יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טירמיסו בקלי קלות
  • מפרום ברוטב
  • בורקס חצילים ובשר
  • עוגת שוקולד פרווה
  • טבחה כמוניה שעועית ובשר
  • סלט אבוקדו
  • צ’יפס מתנפח אבונפחא
  • סלט ביצים הכי טעים שיש
  • עוגת שוקולד מושלמת לגן
  • עוגיות שוקולד צ’יפס
דף הבית » פרגיות ברוטב פטריות
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פרגיות ברוטב פטריות

פרגיות ברוטב פטריות

יונית צוקרמן אוקטובר 26, 2017 18 תגובות

נתחי פרגיות ברוטב פטריות עשיר שמעניק רכות ועסיסיות לתבשיל.

לחץ כאן להדפסה

פרגיות ברוטב פטריות

זו אחת המנות הטעימות שאמא הייתה מכינה לאבא ז”ל במסגרת הבישול הבריא הביתי.?שבו אגב כל בני הבית היו שותפים לסיר ?


אל תתלהבו לא בהכל היינו מסכימים להשתתף למשל שופלור שזה כרובית מטוגנת.כאשר היא הייתה מכינה לאבא שופלור ללא טיגון הכרובית וישר לרוטב כולנו היינו מסובבים את הראש ואומרים לה זה אוכל של בה”ח,תאכלי את ?(המתכון לשופלור באתר)

אבל פרגית בתנור, פרגית במחבת,פרגית ברוטב לא היינו מתנגדים אף פעם..ולסיר הזה בפרט!

 

 

יודעים למה?! כי הוא באמת טעים. העסיסיות של הפרגיות ,הרכות  של איך שהיא מתפרקת במזלג,השילוב של הטעם העשיר של הפטריות והרוטב שאגב הולך נפלא עם פירה ואורז

היינו =הכוונה זה אני ואחים שלי למי שתוהה,מזכירה לכם שאני צוקרמן מהבעל חחחח

אבא, שלא היה אוכל בשר וסטייקים בגלל הדיאטה שהרופאים הכתיבו לו. תמיד התפנק על הדגים הטובים ביותר ,פרגית, והודו.

אשתדל להעלות בקרוב כמה מהמתכונים הלא משמינים שאמא הייתה מכינה בבית.

יודעים?!כשאני חושבת על זה עכשיו שאני כותבת את הפוסט הזה .אני פתאום מבינה אותה.

אני !!!!

כן אני ,שתמיד ביקרתי אותה באוכל הרזה הזה ,מוצאת את עצמי במקומה ומבשלת גם בבית אוכל יותר בריא ומבינה אותה יותר מאי פעם.

אתם יודעים שאנחנו ילדים וצעירים אנחנו מקבלים הכל כמובן מאליו רק כאשר אנחנו גדלים אנחנו מבינים את החיים.

טוב אני שמה לב שאני חופרת!סותמתתתתתתתתת

זהו מתחילים ??

חומרים :

קילו נתחי פרגיות נקיים וחתוכים(לא סטייק)

3 בצלים גדולים או 5 בינוני.

2 סוגי פטריות טרי (המארז של המיקס הלבן והחום)

מלח ,פלפל ,פפריקה,אבקת מרק פטריות.

אופן ההכנה :

אמא הייתה משתמשת בשמן חמניות בבישול.אני גם מאד מתחברת לשמן הזה אבל אם אין שימו 2 כפות שמן קנולה וכף שמן זית.סה”כ 3 כפות שמן!

חממו את השמן דקה ואז לשים את נתחי הפרגיות אחת אחרי השנייה.להפוך כל צד ברגע שמתחיל להזהיב.להוציא כאשר 2 הצדדים קיבלו צבע לבן זהבהב.

חשוב מאד להכניס את הפרגיות כאשר השמן חם אחרת הם נספגות יותר בשמן.

אחרי שסיימנו עם הפרגיות.אנחנו באותו סיר עם הטעם של הפרגיות שנצרבו.ממשיכים לטגן את הבצל.

את הבצל אני פורסת כמו פלחים של תפוז .

למה?!

כי בתבשיל כזה אני רוצה את הבצל כתוספת מאחר ואני מגישה את הנתחי פרגית על מצע פירה או אורז לבן .

וזה טעיםםםםםם(טוב נו אני מתה על בצל ).

את הבצל אני מטגנת עד הזהבה!!!חשוב מאד להזהיב לא שקיפות הזהבה ואני אסביר כאשר הבצל מזהיב הוא מפריש טעם ואני רוצה את הטעם הזה !!!!! אין לנו הרבה תבלינים וזה חלק מסוד הטעם.

כאשר הבצל מתחיל להזהיב את מוסיפה את הפטריות חלק אני חוצה ל2 וחלק שלמים.

ממשיכה עוד 4 דקות .ואז מוסיפה את התבלינים.כדי שהם יפתחו .

2 כפיות מרק פטריות,2 כפיות פפריקה,כפית טובה של מלח ,חצי כפית פלפל שחור גרוס.

ומערבבת הכל ואז מוסיפה את נתחי הפרגיות שיקבלו ואז מערבבת שוב.

ואז שופכת כוס וחצי מים רותחים.כוס מידה 240

מערבבת.

סוגרת את הסיר.

מבשלת שעה על אש קטנה.

אחכ עשר דק בלי מכסה לצמצום נוזלים.

ויש לכם מנה טעימה לא משמינה שהולכת נהדר עם אורז/פירה.

וגם ככה בלי כלום.

בהצלחה ♡

הערות: מי שלא רוצה אבקת פטריות יכול להמיר בחואיג’ למרק.

אפשר להעשיר את הסיר בעוד סוג של פטריות או להוסיף ערמונים,קוביות תפוא…

סטייק פרגית לא מתאים כאן כי הוא דק!!!ולא מתאים לבישול.אפשר להמיר בחזה עוף.אפשר בשוקיים.

ואם בא לכם לראות עוד דברים מהמטבח שלי הצטרפו לאינסטגרם שלי yonit_z.

או דף הפייסבוק מלכת המטבח….רק מה אל תבואו רעבים ?????

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

18 תגובות

  1. אורלי הגב נובמבר 2, 2017 בשעה 8:51 am

    יצא מעולה !!! תודה רבה

  2. מיכל הגב נובמבר 9, 2017 בשעה 9:42 am

    יצא מעדן!!! אפילו הילד הבררן שלי אהב 🙂

    תודה!

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 16, 2017 בשעה 6:05 am

      יששששששששששש?

  3. שרית הגב נובמבר 17, 2017 בשעה 10:56 am

    הי יונית , תודה רבה על המתכונים המעולים והכתובים בצורה מענגת, ושאלה קטנה: מה אפשר לשים במתכון במקום אבקת מרק פטריות? תודה מראש

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2017 בשעה 5:00 am

      אפשר בלי.להוסיף מלח יותר ואגוז מוסקט

  4. יסמין הגב נובמבר 23, 2017 בשעה 9:45 am

    אפשרי מרק עוף במקום מרק פטריות או שזה מאבד את הכיוון לגמרי?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 30, 2017 בשעה 5:47 am

      טיפה מאבד

  5. רוית הגב דצמבר 22, 2017 בשעה 6:11 pm

    שמתי חוויאג למרק ויצא מעולה!

  6. how to get help in windows 10 הגב מאי 30, 2019 בשעה 7:08 pm

    Paragraph writing is also a excitement, if you be acquainted with then you can write or else it is complicated to write.

  7. מיכל הגב אפריל 18, 2020 בשעה 10:55 am

    יונית שלום,

    אם מוסיפים ערמונים – באיזה שלב של הבישול להוסיף אותם ? חבילת ערמונים אחת ?

    תודה רבה מראש (-:

  8. אגם הגב מאי 5, 2020 בשעה 9:15 am

    היי יונית, אם הכוונה לא לסטייק פרגית אז מה הכוונה?

  9. ענתי הגב דצמבר 28, 2020 בשעה 10:40 am

    נראה מושלםם. אבל לא הבנתי כמו הגולש לפני – נתחי פרגית זה סטיק לא? ל א הבנתי מה עלי לבקש מהקצב? תודה

  10. סופי הגב אפריל 14, 2021 בשעה 7:00 pm

    היי אני רוצה להכין מחר אין לי פטריות טריות אפשר משימורים או משהו אחר?

  11. חנה הגב יוני 10, 2021 בשעה 3:32 pm

    יצא מצויין, יופי של ארוחת צהריים על ערימת פתיתים

  12. גלית הגב נובמבר 27, 2021 בשעה 9:16 pm

    יונית היקרה . רציתי להגיד לך שאת מקסימה ומצחיקה😍 הכנתי את הפריקסה שלך ..טעיםםםם. בזכותך! ומחר אני אכין את הפרגיות כי פשוט תענוג גדול להכין כי את מסבירה כל כך טוב וברור והכי חשוב יוצא ממש טעים. כל הכבוד לך. תודה רבה לך ושאת משתפת אותנו מכל ה❤️

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 30, 2021 בשעה 4:24 am

      תודה על מילים יפות ומשמחות
      זה הכייף הכי גדול לקרוא ולדעת שמצליחים

  13. ישראל הגב מאי 10, 2022 בשעה 4:39 am

    אליפות של מתכון
    הכנו את זה לאורחים ופשוט התענגו מכל ביס
    תודה אלופה

  14. שילה אוריאלי הגב יוני 27, 2022 בשעה 5:56 pm

    רוצה להשתמש בשוקיים במקום הפרגיות….יד עצה מיוחדת לזה!
    תודה ואת אלופת המטבח …

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • טירמיסו בקלי קלות טירמיסו בקלי קלות אם שאלתם את עצמכם לאן נעלמתי שבועיים אז אני אספר לכ...
  • מפרום ברוטב מפרום ברוטב מפרום ברוטב זה אחד דברים הטעימים שלמדתי להכין אנ...
  • קובה דלעת קובה דלעת מדריך מלא צעד צעד להכנת קובה דלעת טעימה...
  • שקשוקה תרד לבנה שקשוקה תרד לבנה אם יש משהו שהבת שלי אוהבת ומשגעת אותי להכין לה לפחות פע...
  • חרינגו /לחוח חרינגו /לחוח דודה אעווישה אשתו של הרבי משה הייתה אלופת החרינגו! ...
מתכונים חדשים

טירמיסו בקלי קלות

מפרום ברוטב

בורקס חצילים ובשר

עוגת שוקולד פרווה

טבחה כמוניה שעועית ובשר

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס