בכל חג אני מכינה הקינוח הזה וזה הקינוח הראשון שמתחסל.
אני מכינה אותו בתבנית מלבנית מחממת אותו על הפלטה ובסיום הארוחה מגישה אותו חם ועד שאני מביאה את הגלידה קוקוס סורבה הם כבר מחסלים חצי ובסוף אני מוצאת את עצמי היחידה שאוכלת חתיכה עם גלידה.
אם תשאלו את אמא שלי איזה קינוח פרווה להביא היא תגיד לכם זה עם התפוחים
זה לא היה מסוג הקינוחים שהיא הייתה מכינה לנו אבל זה הכייף והיופי שהדור שלי מתמזג עם שלה והיא זורמת ופחות מקובעת מפעםםםםםם
פעם זה היה העוגיות של פסח עזבו אל תתנו לי לספר לכם חחחחחחח עדיף ככה
בקיצור מתכון קל קל להכנה אני מכינה קבוע בגרסת פרווה כי אצלנו במשפחה שומרים.
אבל בנינו אין ממש הבדל !
אז שנתחיל?!
לקראמבל :
200 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן
50 גרם קמח שקדים
50 גרם פקאן טחון
100 גרם סוכר חום קלאסי
120 גרם ממרח בטעם חמאה למריחה מזולה
למילוי:
4 תפוחים × ירוק 2 אדום
2 אגסים
כף קמח תכליתי ללא גלוטן
4 שקיות וניל
כפית קינמון
אופן ההכנה :
מתחילים עם המילוי קולפים ומגלענים את הפירות וחותכים לקוביות
מערבבים הכל עם הסוכר והקינמון והקמח
הקמח למי שתהה זה לספוג את המיץ מהפירות .
מעבירים לתבנית מלבנית משומנת .
הכנת הקראמבל :
מערבבים את כל המרכיבים ידנית או במעבד מזון עד שמקבלים תערובת פירורית
אותה תערובת מפזרים מעל הפירות החתוכים שנמצאים בתבנית .
אופים בתנור מצב טורבו שחומם מראש ל180 מעלות זמן האפיה בערך 45 דק
מוציאים ,בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים חם.
הערות :
אם שומרים שבת בזמן שיושבים לאכול מניחים על הפלטה להתחמם
ואם לא אז אפשר להכין הכל עד האפיה ובזמן הארוחה לאפות ולהוציא חם חם .
להגיש עם גלידה ליד ואתם מסודרים
חג שמח !
אלופה כל מתכון ליגה
תודה רבה ושיהיה חג שמח וכשר ושקט ??????
נראה טעים. יש לך גם מתכון לסורבה קוקוס שהזכרת בדרך אגב?
היי
אפשר להחליף את המזולה בנטורינה? ומה הכמות?
היי משמע מתכון מעולה
יש מצב שאפשר להחליף את הקמחים בקמח מצה ?
תודה רבה על השיתוף !