כן!
הפעם עוגה פשוטה כזו נוסטלגית, עוגה בטעם של ילדות
שכל פעם שאני מכינה אותה היא מזכירה לי את שבת בבוקר בבית אימי.
אז הפעם בלי הרבה ברברת וקבלו מתון מנצח !
3 ביצים XL או 4 L
כוס סוכר ורבע
כוס ורבע שמן
שמנת מתוקה / חלב קוקוס/שמנת צמחית
כף תמצית וניל רצוי איכותית
כוס קמח תופח
כוס סולת
כוס ורבע קוקוס.
קופסא של שימורים משמש/שזיפים /אפרסק אננס [כל פעם תעשו משהו אחר ]
אופן ההכנה :
קלי קלות ! אפשר גם בלי מיקסר עם מטרפה ידנית.
לוקחים את הביצים, שימו בקערה , תקציפו יחד עם הסוכר, דקה או שתיים אח"כ תוסיפו את תמצית הוניל, השמן והשמנת המתוקה ותקציפו עוד דקה.
את כל החומרים היבשים רצוי לשים בקערה נפרדת כי עדיף כמה שפחות לערבב את העיסה בעוגות בחושות.
למה ? כי ערבוב יתר גורם לעוגה להיות דחוסה יותר או במילים אחרות ככה היא יוצאת פחות חנק.
אז מה אני עושה?! גם טיפ וגם רעיון 🙂
בשביל שלא יהיה לי עוד כלים ובלאגן אני שמה בקופסא חד פעמי של הקילו של הסלטים[ראו תמונה] את כל היבשים. סוגרת עם מכסה
מערבבת היטב. ושופכת לקערה
ועם ספטולה [מרית ]בתנועות קיפול מכניסה את כל המסה היבשה . לא מערבבת יותר מידי.
שופכת לתבנית חד פעמי המלבנית לא הענקית אחת לפני .כי למי יש כוח לעשות כלים חחח אפשר לשפוך ל2 אינגלייש קייק. מה שבא לכם.
לפתוח את קופסאת השימורים לסנן את הנוזלים ולא לזרוק כי זה מה שירטיב את העוגה אחרי האפיה.
לפזר לאורך כל העוגה .
עכשיו אם בא לכם שהמשמש יראה אז קודם לפזר את המשמש בתבנית המשומנת ואז ליצוק מעל את העיסה .
או שבא לכם כמוני עוגת הפתעה, רק שחותכים מגלים איזה פרי בפנים.
לחמם תנור ל170 מעלות לאפות את העוגה עד שהיא מוכנה. בערך 40 דק. כל אחת ועוצמת התנור שלה, לכן רצוי עם קיסם או עם היד לבדוק.
כשהעוגה יוצאת.
זוכרים את הנוזלים שאמרתי לכם לשמור, זה הזמן שהעוגה חמה לשפוך, לשמוע צצצצשששצצששש ולא לפחד חח
לקרר את העוגה , לחתוך ולהגיש.
לא לפני שאתם חותכים לעצמכם חתיכה , טועמים, ואומרים תודה יונית 🙂
ולא לשכוח להעתיק למחברת ולרשום באהבה עוגה מהחופשה של יונית.
הרי למה חפרתם לכם כל כך הרבה בהתחלה חחחחח
בהצלחה }{
נ.ב
אם בא לכם לראות עד כמה קשה אני עובדת במטבח :-))))) מוזמנים ללחוץ yonit_z
רק מה אזהרה, לא על בטן ריקה חחח
היי יונית,
אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית עגולה 24, צריך להפחית מהכמויות?
לא היא פשוט תיצא טיפה יותר גבוהה
הי יונית, שמנת מתוקה – למה הכוונה? שמנת להקצפה או לבישול, או שמנת רגילה? ומה הכמות של שמנת מתוקה? אם אני רוצה לעשות בתבנית אינגליש קייק קטנה, אז אפשר פשוט לעשות את כל המצרכים חצי מהכמות?
היי יונית,
תודה רבה על המתכונים. הכל אצלך מושלם. הכנתי את ההעוגה עם חציכות אננס והשתמשתי עם קרם קוקוס ולא יצא לי טוב. יכול להיות בגלל ששמתי את כל הפחית של הקרם קוקוס?
באיזה גודל כוס את משתמשת?
איזה כמות של קרם קוקוס אני צריכה לשים?
איזה כמות של המיץ קוקוס אני שמה בסוף?
תודה רבה ושבת שלום
חגית
היי, במה אפשר להחליף סולת?