את העוגה הזו, אין אחד שלא מכיר ולא יודע.
אני זוכרת שהכנתי אותה פעם ראשונה והבאתי לאמא שלי, כמה חתיכות.
אמא שלי היא כמו השופטים במאסטר שף. רק קשוחה יותר.
בוא נגיד לקבל ממנה מחמאה על עוגה או תבשיל טוב, זה כמו להוציא מצטיין מהדיקן באוניברסיטה. :-)))))
רגע , הלכתי לאיבוד עם כל ההסברים האלה.חוזרת לסיפור
אז יום אחד, הבאתי לה כמה חתיכות, כי אני יודעת שאם משהו לא טוב, היא ישר אומרת .אין אצלה חוכמות.
היא טועמת….. אני מסתכלת עליה , מחכה למוצא פיה.
והיא אומרת לי, זו העוגה עם כוס מכל דבר ,נכון?
אני עונה לה נכון.
והוספת לה עוד משהו….טעים.
איך שהיא אמרה טעים, מבחינתי הביקורת הסתיימה ועברתי !
רק בשביל הפרוטוקול זו עוגה קלה מאוד….וטעימה מאוד.[בשפה המקצועית בחושה ]
אני מאד אוהבת להביא אותה כשמזמינים אותי לארוחה [היא פרווה].
תמיד אנשים נזכרים בטעם ומתלהבים לקחת עוד חתיכה…ומחמיאים[יש כאלה שגם חופרים ומספרים חוויות מהילדות עם העוגה ]
ואני………..?!
קוטפת מחמאות בשקט……ואומרת בלב שאין כמו מינמום עבודה מקסימום תוצאה, שגונבת קצת מההצגה
חומרים :
עוגה
5 ביצים,
1 כוס שמן,
1 כוס מיץ תפוזים טבעי [לא קריסטל !!!!]
1 כוס סולת,
1 כוס קמח לבן
1 כוס קוקוס
2 כפות שקדים טחונים.
כף תמצית שקדים
גרידת לימון.
2 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1 כוס סוכר
סירופ
כוס סוכר
כוס מים רותחים
סוכר וניל
2-3 טיפות לימון .
אופן ההכנה :
לעצלנים זה לערבב הכל במיקסר ולהכניס לתנור.
אני אוהבת עוגות גבוהות….אז אני מפרידה את הבצים .מקציפה חלבונים עם סוכר עד לקצף יציב
ואז מוסיפה בהדרגה את הצהוב ושאר החומרים.שמה בתבנית אלומניום הבינונית
מפזרת סומסום ושקדים ליופי….או אגוזים.
ואופה בתנור בחום של 175 מעלות.
שהעוגה מוכנה שופכים את הסירופ שאופן הכנתו פשוט, בקלחת שמים את כל הרכיבים למעט הלימון עד לרתיחה [כמובן שמערבבים טוב וממיסים את הסוכר]ברתיחה מטפטפים כמה טיפות לימון, אגב זה לא חובה.
שימו לב !!
כשעוגה חמה , אז סירופ קר, שעוגה קרה, סירופ חם.
בתאבון.
מה זמן האפיה?
ותודה רבה על מתכונים נהדרים
בגלל שזה משתנה מתנור לתנור מעדיםה לומר עד הזהבה ואפיה.
יונית שלום,
המתכונים שלך ממש מדהימים. נסתי כמה מהם והכל יצא מושלם.
תמשיכי כך
תודה
מלכה בעיני מתכון זה אחריות…חובה עלי לדייק ולתת מתכון בדיוק כמו שאני עושה.
תודה♡
שלום יונית. באיזה כוס את משתמשת? תודה
בכל המתכונים שלא ציינתי את הכוס זה כוס מידה
העוגת סולת בתנור,מבחוץ היא כבר שחומה אבל מבפנים עדיין מאוד נוזלית …כמה זמן בערך היא צריכה להיות בתנור?
לפחות 50 דקות גג שעה
מה זה 2 אבקת אפייה? 2 שקיות?
כן ככה אמא שלי כותבת במתכונים שלה חחח
היי יונית קודם כל תודה על כל המתכונים המדהימים שממלאים את הבית כל פעם מחדש..
השאלה שלי היא באיזה תבנית השתמשת
מלבנית אפשר גם החד פעמי לא הענקית הגדולה
עשיתי כמה פעמים את העוגה שלך והיא מעולה .
את יכולה לאמר לי כיצד אני יכולה לאפות אותה שוב אבל טיבעונית
במה להחליף את הביצים ?
היי
חייבת לציין אין על המתכונים שלך
אלופה את??
אפשר במקום מיץ תפוזים לשים מים?
תודה
בטח
מה אפשר לשים במקום קוקוס?
הי יונית, ניתן להקפיא את העוגה?
יונית יקרה, אני מעריצה שרופה 🙂 שאלה לגבי העוגת סולת: הכנתי בדיוק לפי ההנחיות והפרדתו ביצים ועדין העוגה לא גבוהה במיוחד והגובה שלה ירד לאחר היציאה מהתנור.. אשמח לטיפ כיצד שומרים על הגובה של העוגה. תודה רבה
האם מתאים לאפות בתבנית אינגליש קייק?
הי יונית,מתכון פצצה,
העוגה החזיקה פחות מיום כי חיסלנו אותה. כמו כל המתכונים שלך מדוייקים וטעימים ברמת אליפות. אמא שלי מכינה כבר בפעם ה7 וקוטפת מלאאאאא מחמאות. אז תודה רבה ,את מקסימה,חג שמח סיגל רחובות.
העוגה מהממת כמוך וכמו כל המתכונים שלך תודה רבה ושבת שלום
מתכונים נפלאים. אין עליך.
יונית המלכה, הכנתי את העוגה לפי הנחיותייך כולל הפרדה והקצפה של החלבונים, העוגה יצאה גבוהה מאוד.
זו עוגת הסולת הכי טעימה שאכלתי בחיי!!
תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך❣
אין יותר כייף מלקרוא הודעה כזו
תודה !!!
כמה זמן מבשלים את הסירופ