השבוע בעלי קטף לי מלא לימונים מהעץ בגינה…
לימון כבוש הכנתי !
חמוצים הכנתי !
אמרתי מה נעשה?????
מסקוצ'ה עם לימון ויוגורט ונוסיף טוויסט של קוקוס ושקדים…..?
טוב תקשיבו יותר נכון תקראו טוב.
אין אחד שטעם את העוגה ולא אמר מה זה הדבר הטעים הזה ?
בעלי שהוא בעייתי בעוגות חתך חתיכה טעם ואמר לי יונית זה ממש טעים .
שהפולני אומר על עוגה ממש טעים אני מתחילה לחשוד חחחחחחח
אבל הבנות שלי,השכנים שלי ,אמא ,חברים של בעלי קבעו פה אחד שזה עוגה טעימה מאד.
ואני מוסיפה הכי טעימה שהכנתי לאחרונה
מרקם היוגורט והשילוב של הקוקוס והשקדים והחמיצות של הלימון שמתאזנת נפלא עם הסוכר יוצר פיצוץ של טעמים בפה.
היום הכנתי עוד אחת כי התלוננו בבית שנתתי הכל
אז הכנתי להם רק שלא יקטרו חחחחח
בקיצור רוצו להכין !!!!
חומרים :
6 ביצים xl או 7 לארג
כוס וחצי סוכר (כוס מידה =כוס חמה)
רבע כוס לימון טרי סחוט
גרידת לימון מ2 לימונים
2 יוגורט BIo % 3(אפשר 1.5)תנובה
כוס שמן (כוס מידה )
2 כפות תמצית וניל
2 ורבע כוסות קמח תופח (כוס מידה)
כוס קמח שקדים
חצי כוס קוקוס
זיגוג :
יוגורט BIO 3% תנובה
100 גרם אבקת סוכר
כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
את החלבונים (הלבן )מקציפים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב אבל לא נוקשה
בקערת החלמונים שמים את כל המרכיבים למעט את השקדים והקוקוס.
למה?
הקוקוס והשקדים הם הטוויס והם תוספת בעוגה .
אז בקערה שמים חלמונים כוס שמן חצי כוס סוכר 2 כפות תמצית וניל גרידה מ2 לימונים 2 יוגורט ביו 3 אחוז תנובה רבע כוס לימון סחוט.מערבבים הכל היטב ואז מוסיפים 2 ורבע כוסות מידה של קמח תופח.מערבבים את הכל עד שמתקבלת מסה אחידה.
את המסה הזו מעבירים לקצף החלבונים ובעזרת מרית מקפלים את המסה של החלמונים.אחכ מוסיפים את הקוקוס והשקדים .
חשוב מאד לקפל את המסות השקדים והקוקוס עד שמתקבלת מסה אחידה
מעברים לתבנית גבוהה עם חור משומנת.
כאן אנחנו לא הופכים את העוגה רק עוטפים בסיום האפיה.
אופים את העוגה בתנור חם 160 מעלות שעה ועשרים
שעה עשרים וחמש דק.
קו למעלה קו למטה .
שהעוגה יוצאת עוטפים בניילון נצמד.
למה?
הניילון הנצמד גורם לעוגה להזיע טבעי וככה היא הופכת לרטובה ועסיסית .
מקררים את העוגה שעה וחצי שעתיים
ואז הופכים לצלחת .
זיגוג:
מערבבים את הכל ושופכים על העוגה.
מגרדים גרידת לימון שמים מעל ושומרים .
הערה :
אם העוגה נשארת בחוץ ממליצה לוותר על זיגוג העוגה
להכין בכלי חד פעמי וכל פעם שמגישים לשפוך מעל כף.
הזיגוג כל כך טעים ומשתלב נפלא עם טעם העוגה.
אופציה נוספת לזיגוג למי שרוצה חמוץ. זה מאה גרם אבקת סוכר 2 כפות יוגורט ביו 3 אחוז ו2 כפות מיץ תימון
בהבה
בהצלחה
****תודה לתנובה על שיתוף פעולה עם היוגורט BIO
היי,
החומרים שאמרת בסרטון והחומרים במתכון הכתוב לא תואמים.. אמרת שמרים ובמתכון אין שמרים.
במתכון אמרת להפריד ביצים והסרטון זה הכל ביחד….
אודה לעזרתך
גם בסרטון באינסטגרם יש הפרדה.באופן כללי יש עוד שיטה אבל לא ציינתי אטתה זה להקציף ביצים שלמות 7 דקות עם סוכר להעביר את הרטובים במהירות נמוכה ואת היבשים במהירות נמוכה עד שנטמאים .
במתכון הזה הפרדתי אבל זה לא אומר שאי אפשר
אגב אפשר גם לערבב את כל הרטובים בעזרת כף ואחכ את היבשים אבל אז העוגה יוצאת דחוסה יותר.
אני בחרתי את השיטה שהעטגה יוצאת גבוה אוורירית .
תודה על המתכון ❤️
מה הכוונה בכוס מידה = כוס חמה? כוס חדפ של שתייה חמה? במידה וכן, באיזה גודל? יש כמה גדלים ואני אף פעם לא יודעת איזה לבחור… אני משתמשת בסט כוסות מידה אוניברסלי…
כוס מידה זה כוס שהמידה שלה 240 מל זה כוס שתיה חמה חד פעמי הרגילה או כוס זכוכית של הנס.
היי יונית האם יש צורך במיץ התפוזים אינו מופיע ברשימת המרכיבים אך באופן ההכנה כן
יונית, עשיתי ויצא פצצה!!!!!!, וגם בעלי הוא פולני שלא מתלהב , ומזה הוא ממש התלהב,
סתם כך, בפעם הבאה שאעשה את המתכון, אנסה אותו עם תפוז במקום לימון, כי אני תמיד חייבת לנסות דברים אחרים ולשנות, ככה למד אותנו השף בקורס "טעמים", לא להיות מרובעים למתכון, ותמיד לשנות
שלום יונית, אני לא אוכלת דברי חלב אבל מאוד רוצה להכין אותה… מה אני יכולה לשים במקום יוגורט בעוגה?