פרגית עם עצם זה מנת העוף המעודפת עליי בבית !
ומה זה אומר מועדפת ?
אני אסביר @
כאשר אני מבשלת בשבת הרבה סירים כמו שאתם יודעים
הבחירה בערב שבת קשה .
מה לשים בצלחת ?מה יכנס עם כל הכמות שאני מבשלת חחחח
אני בדכ מכינה 2-3 מנות עיקריות לבחירה.
אם אני עושה את הפרגית עם עצם היא מנה שמה שלא יהיה היא תהיה בצלחת שלי.
ולא אכפת לי אם יאכלו ממנה או לא כי ככה ישאר לי למחר עוד חחחחחחח
למרות שבגדול בשישי אני מבשלת המון כי אצלי כל אחד אוהב משהו אחר במיוחד.ואין כמו לפנק את המשפחה שלך באוכל טעים.
לי הכל טעים זה בעיה חחחחחח הם זה פינוק ככה זה גם אצלי בבית אמא היה וככה גם אצלי בבית.
חוץ מה מגיע לי מנה מועדפת לא?!
אז מה מיוחד בה יונית שאת מעדיפה אותה?
הטעם והחלק הזה של העוף שהוא הכי טעים בעיניי!!!
פרגית עם עצם שזה למעשה כרע ללא רגל.
בקיצור קל קל להכנה וטעים ברמות על חללללללל
אז שנתחיל ?!
חומרים:
5-6פרגית עם עצם או כל חלק של עוף שאוהבים
2-3 בצלים פרוסים
3-2ענפי טימין (לא חובה )
מרינדה
2 כפות גריל עוף
חצי כוס שמן זית
רבע כוס סילאן או כף סוכר
רבע כוס טריאקי
כף אבקת מרק עוף (לא חובה אפשר עוד כפית מלח במקום)
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אבקת שום.
כפית מלח
אופן ההכנה :
קלי קלות משחק ילדים זה פה.
מערבבים את חומרי המרינדה בקערה.
שוטפים את חלקי העוף ומייבשים בעזרת מגבת או נייר מטבח
או פשוט אחרי השטיפה מניחים על השיש לכמה דקות.
הייבוש עוזר לרוטב להיצמד ולקבל צבע וטעם מהמם
מניחים את נתחי הפרגית במרינדה מעסים היטב את הנתחים ומניחים להשרייה של חצי שעה על מנת שהטעמים יחדרו לעוף.אפשר לילה שלם ככה הטעמים והצבע יספגו יותר.
חשוב לי להדגיש שאפשר לעשות את המרינדה הזו על עוף שלם או מחולק או כל נתח שאתם אוהבים.
ברשותכם הסבר קל מה זה פרגית עם עצם?!
בכדי שלא יפוצצו אתכם בשמות .
שאתם ניגשים לקצביה בסופר או פרטית פשוט תבקשו פרגית עם עצם.
המחיר טיפה יקר כי הם מפרקים אבל זה טעים ושווה
ואת האמת?!
גם אני לפעמיים קונה ומכינה בעצמי.זה קל מאד
את הכרעיים אני מחלקת ל2. לשוקיים ומשולשים.
מוציאה את הגב מהמשולש וזה הופך לי לפרגית עם עצם.
ואת השוקים אני שומרת למרק או תבשיל על הגז.
ועל הדרך חוסכת כמה שקלים.
אבל חשוב שלא תקנו סטייק פרגית וכד כי זה שונה
הסטייק צריך פחות זמן בתנור וחצי מכמות הרוטב .
אחרי חצי שעה של השרייה.
אני לוקחת תבנית מניחה מעל את הבצלים הפרוסים.
מניחה מעל את נתחי הפרגית ברוטב.
מפזרת מעל מעט שומשום לקישוט לא חובה
כמה עלי טימין.
וביי בייי
זה נכנס לתנור 180 מעלות בשורה האמצעית מצב טורבו ל50 40-דק
וזה מוכן ??????
אני לא מכסה עם נייר כסף אלא שמה נייר אפיה מעל.
הערות.
אפשר להוסיף פטריות טריות
אפשר לבשל קוביות תפוא חצי בישול ולהוסיף.
אפשר להוסיף מיקס עגבניות.
מה שאוהבים בקיצור!!!!!
בהצלחה
נהדרת תודה יונית הלחמניות מושלמות כעת גם אכין את הפרגיץ
מכינה כול שישי את החלות שלך עם קמח (כחול צהוב )ואף פעם לא נאפה לי למתה או לא תופח לי השאלה למה ומתחעלה בשעה 8 בבוקר ומחקה עד 12 ועדיין לא מצליח לי מה הבעייה מבקשת עזרה בבקשה 0549764990 תודה
הי יונית. את מכינה עם או בלי העור?
קודם כל – אין עליך ועל המתכונים שלך!!
רציתי להתייעץ, הרוטב לא נדבק לי כזה יפה כמו בתמונה שלך. אולי כי הרוטב יצא לי מאוד סמיך (עשיתי בדיוק לפי ההוראות בגרסה עם הסילאן)? יבשתי את העוף היטב עם נייר סופג לפי ההוראות. וכל זה הוא לא נדבק לי לעוף וממש בתחילת הבישול הכל נשפך לצדדים. מה פספסתי?
המתכון מעולה. השריתי את הפרגיות יום קודם להכנה . לא הוספתי טימין כי אני לא כל כך אוהבת את הטעם ומה שיצא היה נהדר.
תודה על המתכון .
היי יונית,
יש לי בבית סטייק פרגית,
אשמח לדעת כמה לשים מכל דבר, וכמה זמן זה מצריך בתנור. (האם אפשר להוסיף תפוחי אדמה?) תודה רבה
יצא אחלה
יצא ממש טעים!
את המתכון הזה אני באמת מכינה המון וכולם אוהבים אותו, גם הקטנטנים! תודה על מתכון מושלם לשבת ולכל יום אחר.
באהבה לילי
תודה שהגבת וסיפרת ❤️
מנה מדהימה. ללקק את האצבעות?
הכנתי כבר כמה פעמים וזו מנה מנצחת ממש
תמיד מצליח לי
יצא מעולה! רק, אני מכיר שאסור לשטוף את העוף
מה זה פרגית עם עצם???
היי
תודה על המתכונים המקסימים שלך, הכל יוצאמושלםםם.
שואלת מה אפשר לשים במקום טריאקי?
הכנתי לראשונה הערב לארוחת שישי וזה פשוט מעדן!! תודה רבה על מתכון מנצח. אני התמכרתי.
תודה רבה על המתכון????
הילדים יפו על זה, לא שמתי טריאקי,
הוספתי תפוחי אדמה