עוגת ריבת חלב - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » עוגת ריבת חלב
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
עוגת ריבת חלב

עוגת ריבת חלב

יונית צוקרמן ינואר 7, 2017 14 תגובות

בעוגת ריבת חלב של פעם מתאימה לימי הולדת או לסתם רגע נוסטלגי

לחץ כאן להדפסה

 

עוגת ריבת חלב

יום שישי השעה 4 סיימתי לבשל, נשאר לי להכין עוגה לשבת.

איזה עוגה נכין? אני שואלת את עצמי….

פותחת את ארון האפיה. ומסתכלת מה יש לי ?!חושבת מה בא לי….ומה המשפחה אוהבת

ונזכרת בעוגת ריבת חלב של פעם

מסתכלת במגירה רואה אינסטנט פודינג ריבת חלב, רואה ממרח ריבת חלב.

אני אומרת,בינגו! יש לי עוגה .

אבל מה ?אני אומרת לעצמי…יונית תכיני את הבסיס כעוגת ריבת חלב שאגב לדעתי אתם יכולים להכין כעוגת טורט פשוטה עם מייפל.והיא תיהיה מעולה

עכשיו שאני חושבת על זה , נולדה עוד עוגה ואפשר להכין אותה בגרסת פרווה.

בסוף הפוסט אני מקווה להיזכר ולכתוב לך עוד מתכון…בונוס 🙂

אז את הבסיס אמרתי אני אכין כריבת חלב, ארטיב, אפרוס ל3 אמלא בשכבה של ריבת חלב וקצפת עדינה בטעם וניל.

אצפה אותה בשבבי קוקוס קלוי ואזלף ענני קצפת מעל!

עוגת ריבת חלב

 

האמת שהיה בא לי קצפת נוגט אבל התעצלתי.אני מודה. תרשמו עוד אופציה חח

וכך היה, וכך נולדה העוגה הטעימה הזו שהיא קלה להכנה .

כן קלה. תעקבו אחרי כל שלב ותראו שזה קל.

אז קדימה יש לנו עבודה וסיפוק גדול מהתוצאה, שנתחיל?!

חומרים :

עוגת בסיס :

6 בצים

כוס סוכר.

אינסטנט פודינג ריבת חלב.

סוכר וניל.

כוס שמן.

2 כוסות קמח תופח

כוס שמנת מתוקה / כוס מיץ תפוזים לגרסת פרווה.

סירופ:

שליש כוס סוכר חצי כוס מים רותחים.

שכבות :כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

שמנת מתוקה /צמחית

כף אבקת סוכר[מי שעושה צמחית היא מתוקה די.אז לוותר על אבקת הסוכר]

ממרח ריבת חלב./ ממרח אגוזים

קישוט :

שמנת מתוקה גדולה או 2 מיכלים קטנים /צמחית.

2 כפות אבקת סוכר

ממרח ריבת חלב/ ממרח אגוזים או ריבת חלב בגרסת פרווה

אופן ההכנה :

את העוגה מכינים ע"י הפרדה של החלבונים והקצפתם עם סוכר , סוכר וניל ואינסטנט פודינג ריבת חלב.

אח"כ להוריד דרגת מהירות לנמוך ולהוסיף את כל שאר הרכיבים .כשהקמח בסוף.

לשמן תבנית חד פעמי עגולה 26. או לא חד פעמית.אני אופה תמיד בחד פעמי, יוצא בקלות .פחות בלאגן.

אופים בחום של 180 מעלות עד שהיא מוכנה.אפשר לגעת עם היד ולראות שהיא אפויה .

לקחת סכין ארוכה ולפרוס את העוגה ל3 חלקים.

לערבב את רכיבי הסירופ מים וסוכר . ולהרטיב בעזרת כף את החלקים.לתת לזה מנוחה למשך 3 דק לפחות על מנת שיספג.

בזמן הזה תכינו את הקצפת לשכבות. בקערה מיקסר להקציף הכל עד לקבלת קצף יציב. אני לא רוצה קרם לכן לא משתמשת בכל החבילה של אינסטנט

אבל אני רוצה טעם עדיין לכן אני מקציפה עם כף גדושה של אינסטנט וניל

אחרי שהקצפנו והעוגה ספגה את הסירופ נתחיל לבנות את העוגה.

נתחיל עם הבסיס.אחרי שהוא ספג נוזלים ניקח מרית ונמרח שכבה של ממרח ריבת חלב.ומעל שכבה של קצפת.

עוגת ריבת חלב

זו עוגת שכבות אין צורך להמיס הרבה ריבת חלב או קצפת.או לדייק ולהשקיע מאמץ .פשוט לשטח תקצפת.

אחרי זה נוסיף את הבסיס האמצעי נחזור על הפעולה של ממרח הריבה והקצפת. ונסגור.

עוגת ריבת חלב

נקציף את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ונצפה את העוגה. נצמיד שבבי קוקוס קלויים.

ונקשט ממעל.

בתאבון.

עוגת ריבת חלב

אגב מי שמכין בתבנית קפיצית אין צורך לקשט אפשר לסגור את העוגה לצפות בשמנת מתוקה אחת לגרד שוקולד

ולגבי הבונוס.

אז בהחלט אפשר להכין את העוגה בתבנית חד פעמית. להרטיב אותה . ולצפות אותה באבקת סוכר או ברוטב מייפל ושבבי אגוזים שקדים.

בהצלחה

}{

עוגת ריבת חלב

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. אלה רוזן הגב מאי 14, 2017 בשעה 2:17 pm

    יונית יקרה,
    המתכונים שלך הינם מדהימים.
    את הכוהנת הגדולה של קציצות אבוחצירה הנהדרות.
    המשיכי לשמח את משפחתך בפרט ואותנו ככלל.
    את נכס!

  2. רוזה הגב מרץ 1, 2018 בשעה 5:43 pm

    היי
    הייתי רוצה לדעת את כל הכמויות זה לפי כוס חד פעמי או כוסות מדידה של אפיה?
    תודה

  3. בתאל הגב מאי 1, 2018 בשעה 6:49 am

    היי,
    העוגה יוצאת גבוהה כמו בתמונה ?
    תבנית26 חד פעמית היא נמוכה

    • יונית צוקרמן הגב מאי 1, 2018 בשעה 6:56 pm

      רק לבסיס חד פעמי עם הקרם היא יוצאת גבוהה.
      לא להחזיר את את העוגה לחד פעמי ולשים קרם.

    • רינת קטן הגב נובמבר 28, 2020 בשעה 6:04 am

      אני רוצה להכין את העוגה בגרסה של ללא גלוטן
      קמח קונדיטור + אבקת אפייה יעדהנאת העבודה ? או סוג קמח אחר ?
      תודה

  4. תמר הגב ספטמבר 25, 2018 בשעה 7:33 am

    הכנתי את העוגה לכבוד החג . יצא אליפות !!!!!!
    תודה לך על כל המתכונים הנפלאים …

  5. שרית הגב אפריל 4, 2019 בשעה 2:08 pm

    היי יקרה.. להוסיף את החלמונים ?

  6. נעמה הגב מאי 1, 2019 בשעה 9:11 am

    האם צריך לשמור אותה במקרר?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 1, 2019 בשעה 6:07 pm

      כן

  7. אוראל הגב אוקטובר 24, 2019 בשעה 8:33 pm

    היי אחרי ההקצפה של החלבונים והסוכר צריך להוסיף את החלמונים??

  8. רבקה הגב פברואר 13, 2020 בשעה 11:33 am

    מה הכמויות להכנת 3 עוגות נפרדות כי בחיתוך לא יוצא לי מספיק ישר?

  9. רוני אמסלפ הגב ינואר 31, 2021 בשעה 11:26 am

    צריך לשים את החלמון או החלבון של הביצה?

  10. לילי שקד הגב מאי 10, 2022 בשעה 7:20 am

    האם יש צורך להמיס את ריבת החלב לפני שמורחים? לא השתמשתי אף פעם עם ריבת חלב.האם למרוח שכבה דקה?

  11. אביבית הגב פברואר 18, 2023 בשעה 5:27 am

    היי, רציתי לדעת מבחינת שילוב טעמים- אם אני עושה את העוגה כעוגת שכבות, שמה בין כל שכבה קצפת ושבבי אגוזי לוז, ומבחוץ אקשט את הדופן בקוקוס ומעל שבבי אגוזים, האם שילוב הטעמים והמרקמים יכול להסתדר טוב?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • חומוס מבושל בסגנון מרוקאי חומוס מבושל בסגנון מרוקאי     חומוס מרוקאי על פי ההלכה זה מתכון קצת שונ...
  • אצבעות אנטריקוט של ליאור אצבעות אנטריקוט של ליאור הפעם ליאור היא לא בעלת המתכון לפי הכותרת של המתכון אלא...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס