את המתכון של היום הכנתי בבוקר כשהילדים היו במסגרות והבעל בעבודה….
בד"כ לפני שאני מעלה כל מתכון…אני אוהבת לקבל חוות דעת מהמשפחה….למרות שלי יכול להיות מאד טעים …
ולמרות שהשכנה ממול שלא עבדה והייתה בבית אמרה שטעים.
אני צריכה אישור מחטיבת צוקרמן :-))))
הראשונה שטעמה הייתה בתי הבכורה….שהיא נחשבת לקשה בבית, היא לא אוהבת כל דבר והיא מאד ביקורתית….
כפית ראשונה….והיא עושה לי פרצוף….כפית שנייה והיא מחייכת….ואז היא אומרת …בקשיחות [כן כן ככה היא ]כן, את הקינוח הזה תכיני בראש השנה !
עניתי לה ברור שאכין ואני אומרת לכם ברור שתכינו.
כי זה קינוח קל, אפשר להכין אותו בשתי גרסאות. הוא מאד מרשים וכהרגלי קלי קלות.
ואיך בעלי אומר…יאמי ….טעים מאד :-))
אז קדימה בואו נתחיל :-))
החומרים :
5 תפוחים
קופסא קטנה של רסק תפוחים
חצי כוס מים
2 כפות סוכר לבן
כף סוכר חום
כפית קינמון.
לימון
2 שמנת מתוקה /צמחית
נשיקות מרנג
12 כוסיות חד פעמי חגיגיות להגשה
אופן ההכנה :
קלי קלות זוכרים?
לקלוף את התפוחים ולחתוך לקוביות. לקחת מחבת לשפוך לתוך את תכולת הרסק והתפוחים. לקחת חצי כוס מים רותחים ולהמיס בתוך המים את הסוכר
ולשפוך למחבת. להוסיף קינמון וטיפה מיץ לימון. הלימון כאן צריך לתת איזון קטן של חמיצמיצות..להשתדל לא לשים הרבה.
לבשל רבע שעה עשרים דקות עד ריכוך התפוחים !
לצנן.
שלב ב' להקציף את השמנת המתוקה, במקרה הזה אני לא ממליצה להוסיף שום אבקת סוכר,מהסיבה שאני רוצה את טעם הקצפת הזה.
הוא מתאזן נפלא עם רוטב התפוחים העשיר. מה גם שאנחנו שוברים לתוכו חצי חבילה של נשיקות מרנג שמוסיפות לו עיניין וטעם.
אז כן השלב הבא אחרי שהקצפת מוכנה הוא הוספת שברי נשיקות.
וערבוב קל .
והרכבת המנה.
כפית/כף מה שבא לכם מהמלאית התפוחים כף קצפת נשיקות [ככה אני קוראת לה ]כף תפוחים וכף קצפת.
ו……………..בבקשה הנה לכם קינוח קל טעים וחגיגי
בתאבון <3
היי יונית
אפשר להכין מראש?
להקפיא או לקרר?