אם יש משהו שלקחתי מסבתא מאמא, זה את התוספת הזו.
אמא בישלה בבית את האוכל שלמדה מאמא של אבא.
ורק שסבתא מאמא הייתה באה לשבת, היא הייתה עוזרת לאמא ומבשלת איתה.
ואחד הסירים תמיד היה התוספת הזו.
הבדלי המאכלים, נובעים מכך שאבא הגיע מההרים ואמא מהעיר הגדולה קזבלנקה.
המנה היא ללא מנת בשר או עוף. והיא מוגשת בד"כ כתוספת .
אני אישית, יכולה לאכול סיר שלם לבד ולא אכפת לי , זה טעים, לא משמין. ומשביע
אז קדימה בואו נתחיל :
חומרים :
קופסת שימורים גדולה של פטריות שלמות או 2 קטנות.
שקית תחתיות ארטישוק
2 בצלים
פלפל אדום
פלפל צהוב /כתום.
שמיר,סוכר, כורכום, מלח, פלפל שחור.מרק עוף.
אופן הכנה :
להרתיח את הארטישוק עד 3/4 בישול בסיר נפרד , לסנן ולחתוך לרבעים.
לקצוץ בצל לפרוסות, לטגן עם 2 כפות שמן. אחרי 2 דק טיגון שהבצל מתחיל להוציא נוזלים להוסיף כפית סוכר.
ולהוסיף 2 פלפלים אחד אדום אחד כתום /צהוב ולהמשיך לטגן עוד 2-3 דק לריכוך.
אחכ להוסיף את הארטישוק לערבב עוד חצי דקה ואז להוסיף את הפטריות שלמות ככה.
רצוי לשטוף אותם טוב במים ואז לסנן שטעם השימור יעלם. אפשר להכין גם טרי [2 סלסלאות ]
אבל אין מרוקאי/ת שלא רגיל לאכול את התוספת הזו מקופסת השימורים חחחח
אחרי שהוספנו את הפטריות .לאדות הכל עוד 2 דקות . ואז לקחת כוס , לשים בה כף אבקת מרק. לא גדושה. כורכום,כפית מרק עוף, רבע כפית פלפל לבן.
ועל זה לצקת מים רותחים מהתמי 4. לערבב ולשפוך לסיר.המים זה לפי העין. אם חסר לכם אפשר להוסיף רבע כוס .
לערבב הכל, לקצוץ רבע צרור שמיר ולהוסיף.
לסגור את המכסה .ולבשל עד ריכוך סופי של הארטישוקים והפטריות.
בערך רבע שעה-חצי שעה .אם לא בישלתם 3/4 בישול תארטישוק קודם אז זה יכול לקחת חצי שעה.
בהצלחה }{