ערב שמחת תורה אני מתארחת אצל אימי הפעם אני לא מכינה כלום!
נו ,מה ?!
4 סלטים חייים ו8 מבושלים זה לא נחשב?חחח זה בקטנה
אהההה ופיתות ?ועוגת מלבי חחחחח
נו זה כלום לעומת מה שאני מביאה שאחיות שלי מזמינות אותי אליהן חחחח עלאק מזמינות חוץ מאורז ושניצל שכל אחות עושה בנפרד כן?! אחת שניצלים אחת אורז אני עושה הכל ??אבל עושה באהבה שלא תבינו לא נכון
בקיצור יושבים בשולחן כל האחיות ואמא שלי מודיעה חגיגית שהשבת היא עושה רק עם שלומי האחיין שלי.
משמע 4 אחיות צריכות לדאוג לעצמן חחחח
אני ממש לא מודאגת אפילו שמחה ומאושרת שסוף סוף אני חוזרת למטבח שלי.בלי שהיא תקבע לי מה מכינים ומה עושים….וקצת שקט מכל הזדאה ראס של המשפחה.
ואז אחותי השנייה במספר מתחילה עם פרצוף מתחנחן….יונית אז אפשר לעשות אצלך?אני אכין שניצלים לילדים ואחותי הקטנה קופצת ואני אכין סלט ביצים ואחותי הבכורה ואני אורז אדום.ואני אשטוף כלים.עלאק תשטוף…הכל חד פעמי ויש מדיח.
בקיצור להתפטר מהן לא הצלחתי ובישלתי ארוחה כיאה לעונג שבת.כנסו לדף של מלכת המטבח ותראו מה הכנתי ואם בא לכם און ליין לראות אז באינסטגרם אני מעלה תמיד.yonit_z
אחת המנות שקצרה מחמאות הייתה אצבעות האנטריקוט שכמה חפרתי לכם עד שהגעתי למתכוןחחח
מה יש?מה?לא מגיע לי לקטר קצת?!
בקיצור מנה קלה רבע שעה עבודה .שעה בישול על הגז ועוד 5 שעות על הפלטה.ויש לכם מעדן.
חומרים:
חבילה של אצבעות אנטריקוט
מארז 2 סלסלאות צבעים שונים של פטריות.
4 בצלים
2 שקיות ערמונים בוואקום
מלח,פלפל,פפריקה,כורכום,מרק בצל,מרק פטריות.
אופן ההכנה :
קלי קלות.לוקחים את האצבעות שוטפים ושמים בקערה מסננת.לוקחים סיר סוטאז רחב.
שמים 2-3 כפות שמן וצורבים את אצבעות האנטריקוט.לפעולה הזו קוראים סגירה והיא חשובה למהלך הבישול הארוך.
את האצבעות נית לקנות בכל סופר /קצבייה
לא לשאול אותי אם אפשר לחתוך סטייק אנטריקוט.כי לא ניסתי ואני לא ממליצה כי הנתחים שמגיעים באריזה הם עבים ומתאימים לבישול והסטייק דק.שימו לב לתמונה.זה מגיע בשקית ואקום קפוא במשקל קילו עד קילו וחצי.השקית שלי שקלה קילו מאה.
אחרי שסגרנו את האצבעות כלומר הצבע בכל צד השתנה לחום.אני מוציאה את האצבעות.
ומכניסה לאותו הסיר שטיגנתי 4 בצלים פרוסים ומתחילה להזהיב.ברגע שהם מתחילים להזהיב אני מוסיפה פטריות וממשיכה לבשל עוד כמה דק שאני רואה שהפטריות מתחילות להתכווץ.ברגע הזה אני מוסיפה את הערמונים ואת אצבעות האנטריקוט שקודם צרבנו.
בקערה אני מערבבת 2 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק פטריות כף אבקת מרק בצל כף שטוחה פפריקה חצי כפית כורכום.מערבבת היטב עד שאין גושים ושופכת לסיר.בודקת שהמים מכסים לי את הבשר.אם לא מוסיפה עוד חצי כוס מים לא יותר מידי אל תשכחו שהבצלים מוציאים נוזלים גם.מפזרת מעל פלפל שחור גרוס.ומלח.
ממניכה את האש לבינונית קטנה ונותנת לסיר להתבשל שעה.אחרי שערה מעבירה לפלטת שבת לכמה שעות טובות.
אפשר להכניס לתנור 100 מעלות ל5 שעות.
הבישול האיטי מעניק לאנטריקוט מרקם חמאתי הערמונים שמתבשלים לאט מעניקים ארומה לסיר והבצלים טעם גן עדן.
בקיצור רבע שעה עבודה.שעה בישול ועוד בישול איטי בפלטה ויש לכם מעדן…
ואם אתם לא מאמינים תשאלו אחת מהאחיות בלוז????
טוב, זה נראה מעולה!!
תודה !!
אשמח לקבל שם וכתובת והטלפון של הקצב שלך ברמלה. מחפשת באזור כבר זמן רב קצב מומחה.
המון תודה
היי יונית, האם מומלץ להוסיף יין אדום לתבשיל? אם כן, כמה?
היי זה נראה מעדן
תוכלי להגיד לי פחות או יותר כמה מלח ופלפל לשים ?
תודה רבה מחכה לטעום
בערך חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח גס.מלח זה עיניין של טעם עדיף לטעום לפני שמוסיפים
יש אופציה ללא פטריות?
בוודאי אפשר במקום תפוא גזר
ניתן לבשל בסיר חשמלי במקום תנור או פלטה?
לבשל על הגז שעה ואז להעביר לסיר
שלום,
במידה ואני רוצה את זה לשישי בערב ולא לשבת בצהריים, האם אפשר להמשיך בבישול על הגז במקום על הפלטה/בתנור?
אם כן, על איזו אש (אם תדעי להגיד מספר בכיריים חשמליות – מה טוב 😉 ) ולכמה זמן עוד של בישול?
תודה מראש!
הסיר צריך להיות עם מכסה בתנור?
יש אפשרות לתיבול אחר במקום המרק בצל והפטריות?
מלח וחאוויג' למרק
הי האם ניתן לעשות עם סינטה ? תודה.
נראה מעולה. אין לי פלטה -אפשרי להעביר לתנור ועל איזה חום? והאם יש לך מתכון לצלי בקר פשוט עם פטריות בלבד?תודה
מה העובי של אצבעות האנטריקוט, מה בדיוק לבקש מהקצב?
אשמח גם לדעת מה הכוונה בחבילת אנטריקוט, באיזו כמות מדובר? תודה
נראה מעולה .
מצטרפת לשאלה : באיזו כמות בשר מדובר ?
1. הסיר צריך להיות עם מכסה בתנור?
2. מה זה אצבעות אנטריקוט? צריך לבקש מהקצב או שניתן לקחת נתח אנטריקוט ולחתוך לאצבעות? מה הכמות?
הכנתי ויצא פשוט מעולה!
תודה על מתכונים נפלאים ובעיקר קלים להכנה!
בשמחה ובאהבה ♡תודה שחזרת לספר
יונית את מלכה התבשיל יצא מהמם
עשיתי לשבת על הפלטה והסיר נאכל כולו עד הצהריים( ולא אין לי בבית קניבלים)
ממליצה בחום
שמחה לקרוא….תודה ששיתפת אותנו ???
הי, האם לדעתך יש עוד נתחים שיכולים להתאים? צלי כתף נניח או משהו אחר?
אהבתי ממש.. אני חוזרת על שאלה שנשאלה כבר : האם יש מצב להמשיך הבישול על הגז אם רוצים את המנה לערב שבת (שישי) ולא ליום שבת על הפלטה.
נראה מדהים ובטוח טעים מאוד… חוזרת על השאלות של הבנות פה (שנותרו ללא תשובות) בענין האפשרות לבשל על הגז במקום על הפלטה אם רוצים את זה לשישי. ושאלה שניה אם מכניסים לתנור האם בסיר מכוסה ???אשמח לתשובות ותודה על אתר מענין ומיוחד..
היי יונית
זה נראה מדהים!
יש אפשרות לעשות עם נתח אחר? אשמח אם תגידי 🙂
האם ניתן לבשל ביום שישי ולמחרת לשים בתנור למשך 5 שעות .
הכנתי ויצא מדהים, פשוט אליפות אין דברים כאלה.
תודה על שיתוף המתכונים הנפלאים שלך.
נראה מעולה רק אצלי אוהבים אוכל לא "רטוב"…השאלה אם אני מאדה יותר את הרוטב האם אפשרי או שאטרך גם להפחית בתיבול ?
נראה מדהים !!! מאד רוצה להכין לחג אבל חיפשתי אצבעות אנטריקוט בכל הסופרים בסביבה וגם אצל הקצב ולא מצאתי.
אפשר אולי להכין מנתח אחר?
חג שמח
בשר מס 5 נהדר או 8
הי. האם עם מכסה בתנור?
תודה על מתכונים מעולים!!! יודעת שתמיד אפשר לסמוך עליך עם המתכונים
בישול ארוך מחייב מכסה סגור
הכנתי בפסח ויצא מ ע ו ל ה!!!!!! פשוט נהדר! תודה !!
האם להכניס ל-5 שעות לתנור מכוסה או לא?
היי יונית!
באמת מלכת המטבח! רק שתדעי שאת מככבת גם בלוס אנג'לס!!!
כל שישי!
רציתי לשאול.. אני רוצה להכין נתח מס 5 שלם לפרוסות עם המתכון הזה,
באיזה שלב לפרוס?
והאם אפשר להמשיך בישול בתנור?
אחרי הבישול הראשוני בסיר עם מים , מקררים ורק אז פורסים ואז בתנור אפשר גם
יצא מעדן..טעים נימוח ממש חמאה והאמת כלום זמן הכנה .תודה
שמחה שאהבת לבריאות }{
יצא מעדן חלומי מושלם ו 10 דקות הכנה שזה ממש מצחיק
לבריאות }{ שמחה שאהבת
היי אני רוצה להכין את התכון לחג פסח שהוא הפעם יוצא יום שישי בערב. השאלה שלי היא מתי לשים את הסיר על הפלטה יום חמישי בערב או שישי בבוקר ולכמה שעות ???אודה לך אם תעני לי בנדון…
יצא מעדן חלומי אני מכורה. גם לראש השנה אכין פשוטמושלם. תודה על מתכונים נהדרי?
היי איפה קונים אצבעות אנטריקוט?
ראשית תודה על מתכונים נהדרים שנראים ממש כמו מבית אמא. אחחחח זכרונות זכרונות.
שנית האם אפשר להחליף את האנטרקוט בחתיכות של בשר צלי? רוצה להכין לראש השנה.
תודה על תשובתך ושנה טובה ומלאת מתכונים משובחים.
יש לי רק חבילה אחת של אצבעות אנטריקוט. 900 גרם
האם ניתן לשלב עם קילו אסאדו ללא עצם,? אני גרה בחול ולא ניתן להשיג כרגע עוד.
או שלא כדאי?
בתודה מראש
תודה רבה יונית
עשיתי אתמול לערב ראש השנה. יצא טעים מאוד.
אפשר להשתמש בצלעות אנטריקוט?
כאשדודית שקונה שנים בשר רק אצל אילן ברמלה אין על הבשר שלו הכי טרי ואיכותי זה הסוד לכל מתכון מנצח
פשוט מעולה! מכינה אותו הרבה והוא יוצא מעדןן והכי כיף שהוא כל כך נהירר וקל להכנה
תודה רבה על מתכון מנצח! יצא מהמם כולם נהנו!!!
היי יונית, אם לא בפלטת שבת, כמה זמן לבשל אותו על הגז בסך הכל?
שלום יונית
האם אפשר לצלות את האנטריקוט במחבת פסים במקום בסיר סוטאז , ואז להעביר לבישול בסיר רגיל?
אין לי פלטה בבית אשמח לאופציה אחרת לבישול תודה רבה:)
כל המתכונים שלך נראים מעולה!!!!
הי יונית, רוצה להכין את המתכון שלך למחר לערב חג, אין מרק בצל ומרק פטריות ( יש לי כורכום מרק עוף פפריקה כמון מלח ופלפל כשר שקניתי)
איזה תבלינים את ממליצה לי לשים במקום??? תודה!!!
היי יונית!!אני מתה על המתכונים שלך.. אני רואה ששאלו אבל לא רואה תשובה.. יש אפשרות לעשות אתזה בשביל שבת בערב?ז"א בלי המשך של בישול על הפלטה.. תודה על הכלל
היי, המתכון נראה מעולה, אני רוצה להכין אותו לחג השבועות הקרוב- לארוחת הצהרים. האם ניתן לבשל במשך השעה ולהקפיא. ובחג עצמו אשים על הפלטה למשך 5 שעות? אם ניתן להקפיא אפשרי גם את הפטריות והערמונים?
יונית את אלופההה ישר כוח כל מתכון טעים ומדויקקק
רציתי לשאול אם אפשר לבשל את האצבעות אנטריקוט בסיר לחץ במקום בתנור??
היי , כשאני מכינה את הסיר ביום שישי לקראת כניסת שבת ואני רוצה לעשות בישול איטי על הפלטה רק ביום שלמחורת , בנתיים שישאר במקרר ? או שהבישול על הפלטה צריך להיות סמוך לבישול על הגז ?
הי , אני לא משתמשת באבקות מרק . מה יכולים להיות התחליפים?
מלח
אם אני שמה בתנור (אין לי פלטת שבת) אז ללא המכסה מן הסתם נכון? כי המכסה מזכוכית…
תודה מראש
הי יונית,
האם אפשר לבשל שעה על הגז ולהכניס למקרר ולהמשיך בישול על פלטת שבת למחרת?
אפשר להכין יומיים מראש?
מה הדרך ללא פלטת שבת?
בוודאי
פשוט לחמם בתנור 100 מעלות
האם אפשר להשתמש באצבעות אנטרקוט בחבילה קפואה? לא מצליחה למצא טרי?….
אני חייבת לספר שהכנתי את זה פעם ראשונה והי לי אורחים וחששתי מעט אבל יצא חלומי ולא נשאר פירור טעים ברמה גבוהה .
תודה רבה
הכנתי כבר כמה פעמים, וזה מושלם. כשאני מארחת ורוצה להרשים או לפנק, זה המתכון.
לרוב מכינה מראש, ואחרי שמתקרר מסננת כמויות של שומן מהתבשיל. כך או כך זה מעדן. תודה רבה!
אין עליך אלופה
המתכון הזה מככב אצלינו בקביעות ותמיד יוצא מדהים
תודה לך ושנה טובה????????????
נראה מתכון טעים. אפשר להשתמש בסטייקים עבים ולא באצבעות? אם לא משתמשים בפלטה – כמה זמן בתנור או על הגז? תודה