טוב תקשיבו לי טוב , את הקינוח הזה אתם הולכים להכניס קבוע לרשימת קינוחי הפרווה שלכם !
למה.?!
כי הוא קראנצ'י מלמטה, קרמי באמצע, ומלמעלה עשיר בקוקוס בוטנים , שברי פיסטוק…בזיגוג פטל אדום טעים.
והכי חשוב הוא פרווה!! ואף אחד לא יאמין לכם שהוא כזה!!
יותר מזה?!
אין !
יש אל תגזימי יונית, עפת על עצמך עכשיו.
טוב נו יש, אבל לדעתי זה אחד המעולים שיש ואם אתם לא מאמינים לי נסו אותי ואז נדבר 🙂
בלי דיבורים, היידה מעשים 🙂
חומרים :
בסיס קדאיף:
חצי חבילה של שערות קדאיף.(200 גרם)
50 גרם מחמאה בלובנד
כף אבקת סוכר
שכבה אמצעית מלבי
ליטר חלב שקדים
כוס קצפת צמחית(250 מ"ל)
4 וחצי כפות סוכר
5 וחצי כפות קונפלור
חצי כפית תמצית שקדים
שכבה 3
פטל מלבי
קוקוס , בוטנים, פיסטוקים
אופן ההכנה :
לוקחים 50 גרם מחמאה אני אוהבת להשתמש בבלובנד ממשיכה את המסורת של סבתא סולטנה:-)
ולפני שאתם קופצים אה בע צינגלה בע אז אני כן משתמשת במרגרינה במתכוני פרווה היום אחוזי השומן הטרנס הוא אפסי.וזה גם פתרון נהדר לאלו שאלרגים לחלב.שמן במקרה הזה פחות מתאים.אם עושים בגרסה החלבית אז כמובן חמאה.אבל זה קינוח לחג והארוחה בשרית.אז אני מכינה פרווה!
אז לוקחים את המחמאה ואבקת הסוכר ומניחים בקערה ומכניסים למיקרו למשך דקה עד שהכל נמס.
מערבבים היטב ואז שופכים חצי חבילה של אטריות קדאיף.לא לשכוח להפריד את שערות הקדאיף לפני שיהיה קל לערבב.
מערבבים הכל היטב.
ומשטחים בתבנית עמידה לחום !
אופים בתנור גריל 200 מעלות קומה 4 כמה דקות עד שזה זהוב.לשים לב שלא ישרף !
שזה יוצא מהתנור שופכים רבע כוס מים מעל על מנת טיפה לרכך את האטריות.
ומניחים בצד.
לוקחים סיר קטן[חלבי ] מניחים שם חלב שקדים פחות כוס, סוכר, שמנת צמחית ו4 טיפות מי ורדים וחצי כפית תמצית שקדים טהורה.
ומדליקים את הגז על אש רגילה.
בכלי אחר לוקחים 5 וחצי כפות קונפלור ושופכים מעל כוס חלב שקדים ומערבבים עד שאין גושים.
שופכים לסיר ומביאים לרתיחה.
מידי פעם לערבב לבדוק שאין גושים
ברתיחה זה מתחיל להסמיך לבד.
כאשר הוא ממש מסמיך אני שופכת לתבנית עם אטריות הקדאיף.
משטחת, מצננת מכניסה למקרר ל6 שעות וזה מוכן 🙂
מעל שופכים סירופ מלבי קוקוס ובוטנים
טעים טעים טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
ואם בא לכם יש סרטון לייב שבו אני מכינה ומסבירה
והוא נמצא בדף של מלכת המטבח בפייסבוק
תודה עבור המתכון.
א. ממה מורכב סירופ מלבי והאם ניתן לרכוש?
ב. מה זה מי מזאהר?
הסירופ מכיל מים סוכר צבע מאכל ומי מזאהר זה תמצית של פרי הדר
כוס קצפת צמחית- הכוונה לשמנת מתוקה?
שמנת מתוקה פרווה =קצפת צמחית
בוקר טוב
לאיזה גודל תבנית מתאים המתכון?
תודה מראש ושנה טובה
תודה על המתכון הנפלא, לדעתך אפשר להכין ערב קודם לחג?
תודה על המתכון.
האם אפשר להכין בלי בסיס שערות הקדאיף והאם אפשר חלב סויה במקום חלב שקדים?
לכל השאלות….כן?
תודה על המתכון.
כמה סירופ מלבי לשפוך על הקרם ?
חג שמח ושנה טובה
חצי כוס
תודה על המתכון נראה מהמםם
מאיפה ניתן לרכוש רוטב מלבי?
תודה
בכל סופר
היי, קודם כל האתר שלך מושלםםם! כל מתכון שניסיתי יצא מוצלח ביותר אז תודה על כך…
שנית, כשאת רושמת 5 וחצי כפות קורנפלור, את מתכוונת לכפות מדידה?
תודה רבה
כף רגילה מברזל שווה לכף מידה.אז כן.תודה ♡
ניתן להחליף את השמנת צמחית בשמנת מתוקה רגילה (חלבית)?
תודה.
כן
היי, האם אפשר להכין כקינוח אישי בכוסיות הגשה?
מתכון מהמם!!!
במה אפשר להחליף את הקדאיף בפסח?
את יכולה גם בלי שערות.
וואו סוף הדרך גם קל להכנה
שמנת צמחית לא מתפרקת בהרתחה?