אני מראש מזהירה!אם אתם אוהבים קציצות ,חצילים,רוטב עגבניות ולחם הסיר הזה סכנה בשבילכם…כי השילוב של כל זה נותן לנו ביס מושלם ואתם עלולים מהר מאד למצוא את עצמכם עם חצי חלה/לחם שלא התכוונתם בכלל. (לי זה תמיד קורה???)
ואם אתם טיפוסים של אורז קציצות ואורז אני בטוחה שתהנו מצלחת חמה וטעימה עם טעם של עוד.
אגב את הסיר הזה אמא שלי הייתה מכינה באמצע שבוע דווקא.ו…… לא ביום שישי כמו שאני מכינה.
במקור זה היה סיר השאריות של הירקות שנשארו משבוע שעבר ,כי אצלנו לא היו זורקים כלום.
כל פעם שהיינו חוזרים מבה"ס היא הייתה מגישה לנו צלחת כזו מלאה בכל טוב וכיכר לחם.
אמממממממה אם היא הייתה משלבת תפוא בסיר.אז לחם לא היה בשולחן.כי מבחינתה לא אוכלים לחם ותפוא.למרות שהרוטב והלחם זה חלום כן?!
ואני בתור אחת שלחם זה אהבה שלה הייתי גונבת חתיכה מהלחם שהיינו קונים במכולת!כן פעם לא היו סופרים חחח רק את המכולת של משה?
וכל הזמן היא הייתה משתגעת ומתלוננת שאני אוכלת עם לחם וזה לא משנה כמה הייתי מסבירה לה שזה טעים לי. מבחינתה לחם ותפוא היה מתכון להשמנה ???כאילו שהאוכל שהיא הייתה עושה לנו היה דיאטתי?
אבל אמא זה אמא ואמא תמיד צודקת!
והאוכל של אמא הוא תמיד הכי טעים בעולם.
חומרים :
קציצות :
350 בשר טחון צלעות.
150 גרם שומן כבש
בצל אחד מגורד.
רבע כוס מי סודה לשתיה(שופס)
מלח פלפל.
הסיר עצמו:
בצל גדול
2 חצילים חתוך לקוביות גדולות
2 תפוא חתוכים לקוביות גדולות
פלפל אדום,ירוק,צהוב חתוך לקוביות גדולות
קופסא של עגבניות
רסק עגבניות.
מרק עוף,סוכר,מלח,פפריקה,כמון.
אופן ההכנה ;
קלי קלות !
רק חשוב להבין הקציצות האלה הם כמו קציצות קבב אין בהם הרבה תיבול.הכי מינמלי והכי טעים.
תקפידו בבקשה על בשר צלעות .בלי שאלות מה אפשר להמיר כי את הקציצה הזו מכינים עם בשר צלעות.אפשר עם טחון רגיל אני פחות אוהבת!זה לא אסון אם תכינו אבל זה לא המתכון המקורי ?
אילן הקצב שלי יודע ואני מבקשת ממנו שיטחן לי בשר טחון עם שומן.בדיוק כמו בקבב 70 אחוז בשר 30 אחוז שומן.אז אתם גם יכולים לבקש מהקצב והוא כבר יכין לכם.
אם אתם לא אוהבים הרבה שומן אז אפשר להוריד ל400 גרם בשר מס 2 טחון ו100 גרם שומן.ואפשר רק טחון צלעות.רק קחו בחשבון שהשומן מוסיף עסיסיות וזה יהיה פחות עסיסי ?זה הכל!
אז בקערה אני שמה את הבשר והשומן שנטחן קודם מגרדת לזה בצל אחד שמה כפית מלח חצי כפית פלפל שחור.ורבע כוס חד פעמי של סודה מוגזת.(מי סודה)הסודה נוצנת לבשר אווריריות ורכות.
אם אתם לא שמים שומן ורק בשר טחון.אז שימי על חצי קילו שליש כוס מי סודה.ו2 פרוסות לחם שהרטבתם וסחטתם ובצל מגורד ומלח ופלפל.
תניחו את הקערה בצד.ונתחיל בהכנת הסיר.
נפרוס בצל ועם 4 כפות שמן נטגן אותו ברגע שהוא מתחיל להראות סימני שקיפות אני מוסיפה את קוביות הפלפים ואחרי 4 דק טיגון אני מוסיפה את קוביות החציל.וממשיכה לטגן את הכל עוד 2-3 דק.
הערה:חשוב לחתוך לקוביות גדולות כי בבישול החציל מתכווץ.
אחרי 2-3 דק אני מוסיפה קופסא של עגבניות !אני מבקשת רק את החברה הזו או של מוטי!!שום חברה אחרת לא טעימה!!!מניסיון.זה העגבניות הכי טעימותתתת.תאמינו לי אחרי אלף ניסיונות רק את זה!
מערבבת את העגבניות עם הכל.ובזמן שזה על הגז בקערה נפרדת אני שמה 2 כוסות מים רותחים 2 כפות רסק ומערבבת.ואז לשפוך הכל לסיר ולערבב כאשר הכל רתח אני מוסיפה כף פפריקה ,כף מרק עוף,שליש כפית פלפל שחור חצי כפית כמון,כפית מלח וכף סוכר.חובה סוכר זה מאזן את הטעמים ואת חמיצות הרסק והעגבניות.
מערבבת את היטב.
לוקחת כף ובעזרתה אני מפנה מקום לקציצות.מכדררת קציצה עם ידיים רטובות ועם הכף מפנה מקום ומניחה את הקציצות.
אחרי שכל הקציצות בפנים אני מנמיכה את הסיר ומבשלת על אש קטנה חצי שעה.
מידי פעם בודקת את כמות הנוזלים ומערבבים את הסיר עצמו .
וזהו…קל להכנה פשוט וטעים?
הערות:אפשר להוסיף גם קישואים.
אפשר גם עגבניות טריות(סהכ 4 )
אפשר גם בלי אבקת מרק במקום זה כף מלח(במקום כפית)
אפשר להוסיף שום אם אוהבים.
אפשר להכין בלי קציצות ולהוסיף קישואים במקום.ולקבל מנה טבעונית /צמחונית.
בהצלחה .
בוקר טוב יונית,
מה שלומך?
קודם כל ,תודה על כל המתכונים המופלאים והטעימים שאת חולקת איתנו !! הכל כל כך טעים .
הילדים שלי ,אחרי כל מנה שלך ,מבקשים עוד ועוד !
תודה רבה לך❤️
שאלה קטנה, האם את התבשיל הזה אפשר לעשות ללא החצילים?
פשוט אף אחד לא אוהב אצלי חצילים…..
תודה רבה ,ויום נפלא .?
את מהממת……
הסמקתי…..תודה♡
הכנתי את המתכון ויצא מושלם !!! מודה לך על מתכונים טעימים 🙂
שאלה קטנה…
הייתי שמחה לדעת באיזו סוג (חברה) פפריקה מתוקה את משתמשת (אם אפשר )
תודה 🙂
אני קונה מחנות תבלינים…ואם נתקעת בלי אז של מימונס
באיזה שלב מוסיפים את התפו״א?
היי יונית,
האם יש תחליף לסודה בקציצות?
אלופת עולם!!! כמה פשוט ככה
טעים ברמות!
גמר חתימה טובה וחגים שמחים.
תרשיבי, יצא פגז!
שמחה לקרוא♡באהבה
אין לי בצל … כמה זה נורא? אפשר לוותר על הבצל?
יצא מושלם!!
גם עם חצי קילו בשר טחון
מהממת ! מתכון מושלם!
מה קורה עם התפו"א?..
היי, תודה על המתכון!
שאלה : אני רוצה להמיר את פרוסות הלחם בפירורי לחם, מה היחס?
האים אפשר לקלף את החצילים ? ( בתמונה נראה שהחצילים עם הקליפה)
היי יצא מושלם ועשיתי לפי כל מה שכתבת ויצא לי פעמיים קציצות יבשות מה הטעות שנגרמת לקציצה יבשה ?
היי יונית, באיזה שלב מוסיפים את התפוחים אדמה?