הפוסט הזה מוקדש לכל האנשים שחוששים משמרים !
לכל אלה שמנסים שנים גרסאות שונות של שמרים וטרם מצאו.
הגרסה הזו, היא הגרסה המנצחת!
ואין לי בעיה שתנסו אותי 🙂
אז בלי הרבה הקדמות כי גם ככה אני הולכת "לחפור " בהסבר שאחת לתמיד יפריח ממכם את הפחד משמרים
חומרים :
5 וחצי כוסות קמח
3/4 כוס פלסטיק סוכר
סוכר וניל.
2 כפות שמרים יבשים
כוס חלב
חמאה גדולה.[200 גרם]
2 בצים XL
מילוי :
גבינת טובורג עם צימוקים מוכנה מהסופר.
או
מילוי גבינה שמורכב מ:
2 גבינות טוב טעם[סהכ חצי קילו]
שמנת של פעם
2 חלמונים.
חצי גרידת לימון
סוכר וניל.
1 כף אבקת סוכר.
זיגוג :
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה :
לפני שאני מתחילה ….תזכרו שזה פשוט ולא כזה מסובך 🙂
כל החומרים למעט החמאה. נכנסים לקערת המיקסר.
ומערבבים במשך 3 דקות. עד שנוצר גוש בצק לא מוגדר 🙂
להלן תמונה :
כשזה קורה, לעצור, לקחת חמאה מהמקרר לחמם אותה במיקרו 30 שניות !
לא מעבר.
אני רוצה להביא אותה לריכוך קל ולא מעבר.
לחתוך אותה לקוביות ולשים בקערת המיקסר.
לתת לבצק 7 דקות לישה על השעון !!!!
לא לחסוך בזמן.
יש מיקסרים חלשים שדורשים עצירה ואסיפה של החומר עד היווצרות בצק גמיש.לא נורא . המיקסר עובד קשה לא אתם.
אז תעצרו לרגע עם כף מעץ תאספו את החומר ותנו לו להתגבש לאט לאט לבצק גמיש ונוח. אל דאגה בסוף זה קורה.
כאשר הבצק נפרד מדפנות הקערה והקערה יוצאת נקיה וכל מה שנשאר זה גוש בצק.אז תדעו שהגעתם לשלמות הבצק.
תעטפו את הקערה בנליון מוצמד ולמקרר ל3 שעות ! או לשעתיים תפיחה בחוץ.
כן, זו לא טעות.
אחרי ניסוי הגעתי למסקנה.ש2 כפות השמרים לדעתי מקצרות את תהליך הזמן.
כמו כן בקיץ, אני לא ממליצה לשים תפיחה בחוץ.זו המלצה שלי.אני בקיץ נוהגת להתפיח במקרר.
אחרי התפיחה במקרר מקמחים את השיש. מחלקים את הבצק ל2 או 3 כדורים
אני מעדיפה 2. פותחת עם המערוך כל אחד לרולדה ארוכה .
מורחת את המילוי.אני לאחרונה קונה מוכן, מבחינת עלויות מחיר, משתלם לקנות מוכן אותה תוצאה.פחות בלאגן וליכלוך.
בכל סופר תמצאו את זה. במעדניה.[אני שילמתי 3.49 למאה גרם שזה משתלם לדעתי.קניתי 600 גרם בעלות הגבינה בלי שאר המצרכים]
אמא ,כשאת קוראת את זה בבקשה לא להתעצבן, אני יודעת שאת אוהבת להכין הכל בבית .אוהבת אותך , אמרתי?! 🙂
לאלו שבכל זאת רוצים להכין את המילוי אז את המילוי מכינים ע"י ערבוב כל החומרים.
אני שוב חוזרת פותחים כל כדור לעלה רחב, מורחים את מילוי הגבינה,מגלגלים את הרולדה. חותכים לשבלולים, מניחים בתבנית חד פעמית.
היתרון של תבנית חד פעמית מעניקה לו צורה עגולה ויפה.
טיפ שלי לחיתוך :למדוד על הרולדה אצבע אמה ולעשות קו ואז לחתוך. שימו לב לא לחתוך את השבלולים ברוחב רחב, תזכרו שזה תופח עוד.
אפשר לפזר מעל שבבי שקדים. אגוזי לוז , מה שבא לכם.
מתפיחים 40 דקות, מכניסים לתנור חם 180 מעלות. בערך חצי שעה עד הזהבה יפה וסקסית.
כשזה יוצא מפרידים את השבלול מהחד פעמי מברישים מעליו את הסירופ לזיגוג.
הזיגוג נועד לשמור על טריות השבלולים.
עצת כותבת המתכון 🙂
כשזה חם, אפשר לאכול חצי מגש.תדאגו שזה לא יקרה :-)))
בתאבון ובאהבה <3
ו…………….רמז לפוסט הבא בנושא השמרים :
היי יונית,
הכוסות מדידה הם של חד פעמי חם או קר?
האם יש צורך לחמם את החלב מעט לפני?
למה אני לא מצליחה לראות את התמונות?