אחרי שבוע ימים שלא נכנסתי למטבח !
בעצם נכנסתי אבל ב4 לפנות בוקר על מנת להכין לאחותי הגדולה עוגת יום הולדת.וזה היה אחרי ארבעה ימים שהייתי מושבתת
[מה לעשות ככה זה שלא מרגישים טוב 🙁 ]
יום שישי סוף סוף הגיע….קמתי בבוקר…….הוצאתי מהמחסנית את כדור5 מ"מ אוגמנטיכו.
ואמרתי יונית…..היידה….רבוטה …כי מי שטורח בשבת , אוכל בשבת.
אגב,מתוך הארוחה שהתבשלה לכבוד שבת. צולמו כבר 2 מתכונים שיעלו בבלוג.[תתכוננו אני הולכת להפציץ השבוע במתכונים ובפוסטים]
עוף בזיתים, קובה צהובה, לא שכחתי שחבריי לפייסבוק והעוקבים הנפלאים באינסטגרם ביקשו את עוגת השוקולד הנימוחה והעסיסית ממעדני JOY.
אז …. יש למה לצפות …. ושווה לעקוב [כולה לחיצה אחת למעלה ואתם מקבלים עדכונים ישר למייל]
אבל לא חובה !
הקיצור, סיימתי לבשל בסביבות 2. שבת נכנסת ב4 ורבע…כזה …
כל השבוע ישנתי כמו פגר במיטה .אז שנ"צ היה מחוץ לתמונה ! ולי זה אומר דבר אחד :
יש לי שעתיים שלמות….להכין עוגה!!!!!
פתחתי את המקרר, לראות כמה שמנת מתוקה יש במלאי, שחס וחסה לא תהיה הפדיחה של שבוע שעבר…
פתחתי את המגירה, לראות מה המלאי. אמרתי לעצמי ,קדימה,מכירת חיסול לכל מה ששוכן במגירה הרבה זמן .
וכך נולדה העוגה הבאה, שהיא קלה להכנה !מרשימה, חגיגית ובשליש מחיר מכל קונדיטוריה
כן, קלה, אל תעשו פרצוף, ותגידו :כן כן בטח, קלה לך, לא לי ?!
כי היא קלה !
זה שהיא בנויה משכבות ושלבים לא עושה אותה קשה !!!!!!!!!!!
כל אחד/ת יכול לעשות.
פשוט לעקוב אחרי השלבים.והסברים.ולהנות מעוגה טעימה ,טעימה ועוד הפעם טעימה ,מהרגע שטעמתי אותה, ואני הראשונה שטעמתי אותה.
בגלל שאני צריכה לשתות את הכדור של האוגמנטיכו , טעמתי לפני כולם, ואמרתי בלב שלי, כשבעלי יקום ויטעם
הוא יגיד שזו עוגת השנה, הכי טעימה שהכנתי השנה.
ואתם חושבים שהוא לא אמר?! אמר, והחרים את העוגה, בלי משלוח לאחיות שלי !!!
אבל מאחר והיא קלה, אכין אותה השבוע שוב, ואצרף עוד תמונות של שלבים!
אגב עוד משהו קטן לפני שמתחילים, העוגה ללא גלוטן !! בדיוק כמו עוגת השנה הקודמת שלי 🙂
אז קדימה בואו נתחיל !
חומרים :
בסיס :
3 חלבונים. סוכר, פיסטוק טחון, שקדים טחונים, אגוזי המלך טחונים אבקת סוכר.תמצית רום ותמצית וניל.
שכבות העוגה :
3 שמנת מתוקה
פודינג וניל, שוקו, ריבת חלב.
חלב
אבקת נוגט , נס קפה.
ציפוי :
שמנת מתוקה עם 200 גרם שוקולד מריר
או למי שרוצה לחסוך בשמנת: חמאה קטנה 4 כפות מים 4 כפות קקאו,4 כפות סוכר, כפית תמצית וניל.
אופן ההכנה :
קלי קלות !תזכרו.
בקערה שמים את 3 החלבונים ומתחילים להקציף אותם, כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף חצי כוס חד פעמי סוכר.
חשוב מאד לתת לחלבונים לעבור הקצפה ואז להכניס את הסוכר בהדרגה.
כאשר מתחיל להיות קצף קשה [כמו מרנג ] אני מוסיפה כפית רום, וכפית תמצית וניל.מערבלת עוד דקה.
בקערה קטנה אני שמה 1/2 כוס שקדים טחונים,3/4 כוס פיסטוק טחון.1/2 כוס חד פעמי אגוזי המלך טחונים ו3/4 כוס אבקת סוכר.מערבבים טוב
ומעבירים לתוך הקצף הלבן שלנו, מערבלים על מהירות נמוכה,נכון הנפח משתנה, זה בסדר, אנחנו צריכים את זה כבסיס ולא כמרנג.
מעבירים לרינג בקוטר 24 או תבנית אפיה בגודל 26. בגלל הגובה של הרינג נכנסו לי 4 שכבות.בקוטר רחב יותר הם יהיו אבל שטוחות יותר.
ואם תקשיבו ליונית, רינג עגול בסיסי מתכוונן[מתכונן הכוונה יכול לגדול לאיזה קוטר שתרצו ]זה מוצר מאסט בבית, אז תפנקו את עצמכם מה יש ?!
אז אחרי המלצות הסברים , חוזרת למתכון !
לשמן ניר אפיה.לשמן את הרינג , להניח את הרינג על נייר האפיה. ולצקת את התערובת שלנו. לשטח בעזרת מרית.
להכניס לתנור חם שחומם עשר דק לפחות בחום של 170 מעלות. על השעון 20 דק !!!
איך שהוא מקבל גוון זהוב,להוציא ! אסור ליבש אותו. יותר מידי , אני רוצה שתהנו מהטעם האגדי של הבסיס.
לצנן. ועכשיו שלב ההרכבה,שזה משחק ילדים.
אך לפני ננתק את הרינג מניר האפיה.ניקח מגש חגיגי וניר לבן ויפה. ונשים את הרינג עם העוגה.
נשחרר את הרינג.נשים שקף ונתחיל עם הכנות השכבות.
במיקסר לערבב שמנת מתוקה כוס חלב פודינג וניל 2 כפות אבקת נוגט.עד לקבלת קרם יציב .
אבקת נוגט היום ניתן להשיג בכל מקום, אני מצאתי אפילו בחנות פיצוחים !!!!!!!!!! או בחנות מתמחה .
אני כל כך אוהבת את האבקה הזו. כן, מכורה , טעים לי !
אחרי שקיבלנו קרם יציב אנחנו מעבירים לרינג אבל לא לפני ששמנו שקף.השקף שומר על העוגה ומקל עלינו בהפרדה.
זה לא חובה, אבל ממליצה.
אז אחרי ששמנו שקף וגזרנו את העודפים,יוצקים את הקרם הראשון. מכניסים להקפאה.
ומכינים את הקרם השני :
שמנת מתוקה, כוס חלב, פודינג שוקו,2 כפות אבקת נוגט, לערבב, עד קבלת קצף יציב.
להוציא מהקפאה[עד ששטפנו את הקערה וייבשנו והקצפנו חלפו 5 דק וזה מספיק על מנת למרוח שכבה שנייה.
מחזירים למקפיא.מכינים את הקרם השלישי.
שמנת מתוקה , פודינג ריבת חלב, כוס חלב, כף נס קפה, כן זה לא טעות, אני רוצה טעם של קפוצ'ינו!!
למרוח על השכבה השנייה שהקפאנו.
ולהכין גנאש /ציפוי .
להמיס במיקרו 2 דק 200 גרם שוקולד מריר לשפוך שמנת מתוקה, לערבב טוב ועוד 30 שניות למיקרו ערבוב אחרון ולצקת על העוגה.
למי שרוצה לחסוך בשמנת ושוקולד. להמיס בקלחת את כל הרכיבים עד לקבלת תערבות יפה ואחידה וזוהרת. לצקת על העוגה וזהו.
לקשט….הנה תזכורת לקישוט
להקפיא 3 שעות !
להוציא שעה לפני ההגשה.
ולהתענג מכל ביס!!!!
היי יונית, הכנתי את העוגה אז כשהעלת אותה לראשונה וחגגתי עליה, הכנתי בהזדמנויות שונות, מאז עברו כמה שנים ושכחתי כמה היא טעימה, בעידן היום שהכי פשוט להזמין עוגה, בכל אירוע פשוט הזמנתי, אבל השבוע חגגתי לתאומים שלי יום הולדת, והבת לא הסכימה שאקנה, אז חזרתי למתכון שלך, ווואלה שווה את העבודה, אין דברים כאלה, זו עוגת השנה שלי וגם ל 2018 , טעים טעים טעים