אחד הסממנים לשבת בבוקר אצלי , זה עוגה וכוס תה עם נענע
בלי עוגה, אין הרגשה של שבת.
השבת לאור המצב הרגיש, החלטתי לפנק אותם בעוגת מוס ריבת חלב.
עוגה טעימה, שאני מאד אוהבת להכין כשאני מזמינה אורחים לשבת אצלי.
זו עוגה בשלבים אך קלה מאד להכנה !
תזכרו שהיא קוטפת מחמאות ,לא הייתה פעם אחת שלא ביקשו ממני את המתכון.
היא בקלות הופכת לפרווה, וכשרה בחג הפסח.
לכן את המתכון הזה מומלץ להוסיף לרשימת המתכונים .
אגב זה מתכון שקיבלתי מטירנית לפני מס שנים ושיפרתי
יוצא טעים ,תנסו לא תפסידו
החומרים :
6 בצים
150 גר שוקולד מריר מגורד בפומפיה,
כוס קוקוס
4 כפות פירורי לחם[בפסח הולך פירורי מצה]
1/4 כוס שמן
1 אפיה
1סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
סירופ לתחתית
חצי כוס מים
סוכר וניל
2 כפות סוכר
חומרים למוס :
2 שמנת מתוקה/שמנת צמחית
אינסטנט פודינג ריבת חלב
סוכר וניל
1 כוס חלב/ חלב קוקוס.
ציפוי:
1 שמנת מתוקה /צמחית
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה :
במיקסר מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס הסוכר….עד לקבלת קצף יציב….אחכ כל הנוזלים(נוזלים זה שמן וחלמונים)האבקות ולבסוף השוקולד
מעבירים לתבנית 26 או לתבנית אלמניום….הגדולות מסדרת הA אופים בחום של 170[כל אחת והתנור שלה]
שהעוגה חמה שופכים סירופ קר שמורכב חצי כוס מים 2 כפות סוכר וסוכר וניל,שעורבב והומס כהלכה.
מקררים את העוגה , כשהעוגה קרה מכינים את המוס
שמנת מתוקה וסוכר וניל מקציפים לבד עד קבלת הקרם.בקערה נוספת שמנת מתוקה כוס חלב אינסטנט ריבת חלב עד קבלת הקרם
אחכ מקפלים קרם בקרם ומורחים על העוגה.
אני בטוחה שחלק שואל/ת למה לא להקציף הכל ביחד, אז ראשית אפשר , הקרם יוצא גם טעים, אבל הערבוב של הקצפת והקרם מעניק אווריריות
למוס והוא יוצא טעים ואוורירי
אפשר לעצור כאן ולקשט את העוגה באבקת קקאו או שוקולד חלב מגורד
אני אישית אוהבת לצפות העוגה בציפוי שוקלדים ומעל לקשט , לכן עוד מאמץ קטן לביס מגן עדן
להמיס את שוקולד המריר ולערבב טוב עם השמנת,,ולשפוך על הקרם. ולקשט
בתאבון.
בתאבון!!!
היי, מה ניתן לנשים במקום קוקוס, לא אוהבים אצלי את הטעם . תודה
הי. במקום פירורי לחם או קמח מצה..אפשר קורנפלור?