טוב את המתכון הזה אתם הולכים לגזור לשמור להדביק להעתיק...לא אכפת לי איפה העיקר שתכינו אותו ותגידו יא איזה טעים זה ???ואיך לא הכנו את זה עד היום??? טוב יונית סתמי…מה איך לא הכינו עד היום?נתת מתכון לפני כן….גם כן מצחיקה היונית הזאת חחחחחח
בקיצור קראתי לזה מקלובה מקושקשת כי הטעם של מקלובה אבל מקלובה מהסרטים.ומקושקשת כי בנינו למי יש כוח לכל הטיגונים והשכבות והדנייה והעמו.
יש שלבים במתכון שלי אבל קלים בלי הרבה שמן.כן אתם קוראים נכון בלי טיגונים והרבה שמן.
25 דקות זה בתנור.וזה שלכם!ארוחה שלמה של פרגית ו2 תוספות??
משביעה ומה זה טעימה…..מילה שלי!
ואם אין תנור אפשר גם על הגז אתן אופציה אז לא לחשוש הכל טוב ♡אסביר הכל.
ויאלללללה בואו נתחיל ללמוד להכין
חומרים:
קילו פרגיות יפות וחתיכות
3/4חבילה של כרובית קפואה
2 גזרים קלופים חתוכים לגפרורים/
קישוא גדול חתוך לגפרורים/קוביות
תפוא גדול או 2 קטנים קלופים וחתוכים לקוביות
חציל גדול חתוך לקוביות.
2 בצלים קצוצים גס
2 וחצי כוסות אורז פרסי סוגת
מלח פלפל כורכום תבלין לפרגיות תבלין לקציצות קינמון
סיר שנכנס לתנור!
אופן ההכנה:
קלי קלות!נשבעת לכו אחרי השלבים שלי ויש לכם ארוחה מהסרטים יש שלבים אבל הם משחק ילדים.אז לא להלחץ מהשלבים לחשוב על הארוחה הטעימה .
דבר ראשון לוקחים את האורז אני אוהבת אורז פרסי ואני שנים כמו אמא שלי משתמשת רק בסוגת.שמים אותו בקערה עם מים שמכסעם את האורז בגובה 3 סמ להשריה קצרה.
אחכ מחממים תנור למצב גריל 210 מעלות.לוקחים חציל שוטפים אותן חותכים לקוביות מרססים בספרי שמן וקצת מלח מעל ומכניסים לתנור בשלב מס 4 .אני לא מחכה שהוא יתחמם מכניסה.אופה את החצילים עד שהם מוכנים כלומר עד שהם מוזהבים.מוציאה ומניחה הצד.
במקביל לוקחים סיר ושופכים לתוכו 3/4 שקית כרובית קפואה ו2 תפוא שקילפנו וחתכנו לקוביות קטנות.שמים מים ומבשלים עשר דקות רבע שעה . הסיבה שאני מבשלת את זה על מנת להימנע מטיגון תפוא ולהפשיר את הכרובית הקפואה.אפשר להפשיר את הכרובית לילה קודם ואז אין צורך בבישול במים פשוט לשטוף ולסנן.ולהוסיף לקערה עם הגזר והקישוא.אין צורך לדאוג לתפוא הוא חתוך לקוביות קטנות הוא יתבשל בתנורגם ללא בישול מקדים.
הרכבת הסיר:
מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן .כאשר הבצל מתחיל להזהיב אני מוסיפה את נתחי הפרגיות ומטגנת אותם מכל צד עד שהם משנים צבע.ברגע שהם מחליפים צבע אני הופכת לצד השני.כאשר מסתיים תהליך טיגון 2 הצדדים.אני מוסיפה את הכרובית והתפוא הגזר הקישוא את החצילים ואת האורז מערבבת את הכל טוב טוב.
שמה בקערה כף מרק עוף כף מלח.חצי כפית פלפל שחור כף תבלין לפרגיות, כף תבלין קציצות/בהרט, כפית כורכום מחוקה.חצי כפית קינמון שופכת מעל 5 וחצי כוסות מים.הכוסהיא כוס מידה או כוס חד פעמי שתיה חמה.מערבבת את הכל.
שופכת לסיר סוגרת עם המכסה ומכניסה לתנור חם 180 מעלות לשעה.
וזהו….יש לכם סיר מקלובה מקושקשת מהאגדות!
נכון שזה קל?!
קלי קלות !
הערות: אם אין לכם סיר לתנור אפשר בתבנית עם מכסה רוסטר או לעטוף עם נייר אפיה ומעל נייר כסף טוב טוב.אני מאד ממליצה על סיר מברזל יצוקה וכבר סיפרתי שאפשר למצוא סיר טוב במחיר הוגן .
בישול בגז:
אם אתם מבשלים את זה על הגז אז מומלץ לגזור נייר אפיה בקוטר הסיר.ואופן ההכנה ככה:
מכינים הכל כמו שכתבתי עד שפיכת הנוזלים.אחכ יש להעביר את תכולת הסיר לקערה.ואז לשמן טיפה להניח מעל נייר אפיה ושכבה של פרוסות תפוא על מנת לא לשרוף את האורז.ואז לשפוך מעל את תכולת הסיר שהעברנו לקערה.ואז את הנוזלים ולבשל על אש קטנה 50 דקות.שכבה של תפוא הכוונה פרוסות תפוא בנוסף לקוביות שיש במתכון.כלומר שימון הסיר הנחת נייר אפיה מעל תפוא מעל תכולת הסיר ומעל הנוזלים.
אם בא לכם לראות עוד סרטונים ואת מה שאני מכינה און ליין ….בואו לאינסטה שלי yonit_z.
רק מה?תבואו שבעים…עדיף??
שלום יונית האם להשתמש בסטיק פרגית או בפרסית עם עצם?תודה
הי יונית,
האם אפשר במקום פרגיות לשים בשר 5?
מתכון מעולללה! יצא טעעעים!! תודה
אין לי כרגע תבלין לפרגיות? אפשר בלי או יש משהו במקום?