כשנסעתי להביא את הבנות מבית הספר, אחת השאלות שעלו בדרך חזרה הבייתה
אמא?! מה הכנת לאכול לצהרים?!
לא רציתי לענות להן, כי הייתי בנהיגה וידעתי שמחיר הנהיגה יחסוך ממני מאה נשיקות חחחח
אבל לשמוע את היששששששש חימם לי את הלב לא פחות.
אני אוהבת להכין סיר אוכל שאני יודעת שתוך כמה שעות לא יהיה לו זכר.
זה הפידבק מס 1.
והקפיצות, הנשיקות והחיבוקים זה בונוס שאסור אף פעם לפספספס.
החומרים :
עיסה של הקציצה :
חצי קילו חזה עוף טחון.
בצל
תפוא
2 ענפים של סלרי קצוצים דק דק
1/3 צרור פטרוזליה/ כוסברה.
פירורי לחם
ביצה
מרק עוף .
רוטב :
בצל גדול
גמבה.
3-4 עגבניות
פפריקה , מרק עוף, פלפל שחור, סוכר.
אופן הכנה
לגרד בקערה בצל ותפוא.את תפוא אני מגרדת בדכ בפומפיה בצד הרגיל ואחכ קוצצת. כי חשוב מאד שהתפו"א יהיה קצוץ קטן גם בגלל הטעם וגם בשביל שיתבשל מהר בבישול ובטיגון.
להוסיף את חזה העוף הטחון, לקצוץ דק את הפטרוזליה והכוסברה והסלרי ולהוסיף לקערה.לערבב קלות ולהוסיף את הביצה ולפי כמות הנוזלים בעיסה
להוסיף פירורי לחם אצלי זה בערך כף גדושה של פירורי לחם. ולתבלן עם כפית מרק עוף וקצת פלפל שחור. מי שרוצה יכול לוותר על מרק העוף ולהוסיף מלח.בלבד
זה גם טעים !!!!!
כשהעיסה מוכנה נותנים לה לנוח במקרר.
לוקחים 1/3 מהעיסה ושמים בצד או שמממלאים את התפוא וזוכרים שמה שנשאר בסוף הופך לקציצות רכות נימוחות ועסיסיות
מתחילים לקלוף 2-3 תפוא גדולים ופורסים אותם לאורך.זה לא מפרום לרוחב. זה תפוא ממולא , אנחנו צריכים להנות מטעם של תפוא והקציצה ברוטב
לכן לחתוך לאורך תפוא. להניח תפוא אחד למלא אותו בעיסה לסגור אותו עם תפוא נוסף.
לקמח ואחכ לטבול בביצה (אני אוהבת לשים קצת פפריקה ומלח בביצה, לא חובה )
ולטגן במחבת עם שמן חם.
לא לפחד מהטיגון ומהצבע ולא לפחד אם יוצא קצת מהעיסה בטיגון הכל נסגר נעטף במשן החם. ואחכ מתערבב עם הרוטב והמנה טעימה בטירוף.
כאשר סיימתי לטגן אני מוציאה את התפוא ומניחה את המטוגנים במסננת או על נייר מטבח סופג.
ומתחילה להכין את הרוטב.
הכנת הרוטב.
לשים בשמן בגובה תחתית הסיר לחמם את השמן קלות ואז להוסיף לו בצל ענק פרוס לרצועות אם אין לכם אז 2 בצלים בינונים. גמבה פרוסה.
אחרי שהבצל מזהיב והגמבה מתאדה אני מוסיפה 3 עגבניות שרוסקו בפומפיה [או 4 קטנות ] מבשלת 2-3 דקות.
ומוסיפה מים, בהתאם לכמות התפוא הממולא והקציצות שברשותי זה בדכ 2 וחצי כוסות מים רותחים..
ומתבלנת כף פפריקה אדומה, כף אבקת מרק עוף.פלפל שחור ו2 כפות סוכר.
כן אתם קוראים נכון סוכר.
מערבבים טוב, טועמים את הרוטב, בודקים כי אחכ אי אפשר לתקן .
מכניסים את תפוא לסיר , מנמיכים את האש סוגרים את הסיר ומבשלים חצי שעה עד שהתפוח אדמה מתרכך.
בודקים את זה ע"י נעיצת מזלג.
כשאני רואה שזה רך אני מכדררת קציצות מהעיסה שנשארה [לא חובה ] ומניחה בסיר סוגרת את המכסה ומבשלת לעוד עשר דק..
והנה התוצאה לפניכם.
בתאבון !!!
היי יונית,
תודה על מתכון מעולה.
יש לי שאלה.
מה ניתן לעשות כדי שה "ציפוי" לא "ינשור" מהקציצה.
בדרך כלל כשאני מכינה אותם כשזה מגיע לשלב הבישול הציפוי פשוט נושר הזה והכל נשאר ברוטב :/
מה אני עושה לא בסדר?
אשמח לעזרתך
תודה רבה
היי יונית
האם ניתן להחליף בבשר טחון במקום עוף?
בוודאי