שאין לנו ציר כלומר שלא בישלנו את האסאדו קודם במים והשתמשנו במים.לכן הטבליה/שקית במקום זה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/01/VID_137831016_115732_673.mp4
https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/01/VID_137850721_224205_286.mp4

עוטפים את הכל טוב טוב בנייר אפיה ומעל נייר כסף.אטימה טובה מאד ומכניסים לתנור.

חצי שעה על חום גבוה של 230 מעלות טורבו.

ואחכ שעתיים על 170 מעלות וזה מוכן.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/01/VID_141331202_000739_635.mp4

עכשיו הערה קטנה: אסאדו יכול להתבשל עד 18 שעות.ככל שתבשלו אותו יותר שעות הוא ישנה טעם וגוון.אני בשישי מכינה אותו שעתיים וחצי ושעתיים לפני כניסת השבת שמה אותו על 100 מעלות  בתנור.יוצא חמאה חמאה חמאה.

אגב אפשר לבשל לפני כניסת השבת. ובערך משעה עשר להניח על הפלטה או על תנור 100 מעלות  ולמחרת תקבלו תבשיל בשר מהאגדות.

לגבי היין אני משתמשת עם איזה יין אדום שיש לי בבית ופתוח.אפשר לוותר על היין למי שלא רוצה .במקום יין תוסיפו רבע כוס מים רותחים.

אפשר להוסיף תפוא ,פטריות,גזר…מה שבא לכם♡

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. שירן הגב מאי 8, 2019 בשעה 10:01 am

    הכנתי אתמול יצא מושלם הבשר יצא רך רך, השארתי עוד שעתיים על חום 100 כמו שאמרת?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 9, 2019 בשעה 1:41 am

      מהמם♡כייף לקרוא…תודה?

  2. בת שבע הגב ספטמבר 23, 2019 בשעה 8:09 pm

    אפשר להקפיא?

  3. גיטל הגב ספטמבר 30, 2019 בשעה 1:37 pm

    במידה ואין לי טריאקי וטיבולית בשר צלי, יש משהו חלופי שאפשר לשים במקומם? אני אוצה להכין עוד מעט ובחג הכל סגור אין חי איפה לקנות

  4. אתי פרץ הגב אוקטובר 13, 2019 בשעה 1:49 pm

    יונית חג שמח מתכון מדויק יצא מושלםם רך בטירוף ??

  5. שרון הגב פברואר 27, 2020 בשעה 4:58 pm

    אם אני מבשלת שעתיים וחצי לפני שבת כמו שרשמת – אז רק על 100 מעלות? מההתחלה ועד הסוף?

    • מורן הגב מרץ 24, 2020 בשעה 9:54 pm

      אפשר להכין עם אוסובוקו?

  6. דפנה הגב יוני 17, 2020 בשעה 6:11 pm

    הכנתי כבר כמה פעמים וכל פעם יוצא יותר מושלם! אני רוצה להכין השבת ואני מארחת צליאקית, האם יש דרך לוותר על התיבולית צלי (כי מכיל גלוטן ולא מצאתי תחליף) ולשים משהו אחר במקום?

  7. אברג׳ל קרן הגב ספטמבר 30, 2020 בשעה 4:06 am

    יקרה, יצא מווושלם!!! המשפחה שלי התענגה…

  8. נאוה עסור הגב אוקטובר 11, 2020 בשעה 4:36 pm

    מתכון מושלם , תבורכי.???

  9. שמרית הס הגב אוקטובר 11, 2020 בשעה 9:34 pm

    היי יונית,
    הכנתי לחג שני של סוכות, יצא מעללללףףףףףףף.

    כמה שינויים ושדרוגים שלי:
    השתמשתי בבשר כתף 5 ( לא היה אסאדו)
    במקום גרגירי חרדל שמתי כפית חרדל גרגירים.
    הוספתי פטריות ובמקום בטטה שמתי כ12 תפוא אדום קטן.

    גנב את ההצגה!
    נכנס ישירות לספר המתכונים שלי.
    תודה אלופה (:

  10. ליזי הגב דצמבר 25, 2020 בשעה 4:25 pm

    יונית יקרה

    תודה רבה על מתכון מושלם,

    עשיתי ויצא פצצה.

    ליזי

  11. רחל הגב אוקטובר 17, 2022 בשעה 4:59 pm

    הכנתי בחג סוכות יצא אליפות

  12. אורה הגב מרץ 29, 2023 בשעה 7:10 am

    עוקבת אחריך באינסטגרם, ראיתי מתכון של אסאדו, ניתן להוסיף גם בשר מס 5 למתכון?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק מנה שלא רק ילדים אוהבים! מנה ממכרת שמראש אני אומרת! תכפ...
  • סלט ביצים הכי טעים שיש סלט ביצים הכי טעים שיש אם תקשיבו ליונית (בעצם תקראו ותפנימו )אז המתכון של היום...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס