טוב תקשיבו לי , בעצם להקשיב קצת קשה, אז תקראו ותפנימו, הקינוח הזה , זה הקינוח המושלם לאירוח !
הוא פרווה, עשיר בטעמים, חגיגי ומרשים !
והכי חשוב שניתן להכין אותו יום קודם או כמה ימים לפניי.כל מה שצריך לעשות זה להכניס את מעטפות התפוח להקפאה.וחצי שעה לפני הגשה להכניס לתנור לאפות…….ולהגיש לאורחים ולקטוף מחמאות.
ועוד משהו….אם בעלי אמר סוף הדרך……זה על תקן המושלמות !!!
טוב , מספיק לעוף על עצמי , אז הצליח לי ,עכשיו קדימה שיצליח גם לכם !
אני חוזרת שוב,זה קלי קלות , זה עשרים דק עבודה [גג]ויש לכם קינוח משגע 🙂
אז קדימה מתחילים 🙂
חומרים :
500 גר בצק פילאס תורכי
5 תפוחים גרנד סמית קטנים
קינמון, סוכר חום, סוכר וניל, תמצית רום.
ביצה
אופן ההכנה :
קלי קלות, זוכרים?!
לקלף את התפוחים לחצות לשתיים, להוציא את הליבה מהתפוח. לשים בקערה.
לפזר מעל 2 כפות סוכר חום, שקית סוכר וניל. כף רום.וכף שטוחה קינמון. לערבב טוב בידיים.עד שכל תפוח מכוסה היטב.
לפתוח את בצק הפילאס.לחתוך לריבועים. המלצה שלי לחתוך באמצע ולעשות ריבוע.
להניח את תפוח העץ באמצע הריבוע \כשהליבה שלו מונחת על הבצק. ככה שיש לנו גבעה.
חשוב מאד לא להתבלבל, ראו תמונה ! אחרת צורת התפוח לא תתקבל!!!
לסגור כמו שסוגרים מעטפה. שתי קצוות מכל צד.
ואח"כ עוד פעם שתי קצוות.
להניח על המגש עם הקצוות כלפי מטה.
להכין עלה משאריות הבצק.[לא חובה ]
רעיון לשידרוג : ניתן להוסיף אגוזי המלך קצוצים….צימוקים…
למרוח ביצה, לאפות בתנור בחום של 180 מעלות .עד הזהבה ,לבזוק אבקת סוכר….ולהתענג !!
עכשיו אם אתם מארחים, תכינו יום לפני שימו בכלי אטום תכסו עם נייר אפיה את המעטפות.ואז תסגרו ותקפיאו.
וכמו בורקסים , לפני האכילה, תכינו ותגישו.
בתאבון ובאהבה גדולה.