הבטחתי לכם פעם שעברה שאצלם שלבים ואלמד אותכם להכין קוקלה.טוב אין הרבה מה לצלם, אבל בכל זאת אני אוהבת שלהסברים שלי
יש תמונה שמסבירה, אני לא לוקחת צ'אנס, אוהבת לתת מתכונים מלאים. כולל תמונות.
אז מחר צפויה לנו שבת חורפית, אוח איך אני אוהבת 🙂
וכמו שאמרתי בתחילת הפוסט, שבת שעברה צילמתי ואני מביאה לכם את המתכון עם כל הטיפים שלי.והטעם שלי שרכשתי עם השנים במטבח.
הקוקלה היא קציצה שונה, יש לה טעם אחר מהקציצות הרגילות.היא על גבול הקציצה גבול בצק.
למי שלא טעם, אני ממליצה להכין ולטעום , זה טעים.
אז בלי ברברת מיותרת,בואו פשוט נתחיל.
חומרים :
כוס וחצי סולת
ביצה
רבע צרור כוסברה
200 בשר טחון
חופן שומן כבש או שומן עוף.
תבלינים : אבקת מרק, מלח פלפל, עריסה, פפריקה.
טיפה מים.
אופן ההכנה :
קוקלה זה קציצה לכל דבר, עיקר המילוי שלה זה הסולת ,אבל אופן ההכנה שלה זהה להכנת קציצה.
אז לא לשכוח לקצוץ את הכוסברה, את שומן הכבש/ עוף, הכמות זה בערך חופן שומן .להוסיף את הבשר הטחון.
אגב למי שלא רוצה לשים שומן כבש או שומן עוף אז אפשר במקום זה לשים 200 גרם בשר פלדה ,נתח בשר זה שומני מטבעו .
אחרי ששמנו הכל בקערה ,יש להוסיף את התבלינים הבאים :
אני יודעת !
יש כאלה שאוהבים שהקוקלה סופחת רק את טעם החמין.ושמים רק מלח פלפל פפריקה חריפה.
אני לא אוהבת ככה.
אני נותנת לקוקלה שלי טעם ע"י התבלון ומעשירה אותה בנוסף בטעם החמין.
אז התבלון הולך ככה :כפית אבקת מרק, רבע כפית מלח ,קמצוץ פלפל, כפית עריסה,כפית פפריקה. לערבב את הכל.
להרגיש את העיסה, אם חסר לה נוזלים להוסיף בהדרגה, אני בד"כ מוסיפה בין רבע לשליש כוס מים.אני אוהבת את הקוקלה שלי רכה ולא קשה .
אני לוקחת מהעיסה, מרגישה אותה.אם המרקם שלה יציב ורך. ולא מתפרקת , זה הסימן שלי.
לקרוץ כדורים ולגלגל אותם כמו קובה וטיפה לשטח. אגב לא חייב כמו קובה,אפשר גם פשוט לעשות קציצות מוארכות
ולהוסיף לסיר החמין בסיום הרתיחה הראשונה.
אגב, את הקוקלה אפשר לעשות לא רק בחמין, אלא גם בתבשיל שמתבשל לפחות שעתיים.כמו פקילה.
כאשר מוציאים את הקוקלה, אפשר לפרוס אותה ולהגיש כמנה בפני עצמה רק לא לשכוח ליצוק מעל טיפה מרוטב החמין.
או להגיש אותה שלמה עם כל המכלול ובעל המנה פורס לבד,אבל זה בתנאי שהכנתם את הקוקלה אישית. אישית הכוונה קטנה יותר.
ופשוט להתמוגג.
מי שרוצה לדעת איך מכינים חמין ולהיכנס לפוסט הקודם פשוט לחצו כאן
אני מאמין שהתכוונת לקוגלה ולא קוקלה , המילה קוגלה היא תרגום באידיש לקציצה ואכן כך מכנים את הקציצה המיוחדת הזו שמיועדת לחמין
הכוונה היא לקציצה- קוקלה, ככה קוראים לה באלג'יר, לוב
הכנתי השבת את הקוקלה ויש לציין שהיה טעים ברמות גבוהות. תודה רבה על המתכון הקל והפשוט לא האמנתי כמה קל זה היה, בעלי טונסאי היה מרוצה מאד תודה רבה
שומן חובה?
לא
במידה ואני שמה בשר פלדה במקום שומן האם יש צורך להוסיף בשר טחון אחר?
זה מאכל טריפוליטאי ונקרא קוקלה ולא קוגלה. אבל די מעניין שהשמות דומים ולפי התגובה של מני נראה שגם ההכנה דומה. מעניין. על כל פנים אני מכינה ללא בשר קוקלה צמחונית ופשוט מוסיפה קצת שמן ומעט מים במקום בשר. וזה יוצא נפלא בחמין.
לא הבנתי מתיי להוסיף את הקציצות ?
היי יונית, אם אין לי סולת, מה אפשר לשים במקום…?