הבטיחו לנו יום גשום היום….אמרתי לעצמי שבא לי תבשיל עם בשר טעים כזה,מחמם אבל בלי הרבה עבודה. עלו לי כל מיני רעיונות אבל בסוף הכריע אורז עם בשר בזיגוג של דבש.
ואואוו איזה טעים זה הלוואי והייתי יכולה להעביר לכם ככה כפית קטנה לטעימה.
הזיגוג של הדבש שאני שמה כמה דקות לפני שהוא נכנס לתנור נותנת לו טעם מתקתק עדיין ויחד עם הארומה של התבלינים מתקבל תבשיל חורפי עסיסי טעים ובכלום עבודה.
והניחוח כאשר זה בתנור וגשם בחוץ….זה דואט של הלייף.
טוב לפני שאני הופכת לאייל שני בואו נתחיל !
חומרים:
לציר הבשר:
חבילה של אצבעות אנטריקוט או קילו בשר מס 5 חתוך לקוביות או בשר מס 8 חתוך לקוביות.
בצל, כרפס,גזר,פלפל אנגלי,עלי דפנה,כורכום.
חומרים לאורז:
3 כוסות אורז יסמין
3 גזר
2 קישואים
תפוא גדול
בצל אחד.
מלח פלפל כורכום בהרט תבלין לקציצות קינמון
חצי כוס דבש עמק חפר.
אופן ההכנה:
את הבשר מבקשים מהקצב שיחתוך לנו מראש לקוביות.
אם עושים אצבעות אנטריקוט זה מגיע חתוך.
מכניסים לסיררגיל או סיר לחץ את הבשר יחד עם בצל קלוף גזר קלוף ו2 ענפי סלרי כולל הגבעול.4 פלפל אנגלי 3 עלי דפנה וכפית מלח וחצי כפית כורכום. מעל שמים מים שמכסים הכל.
סוגרים את הסיר לחץומבשלים 40 דקות.אם זה בשר מס 8 אז 50 דקות.
אם אין לכם אז סיר לחץ אז בסיר רגיל שעה וחצי.מס 8 שעתיים.
בזמן שהסיר לחץ עובד אני משרה את האורז במים .
ואחרי שהוא יורד מהגז ומתקרר אני קולפת את הירקות: גזרים תפוא אדמה ,שוטפת את הקישוא.
לוקחת מנדולינה או מעבד מזון וחותכת את הכל לגפרורים.
אם אין לכם מנדולינה/מעבד אז לקחת פומפיה ובחלק הגדול והגס לגרד.או לקצוץ ידנית.
לקלף בצל לקצוץ אותו גס ולהתחיל לטגן !בהזהבה אני
מוסיפה את כל הירקות מטגנת קלות בערך 2 דקות.
מוסיפה את האורז ומערבבת טוב טוב.ומתחילה לתבל
3/4 כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור חצי כף תבלין לקציצות כף מחוקה בהרט וכף מלח !מערבבת הכל טוב טוב.
אחכ אני מוסיפה את הבשר ו7 כוסות נוזל שהבשר התבשל בו.
למה 7?כי אני אוהבת אורז רך רך…אם רוצים אחד אחד אז 6 כוסות.
מערבבת ערבוב קל.מזגגת מלמעלה את הדבש לא מערבבת….ככה מלמעלה
סוגרת את המכסה ומכניסה לתנור חם 200 מעלות למשך שעה.
אחרי שעה יש לכם סיר חגיגה בכלום עבודה.
בהצלחה!
כשאת כותבת תבלין קציצות את מתכוונת למרוקאי או טריפולטאי?
היום יש תבלין קציצות שהוא באמצע ככה הוא נקרא. זה לא ראסל אל חנוט ולא בהרט
את חושבת שזה יעבוד עם אצבעות בקר להקפצה?
כן למה לא?
הכנתי אתמול את הבשר בדבש יצא מדהיםםםם,ואת הקציצות ברוטב בצל הוספתי להן גם את הפטריות טריות וגם שקית של ארטישוק ירושלמי (קפוא)סוף הדרך טעיםםםם,כולם השתגעו אצלי?תודה על מתכונים נהדרים?
איזה יופי של שידרוג איך אני אוהבת שלוקחים מתכון למקום שלך. תודה רבה }{
אני גרה בחול וכל היהודים סביבי אוכלים אצלי את האוכל שבזכותך יוצא טעים
אין לי תבלין קציצות
אפשר בלי? או להחליף במה?
שלום רב,
אפשר שאלה בבקשה?
האם אפשרי להעביר אחרי הוספת נוזלים ולפני דבש את הכול לתבנית עמוקה (כמו האופציהבמקלובה), להוסיף דבש ולכסות בנייר אפיה ונייר כסף וכך לשים בתנור?
למתכון של הבשר והאורז בזיגוג דבש אם אין לי פלפל אנגלי יכולה לשים רגיל/גרוס? בנוסף חייבים כוכב אניס?
לא כוכב אניס חסר לי אלא עלי דפנה
האם את הירקות המבושלים מגרדים בפומפיה? ואם הבצל כבר מבושל למה לטגן?
היי יונית,
מה עושים עם הירקות מבושלים בסיר עם הבשר ?
משתמשים בהם בהמשך ?
תודה
היי. יצא לי מעדןןן ממליצה להוסיף דבש ןלערבב באמצע, וטיפ קטן בטטה בתנור עם נייר כסף מוסיפה אחרי זה המון!
בטטה בתוך התבשיל ?
יצא לי מקסים,
תודה על מתכון מוצלח
ישששששש
באהבה ❤️
אפשר לעשות את המתכון הזה גם עם ריזוטו? או שעדיף רק אורז רגיל
היי חייב אורז יסמין או שאפשר בסמטי/ פרסי?