תעלפתתתתתתתתתתתתתת תת זו המילה שהכי מזוהה איתי בסטורי באינסטגרם שלי
שאני אומרת תעלפת זה יעני טעים אבל טעים ברמות על חלל מפה ועד הירח.
טוב עזבו שהכל טעים לי ?ואני מעולפת באופן קבוע חחחחח
אבל בספר חיים נחמן ביאליק אם אתם אוהבי הקוקוס הספינג הזה הוא אגדה עבורכם.
מכמה סיבות ;
1. עשיתי שילוב בבצק בין סופגניה לספינג ככה שאתם לוקחים ביס את מקבלים את הסופגניות במרקם הספינג׳
2.הציפוי של החלב המרוכז בשבבי הקוקוס זה הטעם המושלם של כדורי הרפאלו
3.הביס המושלם זה השילוב של הספינג החם והציפוי שלוקח אתכם לאי בודד (לרגע אל תתלהבו )כאילו אתם עוצמים עיניים ואין אף אחד מסביבכם וזה טעיםםםםם לי כמו בשיר של סטטיק ובן אל חחחחחח
4.אל תאמינו לי !רק אני אכין ורק אני אגנוב את ההצגה,זה בסדר,אני לא יעלבת
5.אני עוברת למתכון ומפסיקה לעוף על עצמי,תודה וסליחה
חומרים;
ספינג׳
קילו קמח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
1 אבקת אפיה הנמל(זה לא טעות אמרנו שילוב)
2 סוכר וניל הנמל
1ביצה ( מידהl)
3 ורבע כוסות מים
רבע כוס שמן
כף מלח
כף וודקה
ציפוי:
צנצנת חלב מרוכז הנמל (תקשיבו ליונית רק הנמל הכי טעים )
שקית קוקוס
או אבקת סוכר הכחולה של הנמל
אופן ההכנה :
קלי קלות !נשבעת.
אני בכלל מלמדת אתכם טריק אליפות שלא תמצאו באף מקום.אבל אחרי הפוסט הזה תמצאו בהרבה מקומות חחחח רק תזכרו איפה למדתם
שמים את הקמח ,סוכר ,ביצה,אבקת סוכר,סוכר וניל ,שמרים ו2/3 מכמות המים.את המלח והשמן ושליש מכמות המים נשאיר לסוף.
למה?!
כי אנחנו מחלקים את אופן הכנת הבצק ל2 חלקים.
בחלק הראשון נערבב הכל באמצעות וו לישה עד שנקבל עיסה דביקה.אם היינו שמים את כל החומרים הרטובים היה קשה למיקסר באמצעות וו הלישה לערבל הכל.
לכן חילקתי ל2 שלבים.
בשלב השני נוסיף את המלח מים שמן וכף מהוודקה ונחליף לוו גיטרה ונמשיך ללוש הכל 6 דקות.
ועכשיו הקסם קורה הוו גיטרה אוסף את כל הבצק מערבל אותו בצורה אחידה ואנחנו מקבלים בצק מושלם.
מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים למשך שעה או עד שכמות הבצק מוכפלת
מחממים שמן עמק ל170 160 מעלות.
אסור שזה יעבור את ה170 מעלות כי אז הספינג יהיה מוזהב ויפה מבחוץ אבל בפנים סביר להניח שהוא יהיה בצק.
ממליצה מאד לקנות מד חום ולעבוד איתו אני קונה בשוק ב35 שקלים וזה עוזר לי המון.
אני לוקחת כמות בצק בגודל כדור קטן,עושה חור באמצע ,באמצעות ידיים רטובות מרחיבה את החור.
וזורקת לשמן ומטגנת עד הזהבה מלאה משני הצדדים.
מוציאה,טובלת בחלב המרוכז ואחכ טובלת בקוקוס.
קחו ביס עכשיו ותתעלפו
ואל תשכחו להגיד עפה על עצמה היונית הזאת אבל טעים טעים טעיםםםםםםםםםם
תעלפתתתתתתתתת
טוב לא עפה על עצמי יותר כמה הערות חשובות :
בהחלט אפשר ללוש ידנית ולחסוך את הקטע של החלפת הוו ולמי שאין מיקסר ברור שאפשר .
אפשר להשתמש בקמח שמרים אם אתם לא אוהבים להסתבך עם שמרים.
אפשר במקום שמרים יבשים קוביה.
סוכר זה עיניין של טעם אפשר לעשות רק עם כף אחת.
אם אין לכם מד חום שימו כף מעץ בשמן אם יש מלא בועות מסביב השמן חם .זה הזמן לטגן ואת הלהבה להנמיך לאש קטנה.כל נגלה של ספינג חדשה להעלות את האש ולהוריד כאשר כל הספינג מילאו את המחבת.
אפשר להכין את הספינג גג 6 שעות לפני ההגשה אבל הכי טעים חם וטרי.
אם אתם רוצים להכין יום קודם את הבצק אז אפשר להכין את הבצק ולהתפיח במקרר מעל 12 שעות .רק שימו מים קרים קרים וכף שמרים אחת בלבד ותתפיחו במקרר בלבד.ככה אתם מאיטים את ההתפחה ואת התסיסות של השמרים.
ואם בא לכם לראות עוד סרטונים של שלבים כנסו ל אינסטגרם שלי yonit_z
בהצלחה ובאהבה ??
המתכון נעשה בשיתוף פעולנ מענג וטעים עם הנמל
תודה ♡
יונית לא להיתעלף אני לא לידך את מההממת
תבורכנה ידייך יונית
יונית אין עליך מגניבה בטירוף המתקונים אש תמשיכי כך אוהבת ??רעיה
היי יונית באמצע להכין… כתוב סאופן ההכנה אבקת סוכר. ובחומרים לא רשום אבקת סוכר.
כמה שפינגים יוצאים מהכמות שבמתכון?
באיזו כוס מידה השתמשת?
יונית מאוגדה במרוקו גזעית ואין עלייך מסבירה טוב
אמאל'ה ואבאלה המתכון הכי מוצלח שהכנתי אי פעם ! בצק משוגע! את מספר אחת תמיד