יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טבחה כמוניה שעועית ובשר
  • סלט אבוקדו
  • צ’יפס מתנפח אבונפחא
  • סלט ביצים הכי טעים שיש
  • עוגת שוקולד מושלמת לגן
  • עוגיות שוקולד צ’יפס
  • קובניות בטעם חמאה ושום
  • קוביות בשר עם תפוא
  • הפסטלים של רונן
  • קציצות עוף וכרובית
דף הבית » שקשוקה חצילים ועגבניות
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
שקשוקה חצילים ועגבניות

שקשוקה חצילים ועגבניות

יונית צוקרמן יולי 30, 2018 10 תגובות

אני אומרת לכם….השילוב של עגבניות חצילים בשקשוקה זה החיים…ואם אתם כמוני אוהבים גבינות בשקשוקה אז נגיעות של גבינה בולגרית פיראוס מעודנת לוקחת אתכם לביקור של כמה דק מגן עדן?ממש ככה.

צרחות(בקטע טוב )של טעים לי ו… אושר מכמה קל להכין שקשוקה טעימה.

בכלל שקשוקה בעיני היא אחלה ארוחת ערב ואפילו גם ארוחת צהרים שאין הרבה זמן להכין ובא משהו טעים לצד פחממה אהובה של בגט/לחם שחור טרי .

תדעו לכם שלאמא שלי היו נקיונות וסידורים היא תמיד הייתה סוגרת לנו את הפינה עם שקשוקה וחתיכת לחם שחור,הייתה עושה לנו סלט ירקות ,סלט עגבניות עם שום ופלפל חריף.צלוחית עם כמה זיתים ,צנון,בצל ירוק.ותאמינו לי היינו מאושרים מאד

אז שנתחיל ?!

חומרים :

8 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות.

פלפל אדום גדול או 2 קטנים חתוכים לקוביות או רצועות.

חציל גדול חתוך לקוביות

10 שיני שום אשר חצויים ל2(כלומר 20 חצאים)

גבינה בולגרית פיראוס מעודנת 5 אחוז.

פלפל חריף (לא חובה )

מלח פלפל פפריקה מרק עוף.

אופן ההכנה:

קלי קלות… אני מציעה להכין הכל על השיש מראש ותוך כמה דקות יש לכם שקשוקה מהסרטים.

שעושים שקשוקה עם פלפל אדום וחצילים אז קודם צריך לבשל את הקשים ואחכ את הרכים.

מה זה אומר?

לשים שמן בתחתית המחבת…ואז נקח פלפלים אדומים (לא לוותר פלפל אדום זה חלק מהטעם )שחתכנו לקוביות או רצועות מה שאתם מעדיפים ונתחיל לטגן אותם 2-3 דקות.

אני מעדיפה קוביות בגודל  של 2 -3 סמ. כי זה נראה בעין יפה יותר בהגשה מאשר רצועות

אח”כ אני מוסיפה קוביות של חציל.וממשיכה לטגן עד שהחצילים מתחילים להתרכך ואז מוסיפה את שיני השום  ואחרי דקה אני מוסיפה את הקוביות של העגבניות ואת הנוזל שיצא מהעגבניות בזמן החיתוך.פשוט לשפוט מהקרש חיתוך לתוך המחבת..נותנת להכל להתבשל בישול ראשוני.

במהלך הבישול הראשוני אני שמה 2/3 כפית מלח.מערבבת בעדינות ונותנת להכל להתבשל כמה דקות.בערך 3-4 דקות.

אחרי כמה 3-4 דקות רואים שהנוזלים התאדו והעגבניות והחצילים והפלפלים התבשלו. זה הזמן להוסיף חצי כוס מים רותחים כף פפריקה אדומה כף אבקת מרק עוף חצי כפית פלפל שחור. לערבב הכל ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות.

הערת שידרוג:מי שאוהב כמון יכול להוסיף כפית כמון יוצא גם טעים.הגדולה שלי  לא אוהבת כמון אז הפעם הכנתי בלי .עם בלי יוצא טעים ?

עכשיו אתם בטח שואלים למה הוספתי נוזלים?הנוזלים יעזרו לי לפתיחת התבלינים ויעזרו לי לבשל את הכל טוב יותר.לא לדאוג זה מצטמצם בזמן הבישול.במידה ואתם רואים אחרי כמה דק שחסר לכם נוזלים תוסיפו עוד.השקשוקה צריכה להיות רכה ועסיסית לא קשה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_738380227_224546_472.mp4

אחרי כמה דקות אתם תראו בעין שהכל רך זה הזמן לפזר קוביות של גבינה בולגרית.אני אישית מכורה קשות לפיראוס מועדנת של תנובה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_738400118_052318_708-1.mp4

אני מפזרת לפני הביצים בכדי שהגבינה תיכנס לטעמים של השקשוקה ואחרי הפיזור של הגבינה אני מתחילה לעשות גומה ולהכניס ביצה אחרי ביצה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_738430919_023229_930-1.mp4

אני ממליצה לשבור ביצה לתוך כוס חד פעמי ולשפוך.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_738490217_010103_137.mp4

למה לתוך כוס? ככה רואים שאין דם ובטעות לא נכנסו שברי ביצה.

לכסות עם השקשוק עם מכסה למשך דקה שתיים

וזה מוכן…לטעום ו…..לבריאות ♡

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_738680616_220916_052.mp4

הערות:

רצוי מאד להשתמש בעגבניות רכות ואדומות.מומלץ מאד לקלף את העגבניה בעזרת קולפן עגבניות.לא חובה אבל זה נעים יותר המרקם בלי קליפה.

חצילים אוהבים שמן ובדכ הוא סוחפים את השמן אליהם.אם אתם רוצים לחסוך בשמן פשוט תרססו אותם בספרי ותכניסו לתנור גריל 230 מעלות  עד שזה מוכן.ולהכניס לשקשוקה אחרי שהעגבניות במחבת.ככה החצילים נשמרים שלמים ויפים בהגשה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_738680616_220916_052-1.mp4

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. ענת הגב יולי 30, 2018 בשעה 2:20 pm

    אחלה מתכונים , מוסברים ומצולמים לתפארת, תודה רבהההה???

    • איבגי ירדנה הגב מרץ 25, 2020 בשעה 10:41 am

      אלופה צרחותתת כמה זה טעים אין עליך תודה על כול ההסברים המפורטים לפרטי פרטים ממש בזכותך אני משתפרת במטבח גם אחרי 28 שנות נישאין תודה רבה יונית היקרה

  2. אילנית הגב אוגוסט 25, 2019 בשעה 5:18 pm

    מתכון מצוין👍 תודה יונית

  3. מחרז דורית הגב אוקטובר 12, 2019 בשעה 6:20 pm

    מתכון נהדר! אלופה!
    תודה רבה.

  4. קרין הגב אוקטובר 16, 2019 בשעה 12:30 pm

    אני מעוניינת להחליף את החציל בבצל, באיזה שלב אני מכניסה אותו?

  5. ליאת ועקנין הגב דצמבר 24, 2019 בשעה 5:18 pm

    את נהדרת
    כייף לעקוב אחריך
    ועוד יותר כייף להכניס אותך למטבח שלי ולבשל את מה שאת עושה.
    עד כה יש שבחים וזה תענוג.
    חג אורים שמח
    שכל הטוב הזה שאת עושה יחזור אליך בענק

  6. עזי בסקי הגב מרץ 30, 2020 בשעה 5:56 pm

    יצא מהמם, נשאב תוך 5 דקות. תודה!!!

  7. Lea alamo הגב אפריל 22, 2020 בשעה 7:57 am

    מתכון מנצחחחח

  8. שי גולד הגב יוני 15, 2020 בשעה 9:14 am

    התעלפנו , זהו

  9. גלי הגב אוקטובר 26, 2020 בשעה 7:32 pm

    יונית ערב טוב בעלי הכין את השקשוקה עם החצילים יצא אש טעים מאוד תודה על מתכון מנצח

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • טבחה כמוניה שעועית ובשר טבחה כמוניה שעועית ובשר את המתכון של היום למדתי מאסתר ממושב זיתן חמותי ה...
  • סלט אבוקדו סלט אבוקדו את הסלט הזה הכנתי עוד שהייתי ילדה בת עשר. למדתי...
  • עוגת שמרים שוקולד בטעם של פעם עוגת שמרים שוקולד בטעם של פעם עוגת שמרים במילוי קלאסי, מילוי של סבתא שלי, סבתא שלכם...
  • בשר צלי קלאסי בשר צלי קלאסי בשר צלי זו המנה הכי קלה להכנה !נשבעת. זה רק נראה מ...
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
מתכונים חדשים

טבחה כמוניה שעועית ובשר

סלט אבוקדו

צ’יפס מתנפח אבונפחא

סלט ביצים הכי טעים שיש

עוגת שוקולד מושלמת לגן

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס