אורז בשר בדבש - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » אורז בשר בדבש
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
אורז בשר בדבש

אורז בשר בדבש

יונית צוקרמן אוקטובר 25, 2018 19 תגובות

הבטיחו לנו יום גשום היום….אמרתי לעצמי שבא לי תבשיל עם בשר טעים כזה,מחמם אבל בלי הרבה עבודה. עלו לי כל מיני רעיונות אבל בסוף הכריע אורז עם בשר בזיגוג של דבש.

אורז בשר בדבש

ואואוו איזה טעים זה הלוואי והייתי יכולה להעביר לכם ככה כפית קטנה לטעימה.

הזיגוג של הדבש שאני שמה כמה דקות לפני שהוא נכנס לתנור נותנת לו טעם מתקתק עדיין ויחד עם הארומה של התבלינים מתקבל תבשיל חורפי עסיסי טעים ובכלום עבודה.

אורז בשר בדבש

והניחוח כאשר זה בתנור וגשם בחוץ….זה דואט של הלייף.

טוב לפני שאני הופכת לאייל שני בואו נתחיל !

חומרים:

לציר הבשר:

חבילה של אצבעות אנטריקוט או קילו בשר מס 5 חתוך לקוביות או בשר מס 8 חתוך לקוביות.

בצל, כרפס,גזר,פלפל אנגלי,עלי דפנה,כורכום.

חומרים לאורז:

3 כוסות אורז יסמין

3 גזר

2 קישואים

תפוא גדול

בצל אחד.

מלח פלפל כורכום בהרט תבלין לקציצות קינמון

חצי כוס דבש עמק חפר.

אופן ההכנה:

את הבשר מבקשים מהקצב שיחתוך לנו מראש לקוביות.

אם עושים אצבעות אנטריקוט זה מגיע חתוך.

מכניסים לסיררגיל או סיר לחץ את הבשר יחד עם בצל קלוף גזר קלוף ו2 ענפי סלרי כולל הגבעול.4 פלפל אנגלי 3 עלי דפנה וכפית מלח וחצי כפית כורכום. מעל שמים מים שמכסים הכל.

סוגרים את הסיר לחץומבשלים 40 דקות.אם זה בשר מס 8 אז 50 דקות.

אורז בשר בדבש

אם אין לכם אז סיר לחץ אז בסיר רגיל שעה וחצי.מס 8 שעתיים.

בזמן שהסיר לחץ עובד אני משרה את האורז במים .

ואחרי שהוא יורד מהגז ומתקרר אני קולפת את הירקות: גזרים תפוא אדמה ,שוטפת את הקישוא.

לוקחת מנדולינה או מעבד מזון וחותכת את הכל לגפרורים.

אורז בשר בדבש

אם אין לכם מנדולינה/מעבד אז לקחת פומפיה ובחלק הגדול והגס לגרד.או לקצוץ ידנית.

לקלף בצל לקצוץ אותו גס ולהתחיל לטגן !בהזהבה אני

מוסיפה את כל הירקות מטגנת קלות בערך 2 דקות.

מוסיפה את האורז ומערבבת טוב טוב.ומתחילה לתבל

3/4 כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור חצי כף תבלין לקציצות כף מחוקה בהרט וכף מלח !מערבבת הכל טוב טוב.

אחכ אני מוסיפה את הבשר ו7 כוסות נוזל שהבשר התבשל בו.

למה 7?כי אני אוהבת אורז רך רך…אם רוצים אחד אחד אז 6 כוסות.

מערבבת ערבוב קל.מזגגת מלמעלה את הדבש לא מערבבת….ככה מלמעלה

סוגרת את המכסה ומכניסה לתנור חם 200 מעלות למשך שעה.

אחרי שעה יש לכם סיר חגיגה בכלום עבודה.

בהצלחה!

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

19 תגובות

  1. סימה הגב אוקטובר 28, 2018 בשעה 6:53 am

    כשאת כותבת תבלין קציצות את מתכוונת למרוקאי או טריפולטאי?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 5:01 pm

      היום יש תבלין קציצות שהוא באמצע ככה הוא נקרא. זה לא ראסל אל חנוט ולא בהרט

  2. אושרת הגב אוקטובר 29, 2018 בשעה 6:27 am

    את חושבת שזה יעבוד עם אצבעות בקר להקפצה?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 5:01 pm

      כן למה לא?

  3. איריס רודי הגב נובמבר 3, 2018 בשעה 10:08 am

    הכנתי אתמול את הבשר בדבש יצא מדהיםםםם,ואת הקציצות ברוטב בצל הוספתי להן גם את הפטריות טריות וגם שקית של ארטישוק ירושלמי (קפוא)סוף הדרך טעיםםםם,כולם השתגעו אצלי?תודה על מתכונים נהדרים?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 2:36 pm

      איזה יופי של שידרוג איך אני אוהבת שלוקחים מתכון למקום שלך. תודה רבה }{

  4. מורן הגב ספטמבר 8, 2019 בשעה 1:49 pm

    אני גרה בחול וכל היהודים סביבי אוכלים אצלי את האוכל שבזכותך יוצא טעים
    אין לי תבלין קציצות
    אפשר בלי? או להחליף במה?

  5. דימה הגב אוקטובר 6, 2019 בשעה 8:47 pm

    שלום רב,
    אפשר שאלה בבקשה?
    האם אפשרי להעביר אחרי הוספת נוזלים ולפני דבש את הכול לתבנית עמוקה (כמו האופציהבמקלובה), להוסיף דבש ולכסות בנייר אפיה ונייר כסף וכך לשים בתנור?

  6. שירה הגב אוקטובר 30, 2019 בשעה 9:19 pm

    למתכון של הבשר והאורז בזיגוג דבש אם אין לי פלפל אנגלי יכולה לשים רגיל/גרוס? בנוסף חייבים כוכב אניס?

  7. שירה הגב אוקטובר 30, 2019 בשעה 9:20 pm

    לא כוכב אניס חסר לי אלא עלי דפנה

  8. איריס הגב יולי 24, 2020 בשעה 8:22 am

    האם את הירקות המבושלים מגרדים בפומפיה? ואם הבצל כבר מבושל למה לטגן?

  9. מירב הגב אוקטובר 8, 2020 בשעה 8:32 am

    היי יונית,
    מה עושים עם הירקות מבושלים בסיר עם הבשר ?
    משתמשים בהם בהמשך ?
    תודה

  10. מרוקאי הגב אוגוסט 24, 2021 בשעה 5:32 pm

    היי. יצא לי מעדןןן ממליצה להוסיף דבש ןלערבב באמצע, וטיפ קטן בטטה בתנור עם נייר כסף מוסיפה אחרי זה המון!

    • יונית צוקרמן הגב אוגוסט 25, 2021 בשעה 7:22 am

      בטטה בתוך התבשיל ?

  11. רחלי הגב ספטמבר 22, 2021 בשעה 2:32 pm

    יצא לי מקסים,
    תודה על מתכון מוצלח

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 25, 2021 בשעה 3:50 am

      ישששששש
      באהבה ❤️

  12. תמר הגב אפריל 27, 2023 בשעה 8:27 pm

    אפשר לעשות את המתכון הזה גם עם ריזוטו? או שעדיף רק אורז רגיל

  13. Ilanit הגב נובמבר 1, 2023 בשעה 11:27 am

    היי חייב אורז יסמין או שאפשר בסמטי/ פרסי?

  14. אביטל הגב ספטמבר 26, 2024 בשעה 9:42 am

    הי יונית,
    נראה לך ילך טוב בהקפאה?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן ב5 דק עבודה עוגת שוקולד ללא גלוטן ב5 דק עבודה טוב תקשיבו לי טוב טוב !!! העוגה הזו מושלמת . נכון יש לי...
  • פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי בכלום עבודה כל מה שאתם צריכים 5 מוצרים 5...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס