
היום הכנתי לכם עוגת גבינה ללא גלוטן בציפוי שוקולד!מידי יום אני נחשפת לעשרות הודעות מאלפי עוקבים וכל פעם אני לומדת את הצרכים של קהל העוקבים שלי.אחת מהבקשות היו עוגה ללא גלוטן.
מיד הרגעתי ואמרתי שברור שיהיה !אז הפעם הכנתי עוגת גבינה לא מתוקה מידי .אבל מה כן יש בה?!
יש בה שילוב של טעמים שמשלימים אחד את השני.כן ,כן !ה- תחתית הפיסטוק והגבינה והשוקולד יוצרים לנו בפה את הביס המושלם !
בקיצור למה לחפור?תכינו….תחליטו.
תבנית בקוטר 24 ס"מ
המרכיבים:
לתחתית:
6 ביצים l גדול
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1כוס (150 גרם שלם) פיסטוקים טחונים
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
למלית:
8 גרם ג'לטין
1/4 כוס (40 מ"ל) מים
1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
1 גביע קרם פרש השף הלבן
100 גרם אבקת סוכר+חצי סוכר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת להקצפה קרם וניל השף הלבן
חופן פיסטוקים, קצוצים,תותים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
2. התחתית: שמים בקערת המיקסר עם וו ההקצפה את הביצים והסוכר ומקציפים במשך 6 דקות, עד לקבלת קצף יציב. עוצרים.
מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי התחתית ומערבבים בתנועות קיפול לבלילה אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים כ-25 דקות.
עד שהתחתית יציבה. מצננים 20 דקות לפחות בטמפרטורת החדר.
3. המלית: מערבבים בקערית את הג'לטין והמים ומניחים בצד.
4. שמים בקערה את הבלילה להכנת עוגת גבינה, הקרם פרש והסוכר ומערבבים במטרפה.
5. מחממים את הג'לטין כ-30 שניות במיקרוגל, עד שנוצר נוזל צלול. מוסיפים לקערת המלית תוך טריפה.
6. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים לבלילה ומערבבים בתנועות קיפול עד שמתקבלת מלית אחידה. יוצקים על תחתית הפיסטוק, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
7. הציפוי: שמים את השוקולד והשמנת בסיר קטן מחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהשוקולד נמס ומתקבל רוטב אחיד. יוצקים על העוגה הקרה ומיישרים.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות.העוגה יכולה להישמר בהקפאה עטופה בניילון נצמד עד 3 שבועות.
מקשטים כיד הדימיון ….ומומלץ שעה וחצי לפני ההגשה להפשיר.
הערות :
בהחלט ניתן להכין את הבלילה של הגבינה בלי ג'לטין אבל אז היא תיהיה קרמית יותר.
אם לא אוהבים פיסטוק ניתן להמיר בשקדים /אגוזי המלך וקצת שוקולד מריר טחונים.
מי שלא אוהב שוקולד וגבינה יכול לוותר על הגנאש ולפורר מעל פיסטוקים קלויים.
במידה ואין קרם פרש אז שמנת חמוצה 27 אחוז.
למי שאין בלילה וגר בחו"ל להמיר את הבלילה ב750 גרם גבינה פלוס שמנת חמוצה פלוס אינסטה פודינג וניל וכוס חלב .ואופן ההכנה שונה :מקציפים 2 שמנת מתוקה עם כוס חלב ואינסטה פודינג וניל ואבקת סוכר לקרם יציב.ובמקביל מערבבים בקערה נוספת את הגבינה ,השמנת והקרם פרש וחצי כוס סוכר ואח"כ מוסיפים את הג'לטין כמו שכתוב בהוראות.ואח"כ מערבבים עם הקרם שהקצפנו עד שהכל מתאחד ואז מעבירים לתבנית עם תחתית הפיסטוק.
בהצלחה ♡
לעוד סטורי מלמדים בואו לאינסטה שלי yonit_z
היי יונית. העוגה פוסרמה במייל שנשלח מהשף הלבן. במתכון שם רשום 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
1/4 כוס (60 מ"ל) מים ואילו כאן כתוב 8 גרם ג’לטין ו1/4 כוס (40 מ”ל) מים. מה הנכון מבין השניים?
אפשר גם ככה וגם ככה .הגלטין עוזר לעוגה להיות יציבה
נראה מקסים. שאלה.. אם אני אופה ברינג.. איך אני מוציאה את הנייר אפייה מלמטה כדי להעביר לצלחת הגשה?
הי, יונית.
אוהבת את המתכונים שלך.
חייבת לציין, שמצויין שצריך להכין בתבנית בקוטר 24, אני הכנתי בתבנית בקוטר 26 ועדיין כל התערובת של הגבינה נשפכה לי…
לדעתי, צריך להקטין בכמויות הגבינה או השמנת.
יונית יקרה, חייבת להחמיא לך על כל המתכונים !!! בזכותך אני מגיעה ליצירות מופת!! כל המתכונים ברורים וקלים להכנה ויחד עם זאת יוצאות עוגות ברמה גבוהה!!! מודה על הזכות שנפלה בחלקי , להכיר אותך , מלכת המטבח!! אכן מלכה אמיתית !!