הכל התחיל מיום שישי !
ביום הזה ,בעלי היה בלוד, ולא איתי במטבח .למי שלא זוכר בעלי היקר ברוב ימי שישי עוזר לי
לקלף ירקות ולטגן ! [כשאני חושבת על זה לאחרונה הוא די מתחמק]
אם יש משהו שמעכב אותי במטבח,זה טיגון !
טוב אבל זה קיטור לפעם אחרת 🙂
במסגרת הסידורים שלו בלוד[ שם אגב גדלנו וגרנו תקופה גדולה בחיינו ]הוא ביקר בסופר, עשה
קניות אחרונות לשבת.
[עלאק קניות, כולה ביקשתי שיקנה לי נייר מטבח , כי נגמר לי. ]
במסגרת הקניות הכריזה הקופאית הראשית על מבצע,במחלקת אוכל מוכן:
כל הפסטלים ב50 אחוז הנחה !
טוב, יש לי בעל פולני,החשיבה שלו, חשיבה עסקית, הוא בטוח שהוא מרוויח.
לא חשב פעמיים,לא התקשר, החליט פשוט להפתיע !
כן, החליט להפתיע את אשתו הבשלנית בקופסא של פסטלים עם שלל פטריות מטוגנות, סיגרים משולשים ארוכים בלינצ'סים וכל שאר המטוגנים.
כמו טווס מאושר הוא נכס הבייתה עם עוד מאה אלף דברים שלא ביקשתי אבל מאחר ואני מכירה את המשפט הידוע והמוכר "אבל זה היה במבצע" שווה היה לקנות…."
טוב. לזה האמת,התרגלתי…ואני כבר לא מעירה …
בזמן הזה שאני מסכלת ככה בשקיות, רואה , בוחנת, מחפשת, אולי קנה איזה משהו מיוחד
משהו טעים !
תעצרו,סטופ.אני יודעת מה אתם רוצים להגיד .
אבל,שוקולד זה משהו טעים……………לא פסטלים ! ! !
ואז…………משקית לשקית……אני רואה קופסא שקופה עם כל מיני קראנצים זהובים למינהם.
אני ישר קופצת …….ושואלת מה זה ? ? ? ? ?
הוא עונה לי בטון מאושר ומסופק: היה במבצע 50 אחוז .באותו רגע ….הפרצוף שלי התעוות.
והוא בשלו, ממשיך : "מה יונית תראי :כל הקופסא עלתה לי 20 שקל."
באותו הרגע…………………………אני מגלה לכם, לא לו.
הוריד המרוקאי עלה, ירד, עלה , ירד.
לקחתי אוויר,כי מה לעשות , אחותי הגדולה מפתח תקווה הייתה אצלי, לא רציתי לריב.
אז רק עשיתי פרצוף, אמרתי 2-3 משפטים……וחזרתי למטבח.
אממממממהמממממה, כשהבת שלי אכלה את הבלינצ'ס הקנוי…….
כפרע יענה אני על הילדה הזו,אוצר, אני אומרת לכם, יצאה מרוקאית כמו אמא שלה !
אמרה לי אמא , שלך יותר טעים.
י ו ת ר !!!!
קראתם?! יותר !
החלטתי שאני מפנקת אותה [חוץ מזה היא ביקשה]
אז בלי טובות של מבצעים של סופר, קבלו את המתכון :
חומרים :
לבלילה של הבלינצ'ס
חצי קילו קמח
4 כוסות מים
4 בצים
כפית מלח
כפית סוכר
חצי כוס שמן.
למילוי הבלינצ'ס.
350 גרם בשר טחון
בצל
סלסלה של פטריות טריות
פפריקה , כורכום, כמון, מלח, פלפל אבקת מרק.
ציפוי
פירורי לחם[לא חובה ציפוי ]
אופן ההכנה:
קלי קלות , טרי , אתם הכנתם, בלי טובות של אף סופר !
בקערת מיקסר שמים את הכל ומקציפים עד שמתקבלת תערבות אחידה בלי גושים.
אפשר עם מטרפה ידנית, אבל מי צריך לעבוד קשה שיש מיקסר, יש מדיח !
להניח בצד.
לקצוץ את הבצל והפטריות , ולהתחיל עם טיגון הבצל אחרי כמה דק שהבצל מקבל שקיפות להוסיף את הפטריות אחרי שהפטריות התכווצו קצת
בטיגון , להוסיף את הבשר ולטגן עד שכל הבשר מבושל, לתבלן עם 3/4 כפית כמון , רבע כפית כורכום חצי כפית פפריקה רבע כפית פלפל שחור רבע כפית מלח, ו3/4 כפית אבקת מרק .
לערבב טוב.
לקחת מחבת לפנקייק .לחמם מחבת.השיטה שלי שאני מרימה את המחבת. סמוך לקערת הבלילה.
עם המצקת יוצקת כף מהבלילה .לוקחת את המחבת וכמו איזה שף צרפתי להטות את המחבת.עד הבלילה מכסה את כל פני המחבת.
מטגנים על אש בינונית כמה דק. אחכ מחליפים צד ועוד דקה.
מוצאים את הבלינצ'ס לצלחת .
לוקחים כף טובה מהמילוי, שמים בקצה של הבלינצ'ס מגלגלים טיפה ואז מקפלים את שתי הצדדים. [השולים]ומתחילים לגלגל לסגירה .
שמים את החלק הפתוח כלפי מטה ואיתו מתחילים לטגן !
מי שחוששת שיפתח לה שתיקח כף קמח ורבע כוס מים תערבב עד לקבלת דבק ותדביק.
לטגן במחבת , לא עם שמן עמוק. אני שמה שמן בגובה רבע המחבת.
מי שרוצה לפנק כמוני, ולהוכיח שאין כמו הבלינצ'ס של הבית, לטבול בביצה ובפירורי לחם !כמו שניצל ולטגן.
רק שימו לב זה עדין אז לטגן בלהבה בינונית ולא גדולה.
זהו, קל, פשוט, טעים, והכי חשוב, נעשה בבית !!!!
בתאבון 🙂
היי יונית האם ניתן להכין את הבלינצ׳ס בשר ופטריות בדרך אחרת בלי הצורך לטגן בסוף?
בוודאי אפשר לעשות הכל עד שלב פירורי הלחם , לרסס ספרי שמן ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות
בהצלחה
הי יונית
עד איזה שלב לדעתך אפשר להכין מראש?
אפשר למלא לסגור ולהקפיא
האם המילוי לא נשפך על הביס הראשון? לא כדאי לשים קצת קמח או משהו מדביק במילוי?
והאם יצא טעים גם בלי טיגון? עם רוטב פטריות או משהו כזה?
הכנתי. יצא טעים בטירוף. אבל- משום מה הבלינצס בטיגון ההתחלתי שלו התחיל להיקרע. ובטיגון עם המלית לאחר מכן גם נקרע והכל נשפך.
מה עשיתי לא בסדר??