התשובה הראשונה שקיבלתי לשאלתי איזה עוגה בא לכם השבת…
הייתה עוגת ביסקוויטים.
טוב נו ,עוד לא יצא לי להכיר מישהי /מישהו שלא מת על עוגת ביסוויקטים!
אז חשבתי לעצמי ואמרתי איזה אני אכין?! הקלאסית? הקסטה ? הגבינה?!
בסוף החלטתי לפתוח את המגירה ….בארון האפיה ולזרום.
ראיתי בישקוטים ,ביסקוויטים, נס קפה בטעם מוקה ,2 חפיסות של פודינג קפה
אמרתי יונית…עוגת ביסקוויטים מוקה קפה !
דמיינתי בראש שכבה של ביסקוויטים, קרם מוקה קפה בישקוטים מפוזרים בכייף שכבה נוספת של קרם וציפוי שוקולדי
נכון ,קצת שונה מהנוהל הרגיל….אבל טעימה !
אז בלי הרבה דיבורים….מתחילים !
חומרים :
2 אינסטנט פודינג בטעם קפה
3 שמנת מתוקה
חבילה קטנה של ביסקוויטים
חצי חבילת בישקוטיים
2 כוסות חלב
נס קפה בטעם מוקה.
חומרים לציפוי :
שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד חלב
150 גרם שוקולד מריר
1 כפית נס קפה מוקה /או רגיל למי שאין
2 – 3 כפות ליקר קפה
אופן ההכנה :
מכינים נס שמורכב מכפית נס קפה מוקה ,3/4 כוס מים רותחים רבע כוס חלב.
אם אין לכם נס קפה מוקה ולא בא לכם לקנות תכינו נס קפה רגיל. או כוס חלב שמחומם במיקרו במשך 40 שניות.
טובלים את הביסקויטים בנס / חלב ומסדרים אותם יפה על תבנית מלבנית.
במיקסר מקציפים את השמנת, הפודינג והחלב יחד כף נס מוקה עד לקבלת קרם אחיד. למי שאין נס יכול לשים כף מייפל זה גם יוצא טעים.
שמים חצי מכמות הקרם על הביסקויטים. טובלים עכשיו את הבישקוטים ומפזרים לאורך שכבה הקרם.
אני בכוונה רושמת לפזר ולא שורות …זה כל היופי והטעם.
אח"כ שמים את החצי השני של הקרם.
מכינים ציפוי שוקלדי . אפשר במיקרו או בקלחת עד המסה מוחלטת ותערובת המוגנית,בשום פנים ואופן לא בישול.
מפזרים את הציפוי לאורך העוגה.
על הקרם מפזרים קוקוס קלוי או מגרדים מקופלת בטעם שוקולד, ומכניסים למקרר למשך 4 שעות.או להקפאה לקבלת עוגת גלידה
בתאבון!