בשעה 9 אני מקבלת שיחת.טלפון…אחותי על הקו.
שמע ישראל, אני ישר נלחצת, עונה, לא בוקר טוב, לא שבת שלום,ישר שואלת, קרה משהו?!
לא, היא צוחקת , בקול שובב….קול שאני כבר מזהה ויודעת שהיא רוצה משהו….
מה את צוחקת אני שואלת…ומה קרה על הבוקר התקשרת?מה את צריכה?
ואז היא שאלה….בעלך ער?!
ישן, למה?! נתקעתם עם האוטו, מה?!
היא שוב צוחקת,לא , לא , לא , לא…..ראיתי את העוגה בפייסבוק , ואמרתי לפני שבעלך יקום ויטיל וטו….
אני באה לקחת חתיכת עוגה.
מפגרת, אמרתי לה !
נו אפשר לבוא?!
עוגת השבת הפעם היא עוגה שמורכבת מ3 שכבות :השכבה הראשונה היא מוס גבינת נפוליאון.ולא 30 אחוז, הפעם 16 אחוז שומן !!!
מוס תות שוקולד לבן.שהתחתית שלה כולה פיסטוק ושקדים !
ללא ספק 3 שכבות של אושר !
אגב….כשהתקשרתי לאמא שלי לשאול[ כל שבת אני מתחלקת איתה בעוגה ושולחת לה חצי ] איך העוגה יצאה השבת….?!
היא אמרה לי רק טעמנו.,מאד טעימה.יש פה הרבה שותפים[דהיינו אורחים ].אז עוד לא התפנקנו
אני מחכה שהם ילכו, צחקתי בלב, ואמרתי, אם אמא שלי מחביאה, אז זה באמת 3 שכבות של אושר !
טוב, יאלללה חלאס סיפורים, מתחילים !
חומרים :
תבנית לב /או 26
תחתית
3 חלבונים [רצוי ממידה XL]
3/4 כוס חד פעמי סוכר
חצי כוס חד פעמי פיסטוק טחון.
חצי כוס שקדים טחונים.
כפית רום, כפית תמצית וניל.
מוס תותים :
150 גר שוקולד לבן
קופסא של תותים [חצי קילו ]
חצי כוס [רגילה]סוכר.
רבע כוס [רגילה]חלב.
10 גר ג'לטין טהור.
שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר.
מוס גבינה :
גביע גבינת שמנת 16 אחוז נפוליאון
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל.
כף גדושה אבקת סוכר
כוס [רגילה ]חלב.
7 גר ג'לטין !
אופן ההכנה :
קלי קלות ! לא להלחץ ולא להתרגש, הכל נראה קשה בהתחלה אבל זה משחק ילדים. באמת.
כל שכבה קלה, צריך לקרוא את ההוראות,לא לפחד מעבודה, זה הסוד.
הסיפוק בסוף, שווה הכל.
בתוך קערת מיקסר נקציף תחילה את החלבונים, כשמתחיל להתקבל קצף נוסיף את הסוכר בהדרגה.עד שנקבל קצף לבן וקשה
אז נוסיף את כפית הרום וכפית תמצית הוניל. ואז את הפיסטוקים והשקדים הטחונים.
הקצף נשבר, זה בסדר, לא קרה כלום, זה תחתית וזה המטרה שלי , ליצור שכבה דקה של עונג !
לאפות בתנור לא יותר מ20 דק. על חום של 180 מעלות. איך שאתם רואים טיפה הזהבה, החוצה !
לקרר את התחתית .
בזמן הזה ,לשטוף את התותים, לקטום את הגבעול הירוק. להוציא סיר קטן ולשים שם את התותים, לשים את החלב והסוכר ולהתחיל לבשל.
לאט לאט התותים מתבשלים וניתן למעוך אותם עם מועך הפירה. למי שרוצה לחסוך אז עם מוט בלנדר ידני, תאמת לא היה לי בא לי לשטוף כלים.
עשיתי ככה.
להוסיף את השוקולד הלבן ולערבב. עד שהוא נמס ואנחנו מבלים תערובת יפה וחלקה. לצנן על עדן החלון.
בזמן הזה לקחת את הג'לטין לשים אותו בקערה .
עכשיו על כל גרם ג'לטין צריך 5 גרם מים. בתערבות התות אנחנו צריכים 10 גרם,[זה יוצא שקית פחות כפית למי שאין משקל ]
משמע 50 גרם מים. שזה שליש כוס חד פעמי. אם יש משקל בבית, לשקול.אם אין, תקנו, זה שווה.
אני נוהגת לשים את גרגירי הג'לטין בתוך מים קרים למשך 7 דק . עד שהם מתנפחים.ואז ממיסה במיקרו למשך 10 שניות.
לוקחת שתי כפות ממחית התות מערבבת, נותנת לג'לטין להתרגל לחומר ואז מחזירה את הכל לקערה ומערבבת טוב.
זה לא קסם, זה לא פועל מיד, רק אחרי שעה במקפיא זה עובד. אז לא להלחץ
במקביל להקציף שמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר,לקפל את מחית התות לקצפת שלנו. ולהעביר לתחתית שלנו.
חשוב לציין שיש תותים מתוקים ויש פחות, תטעמו את המחית אם חסר סוכר תוסיפו , חוץ מזה טעם טיפה חמצמץ משתלב עם הגבינה.
אבל אם אתם לא אוהבי החמיצות הזו אז לבדוק ולטעום ולהוסיף טיפה סוכר .
להכניס להקפאה לעשר דק ,שזה בעצם זמן ההכנה של השכבה ה3
שכבה שלישית ואחרונה. שכבה קלה להכנה.
לקחת 7 גרם ג'לטין , שוב להניח בקערה,הפעם גדולה יותר, כי לשם נכניס את הגבינה בהדרגה.
לשפוך מעל 35 גרם מים קרים. לתת מנוחה של כמה דקות .
להמיס את הג'לטין במיקרו למשך 10 שניות, להעביר לקערה שהמסנו במיקרו .2 כפות גבינת נפוליאון. לערבב ולהוסיף את שאר הגבינה.
במיקסר להקציף שמנת מתוקה כף גדושה אבקת סוכר חלב ופודינג וניל עד לקבלת קרם יציב. לקפל את הגבינה עם הג'לטין שמומס.
עד לתערובת חלקה ואחידה.להעביר למוס התות.לשטח יפה .ולהקפיא שעה.
אחרי שעה אפשר לשים תותים, אפשר שוקולד לבן מגורד, קצפת, מה שבא לכם.
בתאבון !
היי
העוגה פשוט דוגמנית
מה ניתן להחליף במקום נפוליאון (לא אוהבת את הטעם)
ניתן מסקרפונה?