את הקציצות של היום למדתי מאמא שלי בתחילת שנות הנישואים שלי.
אלו קציצות קלות יש להם טריק קטן שגורם להם להיות רכות עסיסיות וטעימות.
במקור אמא שלי בישלה את הקציצות עם בטטה קסביה שזה ארטישוק ירושלמי ועם זעפרן.
אצלי לא הכי מתלהבים מבטטה קסבייה .ואני די מתבעסת להכין לעצמי סיר לבד למרות שאני חוטאת מידי פעם ומכינה ואז שולחת הודעה בוואצאפ המשפחתי וכל האחיות שלי מתייצבות לאכול ???
אבל הכי כייף לבשל למשפחה שלך.
בקיצור שבוע שעבר הייתי בסופר השכונתי היה במקררים לקט חדש שהוציאה סנספורט לקט ירקות שורש.
הוא היה המבצע 14.90.
ראיתי מה הוא מכיל אמרתי יאלללללללה פשרה משפחתית ?יש שם גם בטטה קסביה גם בטטות גם גזר…בקיצור כל ירקות השורש.
שישי האחרון הכנתי העלתי לאינסטה וכמות האנשים שביקשו מתכון גרם לי באהבה להעלות מתכון.
ולמי שעוקב אחרי במלכת המטבח בפייסבוק יוכל לראות שידור חי שבו אני מלמדת להכין את הסיר.
אז זה הזמן לעקוב אחריי??
אה רגע שכחתי…הטריק של הקציצות זה הקישואים.
מגרדים אותם על פומפיה לא סוחטים ומחכים שהנוזלים יצאו .
אלא נותנים להם לצאת לעיסה בזמן הטיגון והבישול ואז מתקבלת רכות ועסיסיות
שטעימות גם בלי רוטב והולכת נפלא בתוך כריך.
אז למה להכביד במילים בואו נתחיל :
חומרים;
300 גרם בשר טחון
200 גרם עוף.
2 קישואים בינוניים מגורדים וקצוצים
בצל אחד קצוץ קטן קטן
תפוא אחד מגורד וקצוץ
4 שיני שום קצוצים קטן
חצי צרור פטרוזליה
ראסל על חנות או בהרט או תבלין קציצות
פפריקה מלח פלפל כורכום
ביצה פלוב חלמון (צהוב)
2 כפות שמן
4 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
קמח לציפוי.
מחבת ושמן לטיגון.
לתבשיל:
שקית וחצי של ירקות שורש
4 שיני שום חתוך לפרוסות
מלח פלפל כורכום מרק עוף סוכר
חצי צרור כוסברה
אופן ההכנה ;
לשים את הבשר טחון בשר טחון עוף הירק וכל שאר המרכיבים
הערה אני מגרדת בפומפיה בגדול ועם סכין מקצצת טיפה.
רק את הבצל לא לגרד הפעם לקצוץ זה חלק מהטעם והמרקם.
לשים ביצה פלוס חלמון 2 כפות שמן ועל השמן לשים את תבלינים כפית מלח שליש כפית פלפל שחור כפית ראסל אל חנוט או בהרט או תבלין לקציצות.כפית פפריקה אדומה רבע כפית כורכום
לערבב הכל.לעיסה אחידה.
לקחת צלחת עמוקה לשים בה קמח.
לכדרר קציצות.
לטבול כל קציצה בקמח.
ולטגן במחבת עם שמן שמגיע עד שליש המחבת.
להזהיב מ2 צדדים.
במידה ולא שמים ברוטב אז להכניס לשמן חם את הקציצות שהלהבה גדולה ואחרי שהם מזהיבים מצד אחד.להפוך ואז להמניך את הלהבה.
שזה מזהיב מהצד השני הופכים פעם נוספת לכמה שניות ומוציאים.
אם מבשלים ברוטב פשוט מזהיבים מכל צד שמים בקערה עם נייר סופג.
ומתחילים בהכנת התבשיל שהוא הכי קל בעולם.
שמים שמן בתחתית הסיר ואת השום .מטגנים דקה שתיים .זהירות שלא ישרף השום
כי אז הלך הסיר.
להוסיף לסיר את תכולת השקית של ירקות השורש.
לערבב טוב.
לתבלן בחצי כפית כורכום שליש פלפל שחור חצי כפית מלח .לערבב לשפוך 2 כוסות מים רותחים עם כף מרק עוף ולערבב.להוסיף חצי כפית סוכר לאיזון טעמים.
לערבב .
להכניס את הקציצות לפזר מעל כוסברה קצוצה ולבשל על אש קטנה רבע שעה עשרים דקות.
אחר
הערה :
אפשר לחלק את כמות הקציצות ל2. ולהקפיא.
וכל פעם להכין את התבשיל ולהוציא מהמקפיא ולבשל.
ב ה צ ל ח ה
הי יונית,
תודה על המתכון.. נראה מעולה וינוסה בקרוב!
שאלה: הכמות שמצולמת פה היא מ 300 גרם בשר?
תודה
סיגל
ניראה סוף. מנסה
האם צריך לטגן את הקציצות גם עם ביצה או רק לטבול בקמח?
רק לטבול בקמח יש סרטון במלכת המטבח
לא רואה שעתוב באיזה שלב מוסיפים את הירקות של התבשיל…
אשמח לפרטים..
תודה רבה
בוודאי שרשום להוסיף את תכולת השקית אחרי טיגון השום
האם אפשר להמיר את הקמח בסולת או פירורי לחם/ גריסיני?
כן
ואוו. כל מתכון שלך יוצא מדהים! הסיר חוסל. תודה❤