יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
  • עוגיות מכונה
  • קישואים עם עוף
דף הבית » עוגת גבינה ללא גלוטן
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
עוגת גבינה ללא גלוטן

עוגת גבינה ללא גלוטן

יונית צוקרמן מאי 27, 2019 4 תגובות
צילום:דן פרץ

היום הכנתי לכם עוגת גבינה ללא גלוטן בציפוי שוקולד!מידי יום אני נחשפת לעשרות הודעות מאלפי עוקבים וכל פעם אני לומדת את הצרכים של קהל העוקבים שלי.אחת מהבקשות היו  עוגה ללא גלוטן.

מיד הרגעתי ואמרתי שברור שיהיה !אז הפעם הכנתי עוגת גבינה לא מתוקה מידי .אבל מה כן  יש בה?!

יש בה שילוב של טעמים שמשלימים אחד את השני.כן ,כן !ה- תחתית הפיסטוק והגבינה והשוקולד יוצרים לנו בפה את הביס המושלם !

בקיצור למה לחפור?תכינו….תחליטו.

תבנית בקוטר 24 ס”מ
המרכיבים:

לתחתית:
6 ביצים l גדול
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1כוס (150 גרם שלם) פיסטוקים טחונים
1 שקית אינסטנט פודינג וניל

למלית:
8  גרם ג’לטין
1/4 כוס (40 מ”ל) מים
1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
1 גביע קרם פרש השף הלבן
100 גרם אבקת סוכר+חצי סוכר
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת להקצפה קרם וניל השף הלבן
חופן פיסטוקים, קצוצים,תותים

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_206140305_195414_526.mp4

2. התחתית: שמים בקערת המיקסר עם וו ההקצפה את הביצים והסוכר ומקציפים במשך 6 דקות, עד לקבלת קצף יציב. עוצרים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_206190627_130959_868.mp4

מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי התחתית ומערבבים בתנועות קיפול לבלילה אחידה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_206201013_005715_992.mp4

יוצקים לתבנית ואופים כ-25 דקות.

 

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_206220812_185048_028.mp4

עד שהתחתית יציבה. מצננים 20 דקות לפחות בטמפרטורת החדר.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_206240917_044454_904.mp4

3. המלית: מערבבים בקערית את הג’לטין והמים ומניחים בצד.
4. שמים בקערה את הבלילה להכנת עוגת גבינה, הקרם פרש והסוכר ומערבבים במטרפה.
5. מחממים את הג’לטין כ-30 שניות במיקרוגל, עד שנוצר נוזל צלול. מוסיפים לקערת המלית תוך טריפה.
6. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים לבלילה ומערבבים בתנועות קיפול עד שמתקבלת מלית אחידה. יוצקים על תחתית הפיסטוק, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_206460916_031140_137.mp4

7. הציפוי: שמים את השוקולד והשמנת בסיר קטן מחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהשוקולד נמס ומתקבל רוטב אחיד. יוצקים על העוגה הקרה ומיישרים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_206490203_052310_853.mp4

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות.העוגה יכולה להישמר בהקפאה עטופה בניילון נצמד עד 3 שבועות.

מקשטים כיד הדימיון ….ומומלץ שעה וחצי לפני ההגשה להפשיר.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_201501228_101731_254.mp4

הערות :

בהחלט ניתן להכין את הבלילה של הגבינה בלי ג’לטין אבל אז היא תיהיה קרמית יותר.

אם לא אוהבים פיסטוק ניתן להמיר בשקדים /אגוזי המלך וקצת שוקולד מריר טחונים.

מי שלא אוהב שוקולד וגבינה יכול לוותר על הגנאש ולפורר מעל פיסטוקים קלויים.

במידה ואין קרם פרש אז שמנת חמוצה 27 אחוז.

למי שאין בלילה וגר בחו”ל להמיר את הבלילה ב750 גרם גבינה פלוס שמנת חמוצה פלוס אינסטה פודינג וניל וכוס חלב .ואופן ההכנה שונה :מקציפים 2 שמנת מתוקה עם כוס חלב ואינסטה פודינג וניל ואבקת סוכר לקרם יציב.ובמקביל מערבבים בקערה נוספת את הגבינה ,השמנת והקרם פרש וחצי כוס סוכר ואח”כ מוסיפים את הג’לטין כמו שכתוב בהוראות.ואח”כ מערבבים עם הקרם שהקצפנו עד שהכל מתאחד ואז מעבירים לתבנית עם תחתית הפיסטוק.

בהצלחה ♡

לעוד סטורי מלמדים בואו לאינסטה שלי yonit_z

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. אלינור הגב מאי 29, 2019 בשעה 9:35 am

    היי יונית. העוגה פוסרמה במייל שנשלח מהשף הלבן. במתכון שם רשום 1 שקית (14 גרם) ג’לטין
    1/4 כוס (60 מ”ל) מים ואילו כאן כתוב 8 גרם ג’לטין ו1/4 כוס (40 מ”ל) מים. מה הנכון מבין השניים?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 30, 2019 בשעה 8:46 pm

      אפשר גם ככה וגם ככה .הגלטין עוזר לעוגה להיות יציבה

  2. קרן הגב ספטמבר 30, 2019 בשעה 1:34 pm

    נראה מקסים. שאלה.. אם אני אופה ברינג.. איך אני מוציאה את הנייר אפייה מלמטה כדי להעביר לצלחת הגשה?

  3. Etty Banit הגב יולי 23, 2020 בשעה 10:46 pm

    הי, יונית.
    אוהבת את המתכונים שלך.
    חייבת לציין, שמצויין שצריך להכין בתבנית בקוטר 24, אני הכנתי בתבנית בקוטר 26 ועדיין כל התערובת של הגבינה נשפכה לי…
    לדעתי, צריך להקטין בכמויות הגבינה או השמנת.

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פיתה תרד חלומית פיתה תרד חלומית השבוע לפני שנה הייתי באינסטנבול אהובתי . גוגל הז...
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • קובה דלעת קובה דלעת מדריך מלא צעד צעד להכנת קובה דלעת טעימה...
  • בורקס תרד בורקס תרד בורקס תרד של אמא שלי זה החיים אני זוכרת שהייתי ח...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
מתכונים חדשים

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

עוגת לימון עם קוקוס ושקדים

פוקאצ’ה סביח

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס