יום רביעי בשעה עשר בלילה השליח מגיע עם חבילה של מוצרי מאסטר שף.בדיוק כמו המוצרים שקיבלו משתתפי התוכנית.כמו ילדה קטנה ,התרגשתי לפתוח את הקופסא ולראות מה שלחו לי ומה אכין.
זה לא משנה כמה שנים את מבשלת וכמה מתכונים את יודעת. יש משהו מלחיץ כזה שאין לך שליטה על מה שאת הולכת להכין.כן כן אני יודעת?אני לגמרי טיפוס של פריק קונטרל.
פתחתי את הקופסא ראיתי מוצרים מכל מיני סגנונות של מטבחים.
נורא התלבטתי מה להכין?אולי להרשים במנה אסייאתית ?להראות שאני לא רק בישול ביתי ?אולי קציצות מפתיעות? אולי משהו עם שוקולד ולהראות יצרתיות?
רצו לי באותה שנייה שפתחתי את הקופסא לפחות 6 מתכונים!
בסוף הלכתי עם הלב ♡עם מי שאני אוכל ביתי אוכל מחמם. אוכל שאתה אוכל מהמנה ויודע שמי שהכין לך את המנה חשב עלייך ועוטף אותך בהרבה אהבה?
כטיפוס אנרגתי לא חשבתי על השעה ובעשר וחצי נכנסתי לבשל מהתרגשות והשמחה להשתתף באתגר
רבע שעה הסיר היה על הגז.
אחרי שעה היה על הפלטה ובבוקר קמתי לסיר שהפיץ ניחוחות ואהבה לכל כיוון.
בעלי שהתארגן לעבודה לא התאפק וטעם ושאל ב6 בבוקר אם אפשר צלחת קטנה?!
Lol לך לעבודה צעקתי!עוד לא צילמתי לאינסטה….
את והאינסטה והפייסבוק שלך….והנה הנאום הקבוע מתחיל חחחחח
אבל מה לעשות ?!קיבלתי אתגר,היה לי משימה?הייתי צריכה לעמוד בה(כאילו זה היה קשה חחח)ולהראות לכל אלה שמאמינים בי שאני מסוגלת?לא ככה?!
רק ככה?
ואם כבר עמדתי באתגר(צנועה זאותי) לא נפרסם באהבה מתכון?
במיוחד שהוא קל להכנה….ואתם הולכים לקטוף מחמאות!
בוודאי שכן!!!(חמודה אל תגידו שלא)
אז בלי חפירות,קדימה מתחילים !
חומרים:
קילו מאתיים בשר מס 5 צלי כתף חתוך לקוביות
קופסא עגבניות חתוכות מאסטר שף
רסק עגבניות מאסטר שף
קופסא חומוס גרגירים מאסטר שף
3 בצלים פרוסים
5 תפוא קלופים וחתוכים לקוביות
3 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
רבע צרור כוסברה קצוץ
מלח ,פלפל,פפריקה,כורכום.סוכר לאיזון.
אופן ההכנה :
לקחת סיר סוטאץ 28 רחב.לשים שמן בתחתית הסיר בערך 3-4 כפות.להניח את הבצל הפרוס לאדות את הבצל 3 דקות.לתת לו להוציא טעמים.
אחכ להוסיף את קוביות בשר מס 5.הבשר צלי כתף היה טרי וזה מקצר זמן הפשרה ובישול.
ולטגן כל קוביה בכל צד עד הזהבה .לפעולה הזו קוראים סגירה.המטרה שלה לבשל את הקוביה בכל צד וככה לסגור ולמנוע מפסולת מיותרת לצאת בזמן הבישול.והיא שומרת על נתח הבשר.
בגלל שיש בצל אני כל הזמן מערבבת את הקוביות עד שהן מזהיבות מכל צד ואז אני מוציאה אותם.
ומתחילה לתבל עם כף מלח כף פפריקה וחצי כפית כורכרום.פותחת את התבלינים בשמן ואז מוסיפה לסיר 2 כפות רסק ואת העגבניות החתוכות מקופסאת השימורים.מערבבת היטב.שמה כפית סוכר לביטול החמיצות ומערבבת.
מניחה את כל הירקות שקלפנו וחתכנו לקוביות.את נתחי הבשר.
ושופכת מים עד לגובה הירקות והבשר.בערך 2 וחצי עד 3 כוסות מים רותחים.
מפזרת מעל כוסברה קצוצה
מבשלת על אש בינונית שעה.
מעבירה לפלטת שבת או לתנור שמכוון ל100 מעלות ל6 שעות.
ויש לכם מעדן מהסרטים שהולך נפלא עם אורז,פירה או סתם ככה עם כיכר לחם.
קל נכון ?!
עכשיו תכינו וספרו לי איך יצא ♡♡♡
ואם בא לכם לראות עוד מלא דברים טעימים שאני מכינה.
בואו לאינסטה שלי yonit_z.
אבל מראש אני אומרת שאמי מעצבנת ומגרה????
כל פלטות השבת מכוונת לאותו חום? 100 מעלו
הי יונית,מתכון מהמם(מכינה דומה בד״כ ) ובעלי והילדים מתמוגגים מהטעם ומהרכות.
רק דבר אחד אם יורשה לי,כשסוגרים בשר זה לא למניעת יציאת פסולת אלא לשמירת המיצים והעסיסיות של הבשר?
אם לא סוגרים את הבשר הוא נהיה יבש משום שהוא מגיר את כל הנוזלים מתוכו .
?
נראה מעולה. אם אני לא רוצה לשים על פלטה (אין לי) פשוט לבשל על הגז עד שהבשר רך נכון?תודה
אם אני מכניסה לתנור – מכוסה או גלוי?
היי יונית
במה אוכל להחליף את תפוח האדמה?
היי יונית, המתכונים שלך מעולים!! אם אני לא רוצה לשים שורש כפרס זה חובה???
נראה סוף הדרך!!
רק מה הכוונה בלפתוח את התבלינים עם השמן?
2 שאלות…. יש לי תבנית חרס כזו… שיודעת לבישול ארוך, אפשרי להכין הכל בסיר ואז להעביר לכלי חרס לבישול ארוך?
בנוסף, אין לי פלטת שבת… כמה זמן בתנור וכמה מעלות? תודה רבה ??
היי יונית,
אם אין פלטת שבת כמה זמן לבשל על הגז סה"כ?
תודה רבה:)
שעתיים פלוס מינוס לבדוק עם מזלג
יונית,
אם אני מבשלת ביום שיש ואוכלת בשבת, כמה זמן בישול על הגז? וכמה זמן בישול על הפלטה?
על הגז שעה לא מכוסה ואז לכסות ולשים בתנור?
הסופריטו יצא מעולה הכנתי לשבת , הילדים מאוד אהבו במוצ"ש חוסל