את המתכון של היום תמצאו אצלי תחת השם מקלובה !
אבל בגלל שאין כאן שכבות וזה פרגיות במקום חלקי עוף
נלך על אורז פרגיות וירקות ונסגור עיניין
בעצם לא
כי זה גם פחות עבודה פחות טיגונים ואפשר לומר גרסה הרבה יותר לייט אבל לא פחות טעימה !!!
שזה בעינייי השוס של השוס.
הבנות שלי לא שמו לב בכלל בהבדל וביקשו שאשמור להם קופסאות לעבודה או לצבא.
הרעיון למתכון הגיע אחרי לא מעט שאלות של אנשים שרוצים להכין את המתכון שלי אבל לא היה ברשותם סיר שמתאים לתנור
אז התשובה לכל אותם אנשים ששאלו איך ?
אז בשיטה הישנה והכי קלה שקית קוקי!!!!
שהיא חובה בכל בית ולא רק לחמין גם לעוף מושלם וגם לירקות אנטי פסטי כן כן אתם קוראים נכון !ולעוד מלא דברים….
אבל זה למתכון אחר /לפעם אחרת !
מה שאני יכולה לומר לכם זה שבעקבות הרעיון זמן ההכננ התקצר וחסכתי גם טיגונים והתוצאכ פשוט wow
לא מאמינים ?
אז קדימה להכין ואז נראה אם מאמינים או לא….
חומרים קערה 1 :
שקית קוקי ענק
1בצל גדול קצוץ קטן
חציל בינוני חתוך לקוביות
שליש כרובית חתוכה לפרחים קטנים
תפוא גדול או 2 בינונים קלופים חתוכים לקוביות
1גזר גדול או 2 גזרין בינונייים חתוכים לקוביות/רצועות
1 קישוא גדול או 2 קטנים חתוך לקוביות
700 גרם פרגיות חתוכה לקוביות בגודל 4 -3סמ
2 כוסות אורז יסמין
חומרים קערה 2 תיבול:
3 ורבע כוסות מים רותחים אותה כוס של האורז!
כף מלח, כף אבקת מרק עוף, כפית כורכום שטוחה כף גדושה תבלין לקציצות או בהרט חצי כפית פלפל
רבע כוס סילאן .
אופן ההכנה :
אני ממליצה לשים את כל המרכיבים של קערה 1 בקערה גדולה ולערבב היטב ולהכניס לשקית קוקי גודל ענק!
להכניס את השקית לתוך שקית קוקי נוספת ולהניח בצד
לערבב את חומרי קערה 2 ולשפוך לתוך שקית הקוקי עם הירקות.
לקשור היטב!לערבב בעדינות את השקית הקשורה אחכ
להניח בתבנית התנור או להניח בסיר שנכנס לתנור או תבנית לתנור חם 180 מעלות מצב טורבו
למשך שעה ורבע שעה ועשרים תלוי בעוצמת חום התנור
להוציא לפתוח להגיש ולהתענג!
המתכון נראה טיל!!
אפשר לשים חזה עוף במקום הפרגית?
בוודאי
נראה מתכן שוס… לא הבנתי לאן נכנס האורז ולמה שקית קוקי בתוך שקית קוקי?
האורז הירקות והפרגיות הכל נכנס לשקית ומעל שופכים את תערובת המים התבלינים ו סילאן הכי קל והכי פשוט בעולם!
שמתי שקית שנייה לביטחון כי לפעמיים שקיות נקרעות ופחדתי שהתבנית תתלכלך זה כל הסיפור חחחחחח
לא מובן עניין השקית בתוך שקית.
אני אסביר באהבהה
שמתי עוד שקית לביטחון שאם במקרה יקרע בכדי שלא ילכלך את התבנית
זה הכל
יונית מה בנוגע לאיסור להשתמש בשקיות קוקי ?
שקית פלסטיק בחום מפיצה רעלים החודרים לתוך המזון.
ממש לא. השקיות האלה עוברות את כל האישורים של מכון התקנים ומשרד הבריאות והן בטוחות ומאושרות לשימוש במזון.
נראה לך שהיו מוכרים אותם בישראל אם היו מסכונות
אני מבקשת להפסיק עם ההפחדה הזו
כל אדם שיעשה מה שטוב לו!!!!
אני שנים משתמשת בקוקי לעוף לחמין לאנטי פסטי
היי יונית
אפשר לעשות עם אורז מלא או קינואה או בורגול באותו מתכון?
האם אפשר בתבנית חד פעמי?
והאם אפשר ללא טורבו?
אשמח לתשובות
האם הפרטיות נשארות עסיסיות ולא מתייבשות?
איזה אורז יכול להחליף את היסמין ?
הכנתי היום ומאוד אהבתי, תודה
בשקית קוקי את עושה חורים?
יצא עיסתי וחלק מהאורז לא היה מוכן, ממש מאכזב
זה בגלל שלא ערבבת את השקית פשוט הנחת הכל והכנסת לתנור
כתוב שיש לערבב בעדינות
אין קסמים יש הוראות הכנה שצריך ללכת אחריהם
אם חצי עיסתי וחצי לא בושל סימן שלא עורבב כי המים לא הגיע להכל
היי יונית
אפשר בבקשה לוותר על הסילאן?