כמות הפעמיים הרבה שהסירטון של בלוגרית האוכל האמריקאית הופיע בפיד שלי גרם לי סוף סוף להכין את העוגיה המדהימה הזו !!!
האמת ?הייתי סקפטית לגבי האמינות של המתכון אבל כמות הפעמיים שזה הופיע אצלי וכמות ה היי גייז הכריע
ןתקשיבו זה ואוווווו אחד גדול ושזה חם ואווו פשוט אמאלההההה ואבאללללללללללללללה
בעלי שלא מת על עוגיות בכלל ועושה לי טובה שבפעם באף פעם טועם עוגיה חוץ ממקרוד ודבלה התלהב
וזה הדליק לי מנורה שיש לי משהו שאני חייבת ללמד בבלוג אני אומנם לא קטנה וחופרת כמו היייי גייז האמריקאית או שאני כן ?????חחחחחח
בקיצור בלי הרבה שאלות? תכינו!!!!!
הכי טעים לאכול את זה זה כאשר זה טיפה מצטנן ועדיין טיפה חם והכי שווה ככה הבת שלי אומרת לשים מלא גלידה מעל וככה עם כפית לטירוף כולם ביחד
חומרים :
200 גרם חמאה רכה רכה
כוס סוכר חום רך
2 שקיות סוכר וניל
1 ביצה מידה l
כף ממרח אגוזים קליית גת
320 גרם קמח תופח (2 כוסות קמח פלוס כף )
חצי כפית סודה לשתייה
מיקס שוקולד ציפס חום ולבן (לא מריר)
כפית תמצית וניל
מילוי:
2-3 כפות ממרח קוקוס קרמל קלית גת (ממש טעים) או כל ממרח שאוהבים שוקולד וכד
אופן ההכנה :
אני הכנתי הכל עם כף עץ אפשר עם מיקסר ידני כזה של פעם .
את החמאה מערבבים עם הסוכר עד שמתקבל מרקם של משחה .
אחכ מוסיפים את הביצה ,תמצית הוניל ,ממרח האגוזים רק שתדעו שממרח האגוזים משדרג את העוגיה ונותן לה טעם אגוזי מושלם .
מערבבים מוסיפים את הקמח הסודה ושוב מערבבים אחכ מוסיפים את מיקס השוקולד ומערבבים.
מתקבלת עיסה קצת דביקה וזה בסדר גמור
לוקחים תבנית עגולה מתפרקת קוטר 20 חשוב שהיא תהיה משומנת או רינג קוטר 20 משומן.
מניחים חצי מכמות העיסה בתבנית ומעל מורחים את ממרח הקוקוס הקלוי שהוא אמאלה ואבאלה ומעל את החצי הנותר של העוגיה.
טיפ אני משטחת על נייר אפיה עגול אחכ מרימה את הנייר ומניחה ומוציאה את הנייר.
מעל מקשטים בכמה שוקולד ציפס חלב
אופים חצי שעה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות
מצב טורבו .
מצננים חצי שעה ומתעלפים
וואו!!!
איןןן דבריםםם כאלההה
או כמו שיונית צוקרמן אומרת – תעלפתתתתת!