יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
דף הבית » סגאנקי
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
סגאנקי

סגאנקי

יונית צוקרמן מאי 6, 2019 15 תגובות

השבוע פייסבוק הזכיר לי את החופשה ביוון מלפני עשר שנים….תמונות מהחופש עשו לי געגוע וכמו שאתם כבר מכירים אותי 🙃המטבח זה התרופה הכי טובה להחיות זיכרונות.

אז היום אנחנו נלך על מנה פשוטה,קלה להכנה,אבל מה זה טעימה…השילוב של ה4 מרכיבים יוצר פיצוץ של טעמים כאשר כל ביס זה פצפצץץץץץ של אושר.

במקור (יעני ביוון )מכינים את הסגאנקי עם גבינת פטה כבשים בלבד בתוך עלי הפילו המטוגנים ומעל שמים זיגוג של דבש….ואז יש לכם קינוח /פתיח לארוחת בוקר/ארוחת ערב…מפתיעה ורעננה.

אבל…… מה קורה?שאופים בתנור ולא מטגנים 😳אבלללללללללל 😜מוסיפים לעלילה…..טוויסט קטן….😋כמו בטטה למשל????

התשובה: צרחות ושבירת צלחות חחחחח סיגה סיגה(לאט לאט)עם השבירה🤣עדיף תחילה שתכינו,תטעמו תתעלפו…🤣😂 ואת השבירה תשמרו

חומרים:

2 בטטות בינוניות

חב דפי פילו (רק מעדנות עם העטיפה של השטורדל)

250  גרם גבינת פטה כבשים 16 אחוז פיראוס.

דבש

קישוט:

שומשום(לא חובה )

אופן ההכנה :

סופר קלי קלות!!!!!

מקלפים את הבטטות  חותכים לקוביות מבשלים עד ריכוך.(כמו לפירה)

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_164740726_015334_467.mp4

שמים בקערה את תכולת גבינת הפטה של פיראוס את קוביות הבטטה ומרסקים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_164750310_021921_453.mp4

אין צואך בתיבול .לדעתי השילוב של השניים מספיק ומאוזן(למי שחסר מלח ופלפל רשאי להוסיף אני לא הוספתי)

מרשה לכם לטעום ולהבין כמה השילוב של השניים טעים והלוווו תעצרו עם הטעימה של המילוי 😂יש למלאות את דפי הפילו אז לא לטעום שוב!הכל אותו טעם😂🤣😂🤣

הקיצור מעכנו הכל נכון ?

עכשיו לוקחים דף מרססים בספרי שמן, מניחים מלית במרכז של הקצה של  העלה.אחכ סוגרים מימין סוגרים משמאל מגלגלים ומניחים בתבנית.(ראו סרטון )

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_164770421_111910_829.mp4
https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_164780331_035413_846.mp4

סהכ יצאו לכם 12 יחידות.

לסיום מרססים שוב בספרי שמן מברישים ביצה ושומשום(אפשר גם לא להבריש ולקשט ורק ספרי שמן )

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_164790614_100848_165.mp4

אופים בתנור חם !170 מעלות עד הזהבה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_148110428_043625_491.mp4

מוציאים מזפזפים דבש מעל…..לוקחים ביס….מתעלפים

ואומרים יונית …..זה טעים!!איך לר חשבנו על זה קודם….

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_148170515_202250_354.mp4

הערות :

אפשר אחוזי שומן פחות של הגבינה.

אני אישית מאד אוהבת את דפי הפילן של מעדנות כי הם לא נקרעים לי,רק עצה תפשירו אותם לילה במקרר או שעתיים בחוץ.

אפשר לוותר על הדבש אבל מניסיון אתם חייבים לטעום ולהבין כמה השילוב של המתוק מלוח קוסמי ♡

כמו כן ניתן לטגן אותם בשמן אבל הפעם לדעתי אפיה יותר מושלם !!

בהצלחה ♡

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

15 תגובות

  1. רוני הגב מאי 6, 2019 בשעה 5:45 pm

    מושלם כמו תמיד!
    אם אני רוצה גבינת בקר במקום, באיזה גבינה להשתמש?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 7, 2019 בשעה 2:54 am

      בכוונה בחרתי פטה כבשים זה השילוב של הטעם המיוחד של הפטה והבטטה.
      אבל בהחלט ניתן אני לא יודעת איך זה יוצא כי לא טעמתי.
      אבל בעיקרון אפשרה פטה/בולגרית מועדנת/פטינה וכד

  2. רוית הגב מאי 6, 2019 בשעה 8:58 pm

    אפשר לוותר על הדבש?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 7, 2019 בשעה 2:52 am

      אכן אבל בשבילי תטעמי ביס קטן…זה שוס
      אבל עם לא אוהבת יכולה לוותר טעים גם כי המילוי שוס

  3. שלומית קאופמן הגב מאי 8, 2019 בשעה 12:29 am

    את גדולה יונית, גדולה! הכי אוהת את ההומור שלך (במיוחד הסיפורים על בעלך) ואת אהבתך לאוכל טוב.

    • יונית צוקרמן הגב מאי 8, 2019 בשעה 6:29 am

      תודה רבה ♡♡

  4. ניצן הגב מאי 21, 2019 בשעה 12:15 pm

    היי, יעבוד עם בולגרית 5 אחוז במקום הפטה? או שהיא מלוחה מדי בשביל זה?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 22, 2019 בשעה 2:48 am

      הכל שאלה של טעם.לדעתי פטה ובטטה זה הזיווג הכי מושלם

  5. יהודית הגב מאי 29, 2019 בשעה 12:15 pm

    האם לדעתך אפשר להחליף במתכון בצק פילו בבצק עלים?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 30, 2019 בשעה 8:45 pm

      זה בצק פילו…אפשר עלים אפשר פילאס

  6. יהודית הגב מאי 29, 2019 בשעה 12:19 pm

    ושאלה נוספת האם ניתן לאפות מראש ולהקפיא

  7. גל הגב יולי 16, 2019 בשעה 1:08 pm

    מהממת

  8. גל הגב יולי 16, 2019 בשעה 1:09 pm

    כל כך מפורטת, כל כך טעים. כל מתכון שלקחתי ממך, אומץ בחום במטבח. לפעמים סתם נכנסת רק לראות מה חדש.
    הטיפים שלך מצויינים.
    כאמור- מהממת!

  9. רחלי הגב אוקטובר 3, 2019 בשעה 11:24 am

    כמה בורקסים זה יוצא סה”כ?😋

  10. חן לוי הגב מאי 26, 2020 בשעה 3:05 pm

    האם אפשר להכין מראש ולהקפיא ולאפות לפני ההגשה?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • לחם זיתים לחם זיתים את המתכון הזה אתם חייבים להכין לפחות פעם אחת כי...
  • עוגת גבינה קלאסית עוגת גבינה קלאסית פוסט שלם שהוא למעשה מדריך לעוגת הגבינה הקלאסית, שיש לה...
  • קוביות בשר עם פטריות קוביות בשר עם פטריות הבת שלי אתמול אמרה לי אמאאאאא אי אפשר להפסיק לאכול איזה...
  • לחמניות בשר עסיסיות לחמניות בשר עסיסיות לחמניה עסיסית ומלאה בבשר שלא תשאיר אף אחד רעב...
  • קציצות עוף מקורמלות ברוטב משגע קציצות עוף מקורמלות ברוטב משגע טוב תקשיבו לי טוב טוב !את הקציצות האלו עוד השבת אתם מכי...
מתכונים חדשים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס