זו אחת המנות הטעימות שאמא הייתה מכינה לאבא ז"ל במסגרת הבישול הבריא הביתי.?שבו אגב כל בני הבית היו שותפים לסיר ?
אל תתלהבו לא בהכל היינו מסכימים להשתתף למשל שופלור שזה כרובית מטוגנת.כאשר היא הייתה מכינה לאבא שופלור ללא טיגון הכרובית וישר לרוטב כולנו היינו מסובבים את הראש ואומרים לה זה אוכל של בה"ח,תאכלי את ?(המתכון לשופלור באתר)
אבל פרגית בתנור, פרגית במחבת,פרגית ברוטב לא היינו מתנגדים אף פעם..ולסיר הזה בפרט!
יודעים למה?! כי הוא באמת טעים. העסיסיות של הפרגיות ,הרכות של איך שהיא מתפרקת במזלג,השילוב של הטעם העשיר של הפטריות והרוטב שאגב הולך נפלא עם פירה ואורז
היינו =הכוונה זה אני ואחים שלי למי שתוהה,מזכירה לכם שאני צוקרמן מהבעל חחחח
אבא, שלא היה אוכל בשר וסטייקים בגלל הדיאטה שהרופאים הכתיבו לו. תמיד התפנק על הדגים הטובים ביותר ,פרגית, והודו.
אשתדל להעלות בקרוב כמה מהמתכונים הלא משמינים שאמא הייתה מכינה בבית.
יודעים?!כשאני חושבת על זה עכשיו שאני כותבת את הפוסט הזה .אני פתאום מבינה אותה.
אני !!!!
כן אני ,שתמיד ביקרתי אותה באוכל הרזה הזה ,מוצאת את עצמי במקומה ומבשלת גם בבית אוכל יותר בריא ומבינה אותה יותר מאי פעם.
אתם יודעים שאנחנו ילדים וצעירים אנחנו מקבלים הכל כמובן מאליו רק כאשר אנחנו גדלים אנחנו מבינים את החיים.
טוב אני שמה לב שאני חופרת!סותמתתתתתתתתת
זהו מתחילים ??
חומרים :
קילו נתחי פרגיות נקיים וחתוכים(לא סטייק)
3 בצלים גדולים או 5 בינוני.
2 סוגי פטריות טרי (המארז של המיקס הלבן והחום)
מלח ,פלפל ,פפריקה,אבקת מרק פטריות.
אופן ההכנה :
אמא הייתה משתמשת בשמן חמניות בבישול.אני גם מאד מתחברת לשמן הזה אבל אם אין שימו 2 כפות שמן קנולה וכף שמן זית.סה"כ 3 כפות שמן!
חממו את השמן דקה ואז לשים את נתחי הפרגיות אחת אחרי השנייה.להפוך כל צד ברגע שמתחיל להזהיב.להוציא כאשר 2 הצדדים קיבלו צבע לבן זהבהב.
חשוב מאד להכניס את הפרגיות כאשר השמן חם אחרת הם נספגות יותר בשמן.
אחרי שסיימנו עם הפרגיות.אנחנו באותו סיר עם הטעם של הפרגיות שנצרבו.ממשיכים לטגן את הבצל.
את הבצל אני פורסת כמו פלחים של תפוז .
למה?!
כי בתבשיל כזה אני רוצה את הבצל כתוספת מאחר ואני מגישה את הנתחי פרגית על מצע פירה או אורז לבן .
וזה טעיםםםםםם(טוב נו אני מתה על בצל ).
את הבצל אני מטגנת עד הזהבה!!!חשוב מאד להזהיב לא שקיפות הזהבה ואני אסביר כאשר הבצל מזהיב הוא מפריש טעם ואני רוצה את הטעם הזה !!!!! אין לנו הרבה תבלינים וזה חלק מסוד הטעם.
כאשר הבצל מתחיל להזהיב את מוסיפה את הפטריות חלק אני חוצה ל2 וחלק שלמים.
ממשיכה עוד 4 דקות .ואז מוסיפה את התבלינים.כדי שהם יפתחו .
2 כפיות מרק פטריות,2 כפיות פפריקה,כפית טובה של מלח ,חצי כפית פלפל שחור גרוס.
ומערבבת הכל ואז מוסיפה את נתחי הפרגיות שיקבלו ואז מערבבת שוב.
ואז שופכת כוס וחצי מים רותחים.כוס מידה 240
מערבבת.
סוגרת את הסיר.
מבשלת שעה על אש קטנה.
אחכ עשר דק בלי מכסה לצמצום נוזלים.
ויש לכם מנה טעימה לא משמינה שהולכת נהדר עם אורז/פירה.
וגם ככה בלי כלום.
בהצלחה ♡
הערות: מי שלא רוצה אבקת פטריות יכול להמיר בחואיג' למרק.
אפשר להעשיר את הסיר בעוד סוג של פטריות או להוסיף ערמונים,קוביות תפוא…
סטייק פרגית לא מתאים כאן כי הוא דק!!!ולא מתאים לבישול.אפשר להמיר בחזה עוף.אפשר בשוקיים.
ואם בא לכם לראות עוד דברים מהמטבח שלי הצטרפו לאינסטגרם שלי yonit_z.
או דף הפייסבוק מלכת המטבח….רק מה אל תבואו רעבים ?????
יצא מעולה !!! תודה רבה
יצא מעדן!!! אפילו הילד הבררן שלי אהב 🙂
תודה!
יששששששששששש?
הי יונית , תודה רבה על המתכונים המעולים והכתובים בצורה מענגת, ושאלה קטנה: מה אפשר לשים במתכון במקום אבקת מרק פטריות? תודה מראש
אפשר בלי.להוסיף מלח יותר ואגוז מוסקט
אפשרי מרק עוף במקום מרק פטריות או שזה מאבד את הכיוון לגמרי?
טיפה מאבד
שמתי חוויאג למרק ויצא מעולה!
Paragraph writing is also a excitement, if you be acquainted with then you can write or else it is complicated to write.
יונית שלום,
אם מוסיפים ערמונים – באיזה שלב של הבישול להוסיף אותם ? חבילת ערמונים אחת ?
תודה רבה מראש (-:
היי יונית, אם הכוונה לא לסטייק פרגית אז מה הכוונה?
נראה מושלםם. אבל לא הבנתי כמו הגולש לפני – נתחי פרגית זה סטיק לא? ל א הבנתי מה עלי לבקש מהקצב? תודה
היי אני רוצה להכין מחר אין לי פטריות טריות אפשר משימורים או משהו אחר?
יצא מצויין, יופי של ארוחת צהריים על ערימת פתיתים
יונית היקרה . רציתי להגיד לך שאת מקסימה ומצחיקה? הכנתי את הפריקסה שלך ..טעיםםםם. בזכותך! ומחר אני אכין את הפרגיות כי פשוט תענוג גדול להכין כי את מסבירה כל כך טוב וברור והכי חשוב יוצא ממש טעים. כל הכבוד לך. תודה רבה לך ושאת משתפת אותנו מכל ה❤️
תודה על מילים יפות ומשמחות
זה הכייף הכי גדול לקרוא ולדעת שמצליחים
אליפות של מתכון
הכנו את זה לאורחים ופשוט התענגו מכל ביס
תודה אלופה
רוצה להשתמש בשוקיים במקום הפרגיות….יד עצה מיוחדת לזה!
תודה ואת אלופת המטבח …
האם יש אפשרות להכניס לתנור להשחמה זה לא יהרוס נכון? נראה קצת חיוור בבישול