היום אני מביאה לכם מתכון שתמיד מרשים, קוטף מחמאות , בלי הרבה עבודה[לקצב כן ] והכי חשוב טעים !!
מבחוץ המנה נראית סתמית לחלוטין אבל ברגע שמתחילים לאכול וחותכים מבינים מה הולך שם 🙂
מתענגים, ומברכים את הבשלנית [ככה זה אצלי תמיד חחח ]
ולבשלנית /הבשלן היקר/ה אני אומרת, לכי/ו לקצב / לסופר תבקשי/ו כמו שאני מבקשת בלי להתבייש
רבע עוף בלי העצם !
ומעכשיו על השעון ! עשרים דק זה בתנור וזה שלך 🙂
אז קדימה מתחילים 🙂
חומרים :
6 רבעי עוף ללא העצם.
חצי קילו בשר טחון
חצי שקית צנוברים של מימון
חזה עוף אחד פרוס וקצוץ לקוביות.
קופסא של פטריות קצוצה לקוביות
4 בצלים
תבלינים :
מלח, פלפל גריל עוף, פפריקה , פפריקה רגילה, תבלין לפרגית , רבע כפית תבלין לבשר, אגוז מוסקט
אופן ההכנה :
מתחילים עם המילוי : לוקחים בצל אחד ומתחילים לקצוץ ולטגן אותו עם 2 כפות שמן , ברגע שהבצל מזהיב להוסיף את בשר טחון וקוביות חזה העוף ולבשל , ברגע שכל הבשר טחון שינה את הצבע להוסיף חצי חבילה של צנוברים שזה בערך חצי כוס ,ולהתחיל לתבל : כפית מלח, רבע כפית פלפ שחור רבע כפית אגוז מוסקט כפית תבלין לפרגיות, חצי כפית פפריקה אדומה חצי חריפה, ורבע כפית תבלין לבשר. לערבב הכל היטב.
אפשר לגוון ולהכין עם כוס אורז מבושל אפשר במקום הצנוברים פיסטוקים, שקדים מה שאתם אוהבים הגבול הוא השמיים
אחרי שהכנו את המילוי פשוט לקחת כל רבע ולמלא במילוי כמו בתמונה .
לסגור ולהניח על תבנית רוסטר עם 3 בצלים פרוסים
להכין מרינדה מ4 כפות שמן זית 4 כפות שמן קנולה כף תבלין גריל עוף חצי כפית תבלין לפרגית מלח, פלפל רבע כפית אבקת שום.
לערבב הכל היטב ולהבריש את רבעי הוף לפזר מעל פטרוזליה יבשה לקישוט אפשר גם שומשום.
את מה שנשאר מהמרינדה אחרי ההברשה לשפוך לתבנית לסגור את הרוסטר במכסה
אם אין אז לסגור את התבנית היטב בנייר כסף
לאפות בתנור טורבו 200 מעלות שעה.
להוציא את המכסה / עטיפה ולאפות עוד 5 דק לשיזוף סופי.
בהצלחה }{
יקירה…לא הוזכרו הפטריות באופן ההכנה מנה נפלאה??
רוצה להכין את המנה לליל הסדר
1. אפשר להקפיא את העוף כבר ממולא ובבוקר להפשיר ולהכניס לתנור?
2. אפשר להוסיף לתבנית תפוחי אדמה?
בוודאי אין צורך אפילו להפשיר להבריש במרינדה ולאפות ובאמצע להבריש שוב ולהמשיך לאפות.
אפשר להוסיף תפוא /בטטה/פטריות/בצלים/פטריות/קישואים…מה שאוהבים.
לבקש מהקצב להשאיר את העצם של הפולקע? כי בתמונה לפני המילוי הוצאה רק העצם של הרבע
תודה יונית על הסובלנות שלך לענות ולהסביר, את הולכת לככב בשולחן החג שלי
בדיוק
חג שמח! מניחה שאפשר להכין גם עם פרגיות מגולגלות. אותו אופן הכננ?
בהחלט
היי יונית, המתכון פשוט מעולה כמו כל המתכונים שלך… אני מכינה אותו כבר פעם שנייה ונשאר לי הרבה מהתערובת. מה אפשר לעשות איתה?
היי יונית
מאוד נהנת לראות אותך ולנסות את המתכונים שלך.
נראה מתכון סוףףף! אני מעוניינת לעשות אותו בראש השנה.
ניתן לבשל אותו יום לפני ואז בערב חג לחמם את התבשיל?
תודה
בטח !הקוסקוס בפנים יספוג יותר טעים וישתבח
היי יונית,
במה אפשר להחליף את הרבע עוף?
מה יש בתבלין לפרטיות ? ?
התכוונתי מה המרכיבים בתבלין לפרגיות . תיקון אוטומטי של הטלפון ??♀️?♀️
הי,
נראה מדהים, איך המילוי לא בורח? צריך לגלגל או משהו?
תודה רבה
יונית יקרה המתכונים שלך מושלמים.
האם אפשר פרגיות במקום העוף? תודה
אני אשמח לדעת איפה הקצב שלך? הלכתי לכמה קצבים.
לא רק שביקשתי רבע עוף ללא עצם וקיבלתי תשובה של "למה הכוונה"? ברגע שהסברתי שאני רוצה את זה למילוי כולם אמרו שהם ממש לא עושים את זה.. ????