אם הבת שלי הגדולה (וואחד בררנית שחושבת שהיא מינימום שופט במאסטר שף העולמי חחח)חושבת ואומרת בקולי קולות שהמאפה הזה מאד מאד טעים.
אני יכולה לצאת לפנסיה בישולית?? אבל מאחר ויש לי חג בפתח ועוד המון מתכונים נדחה את הרעיון בכמה שנים טובות חחחח
המאפה של היום קל מאד ,שונה בטעם,יפה,והכי חשוב טעים מאד.השילוב של הפלפלים הקנויים שהם טיפה חמוצים והשמנת והמוצרלה או הקשקבל יוצר שילוב טעמים מאד פרשי חדש מרענן.
אפשר להכין את זה עם ממרח פסטו עם גבינה שמנת פסטו ומוצרלה.
אפשר עם עריסה וטונה וצהובה.
מה שבא לכם!
אני ממליצה על פעם לגוון רולדה אחת פלפלים ועל הדרל עוד טעם.
שנתחיל?!
חומרים:
חצי קילו קמח.
100 גרם חמאה
כף שמרים יבשה
כוס ורבע מים(כוס מידה)
2 וחצי כפות סוכר.
חצי כף מלח.
מילוי:
צנצנת פלפלים קלויים.
שמנת 30 אחוז שומן.
גבינת מוצרלה/קשקבל/צהובה רגילה
אופן ההכנה
נמאס לי כבר לכתוב לכם קלי קלות…חחחח אז ככה.
דרגת קושי קלילה :-)))
לשים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח בקערת מיקסר בעזרת וו לישה ללוש.לא לשכוח שהחמאה תשב בחוץ שעה וקצת שתיהיה רכה רכה
אחרי שמתגבש גוש בצק להוסיף את המלח. להניח בקערה משומנת.או עם ידיים משומנת בקערת הערבול לגעת בבצק.לא חייב עוד כלים.פחות לשטוף חחח
לעטוף את הבצק ולהתפיח בבחוץ שעה ורבע .קיץ עכשיו בחורף שעה וחצי.או אפשר במקרר תפיחה איטית של 6 שעות אפשר לילה בכייף.
הבצק לא תופח כמו לחם/חלות לא להלחץ!זה בסדר .
לחלק את הבצק ל2.
לפתוח כל חלק לעלה מלבני….למרוח שכבה נדיבה של שמנת.כן אפשר גבינת שמנת 5 אחוז.
את הפלפלים שהיו בצנצנת אני מבקשת לשטוף בעדינות.מה זה בעדינות?לא להוציא להם את כל הטעם החמצמץ.אלה רק את הטעם של השימורים.פתחו את הברז שטפו בעדינות לא שעה .תקצצו ותפזרו מעל השמנת.גבינה צהובה מעל.כמה שאוהבים.אני אוהבת הרבה כוס חד פעמי של גבינה מפוררת שמה.אפשר חצי אפשר רבע מה שאוהבים.
לגלגל את המלבן.לחתוך לפי סימון של אצבעות.להניח בתבנית מאפיס.או לקחת תבנית חד פעמי עם חור ואז להניח מסביב ואז יש לכם כתר מעלף.
שבשיא חוצפת המשפחה שלי חוסל לפני שצולם.אמרתי שאני אספר לכולם חחחח הבת שלי הקטנה אמרה לגדולה עכשיו היא תבכה ותספר שאכלנו לה חחחחח אז הנה סיפרתי??
להתפיח בצורה עשרים דק.לא לשכוח להבריש בביצה.לאפות בתנור חם 180 מעלות.עד הזהבה.
בהצלחה ♡♡♡
הי
שמנת=גבינת שמנת או שמנת חמוצה?
תודה רבה
היי יונית,
2 שאלות…?
מה הכנסת למאפה השני בנוסף לפסטו?
והחשוב ביותר, ניתן לדעתך להקפאה?
תודה