בשר צלי זו מנה שחייבת להתבשל במטבח שלי לפחות פעמיים בחודש.הגדולה שלי אוהבת ואם אני בטעות מדלגת ולא מכינה איזה נאום היא דופקת לי שעדיף לי להכין ולא להיות נוכחת בדלפק הנאשמים ???
אז כל פעם אני משתדלת להכין ברוטב אחר פעם צהוב פעם אדום פעם עם ייין פעם בלי. בקיצור לגוון.
מה שחשוב זה הטכניקה הראשונית לקנות גוש בשר צלי.לבשל במים רותחים לסנן.לשמור את המים וכבר עשינו 70 אחוז מהעבודה.
אז הפעם בלי חפירות נלמד נכין ונצליח ?
חומרים :
נתח בשר כתף מס 5 טרי או קפוא במשקל של קילו וחצי עד 2. אפשר גם קילו אם אתם פחות אנשים.
2 -3בצלים
2 סלסלאות מיקס פטריות 2 צבעים.
2 ענפי סלרי
2 גזרים
שורש פטרוזליה או כוסברה
חצי שקית בצלי שאלוט קלופים
12 שיני שום
פפריקה,פלפל ,פפריקה יין אדום, אבקת מרק פטריות,אבקת מרק בצל.
אופן ההכנה :
שמים את הנתח (מוכשר כן?)בתוך סיר עם מים 3 עלי דפנה 4 גרגירי פלפל אנגלי, 2ענפי סלרי.2 גסרים קלופים שלמים ושורש כוסברה.לא חייב ירקות אבל זה מוסיף מאד לטעם של הציר שעליו נבנה הרוטב.
אפשר רק עלי דפנה ופלפל אנגלי!
מבשלים את הנתח בשר הצלי בערך שעה וחצי עד שעתיים עד שהמזלג נכנס והוא יוצא רך.
במידה והמזלג רך אחרי שעה וחצי מוציאים את הנתח מקררים אותו.
זה שלב שאפשר להכניס למקרר ולהמשיך למחרת.
את המים לסנן ולשמור בקופסא פלסטיק אטומה כי היא הציר של הרוטב.הטעם!!
למחרת אפשר לפרוס ולהכין את הרוטב.או לפרוס ולהקפיא ומתי שרוצים מוצאים מפשירים ועושים רוטב.אני עושה תמיד כמות גדולה ומחלקת לקופסאות ומקפיאה.חשוב מאד להקפיד על אטימה טובה שמקפיאים.
מסקנה?! כן אפשר להכין מראש ולהקל על עומס הכנות החג.אבל מראש רק החלק הזה.
הכנת הסיר והרוטב:
פורסים 3 בצלים ומטגנים עד התחלה של הזהבה.הסיבה אני רוצה את הטעמים שיוצאים מהבצלים.
אחר כך להוציא את הפטריות.אפשר שלמות ואפשר פרוסות.ואפשר קופסא שימורים.להוסיף לבצל המטוגן את שיני השום ובצלי השאלוט(אם לא מצאתם שאלוט לא נורא יש מספיק בצל כי לא תמיד יש ).לתת להכל טיגון וערבוב של 2 -3 דקות ואז להוסיף נוזלים.
אני מוסיפה כוס יין אדום (איזה שיש)3 כוסות מי נוזל שהבשר בושל בו.ומביאה לרתיחה!
רק שהכל רתח אני מתבלנת ככה:
כף מרק פטריות,חצי כפית פלפל שחור גרוס,כף אבקת מרק בצל,כפית פפריקה אדומה.מערבבת הכל טוב.
ונותנת לזה להתבשל עוד 5 דק.שכל הטעמים התאחדו.
אני בדכ לא מוסיפה מלח אבל תבדקו אם חסר לכם שימו טיפה.בגלל שהבשר מוכשר והאבקת פטריות והבצל אני לא שמה!אבל אם חסר לכם שימו רבע כפית.
מכניסה את פרוסות הבשר.
סוגרת את הסיר ומבשלת אותו על אש קטנה 40 דק.
בודקת שוב עם מזלג שהוא רך.אם לא נותנת לו עוד כמה דק בישול.
ויש לכם סיר נפלא שהולך על מצע פירה/אורז.
בהצלחה
כמה מים שמים לבישול הבשר?
רשמתי מעל הבשר
נראה מעולהה. אפשרי לוותר על מרק הבצל ברוטב? ולשים רק את כף הפטריות?לא יגרע מהטעם?תודה
היי, כמה בשר צריך לעשרה סועדים?
היי 🙂 אני קצת בורה בכל נושא הבישולים כי התחלתי לבשל לא מזמן (בת 20)
יש לי כמה שאלות אם אפשר לענות עליהם בבקשה 🙂
1) למה צריך להכין את הצלי יום קודם ולהכניס למקרר?
2)כמה מים צריך לשים בסיר שמכינים את הצלי בהתחלה
3) שמכינים את הרוטב רשמת להוסיף נוזלים ואז יין וחלק מהציר שהבשר היה בו
כמה מים להוסיף לבצל פטריות והכל או שהתכוונת לנוזלים האלה (יין וציר )
סליחה על החפירה
אם הבשר טרי הוא גם צריך אץ הבישול לפני ?
בוודאי
תודה יונית – פעם ראשונה שאני מכין צלי בקר ויצא פיגוז!!
היי יונית ..
הכנתי את המתכון ויצא לי פשוט טעים ברמות !!!!!
תודה רבה ?
באהבה
הי יונית.
האם מחוייב לבשל לפני במים או שניתן לסגור הבשר וולבשל ישר בתבלינים וכו'
לא אפשר לסגור על מחבת
תודה יונית!!
מתכון לפנים! אלופהההה
באהבה ♡
פעם ראשונה לא הכנסתי את כל המרכיבים ובכול זאת יצא מצויין
תודה
פעם ראשונה לא הכנסתי את כל המרכיבים ובכול זאת יצא מצויין
תודה
אבי
שמחה שהגבת וציינת זו.למקרה שאחד הקוראים ינסה ויהיה חסר לו משהו….אתה ההוכחה שזה יוצא נהדר?
היי יונית, האם אפשר לעשות זאת מבשר שכבר פרוס? לא מצאתי אחד שלם בסופר הכשר (אינני גרה בארץ)
הי יונית. האם אפשר לבשל את הבשר קודם בסיר לחץ כדי לקצר זמנים?
תודה
בטח אפילו מומלץ
כמה זמן הבישול הראשון בסיר לחץ? כמה זמן הבישול השני (אחרי החיתוך) בסיר לחץ?
כמה זמן אם מבשלים בסיר לחץ?
לא רשום מתי מוסיפים את הפטריות עצמן?
לפני הבשר
הי נראה מעולה אם יש לי כבר בשר פרוס לא צריך הרתחה?
אפשר להרתיח לא קורה להם כלום זה רק מקצר לך את זמן הבישול. ואם לא בא לך אפשר לסגור את החתיכות בסיר עם שמן להוציא לבשל את הרוטב ואז להכניס את
החתיכות שטיגנת וסגרת ואז לבשל יותר זמן עד שזה רך בערך שעתיים וחצי.
חייב לקרר את הבשר?
חובה אחרת זה יתפרק כאשר תפרסי
כמה זמן לבשל בסיר לחץ?
50 דק
היי יונית,
אפשר לבשל את הבשר יומיים לפני?
תודה!
בטח.אפשר גם להקפיא מבושל לחא רוטב עד חודש ימים
היי יונית,
אתר נפלא ומדהים.
כל הקציצות שלך ברוטב נראות כל כך מגרה שאתחיל לנסות למרות שלא כל כך אוהבת לבשל.
האם במתכון הנוכחי אפשר לבשל זאת עם כרעיים/שוקיים במקום בשר?
תודה וחג פסח שמח
בוודאי
היי יונית נשמע וניראה נהדר
האם צריך להוסיף עוד כוס מים במידה ולא רוצה להשתמש ביין?
המתכון נראה מוצלח ומגרה מאד…
אפשר לוותר על אבקות המרק? לא משתמשת בהם בכלל. מה אפשר לשים כתחליף?
האם יונית ענתה לך? מה התחליף לאבקת מרק?
היי יונית 🙂
אפשר להקפיא גם את הקופסא עם הציר ואז להפשיר אחרי שבוע?
הי יונית!
תודה על המתכון.11
אם מקפיאים לאחר שפורסים מה עושים כשמבשלים אחרי ההקפאה במקום ציר הבשר? (הרי מקפיאים את זה בלי הציר נכון?
היי יונית,
איזה גודל סיר צריך לבישול? יותר רחב או יותר עמוק?
יצא מושלם!! עפו על זה אתמול בארוחת החג וזה פעם ראשונה שאני מכינה צלי ?
הכנתי ויצא מדהים!!!!
תודה ענקית
היי יונית המקסימה!!
אין מתכון אחד שאת נותנת שלא יוצא טעים, כל החברות יודעות שמי שרוצה מתכון טוב הולכת לבדוק באתר של יונית,
הכנתי את הבשר הזה יצא מושלם רך וטעים ממליצה מאוד!!
האם אפשר לסגור את הבשר לפני הבישול? והאם צריך לתת רתיחה אחת ולהוציא את המים או שהמים הראשונים שבהם הרתחנו את הסר משמשים גם לציר?
תודה רבה , נראה מעולה
יצא מושלם לפי המתכון שלך.
גם הרווחנו את הציר בקר שנישאר והיה טוב לפתוח איתו את הארוחה?
אני מאוד נהנת ליראות את התוכניות בישול שלך מישתדלת להגיע כמה שאפשר לבשל כמוך תודה כייך לי רחל
הי יונית. מתאים גם לבשר מס 4?
יצא פשוט אליפות
תודה על מתכון קל וטעים שקישט לי את שולחן החג והכי חשוב הילדים טרפו.
האם אפשר לפני הבישול לסגור את הנתח להשחמה ?
תודה.
רפי.
הי יונית יש לי בשר וציר בנפרד במקפיא כ-5 חודשים מהפעם הקודמת שהכנתי . האם אפשר להשתמש בו ?
מכינה כבר כמה פעמים ותמיד יוצא מעדן!!!! מצאתי את המתכון הזה בפעם הראשונה שניסיתי להכין צלי בלי ניסיון בזה בכלל,לא מובן מאליו שדרך האינטרנט בפעם הראשונה יצליח את פשוט אדירה ומתארת את הכל פשוט וקל תודה ענקית
השתמשתי בגוש צלי כתף כאשר צרבתי וסגרתי אותו מכל צד כמה דקות ואחרי זה חציתי. בחצי אחד השתמשתי לפקיילה ואת החצי השני הקפאתי
יכולה להשתמש בחצי הקפוא שעבר צריבה במחבת ולבשל באותו תהליך?
היי רציתי לדעת אם אפשר את הבישול לעשות בסיר בישול איטי?
ואם כן כמה שעות את ממליצה?
היי יונית ,
האם אפשר לוותר על היין אדום ?
וואווו
השתמשתי בשריר מס' 4
יצא פשוט טעיםם!!
עסיסי ונימוח בפה!!
תודה יקרה!
?