שבוע שעבר מישהו איתגר אותי.
למישהו הזה קוראים אוראל והוא קונדיטור.ויש לו קבוצה בפייס.שאני צורפתי אליה.
הגבתי על משהו הוא הגיב לי והתפתח דו שיח תגובתי שבו באיזה שלב ,הוא אמר לי …נראה אותך מכינה סברינה שוקולד.
צחקתי, אמרתי לו זה אתגר קל בשבילי !אני לוקחת תמתכון שלי מחליפה את השמנת החמוצה במעדן שוקולד של JOY. [מתה על המעדנים שלהם ]
קרם שוקולד…והשאר היסטוריה.
הוא היקשה ואמר לי, יונית, אז סברינה שוקולד נוגט.
צחקתי שוב, כי הוא לא מכיר אותי וכמה חרשתי על הנוגט , עד ש………..לי. לי…… לי קצת אבל מה זה קצת. כמו טיפה בלב ים, נמאס !
אבל לא המשכתי להגיב, כי לא רציתי להצטייר כשחצנית . העדפתי להכין. ואז להראות לו, שזה אכן אתגר קל.
מה גם שכל שבת אני ממציאה עוגה אחרת. אני אוהבת להמציא ולהוציא טעמים חדשים ממה שיש לי בבית ובכל סופר.
לא לשבור את הראש ואת הכיס בהוצאות לעוגה.
תאמינו לי , כל פעם אפשר לשנות בסיס כזה להוסיף טוויס חדשני כזה .וליצור משהו.
אבל קודם צריך לאהוב את זה. לא הכין כי זה מחובה.או כי אנחנו צריכים….
להכין מהלב. מהנשמה. לטעום לבנות טעמים.ולחשוב על מי שטועם את העוגה אחר כך.
טוב, אני מתחילה להתפלסף על יתר המידה, כן, זה קורה לי לפעמיים :-)))
אז בוא נעצור כאן ונתחיל !
חומרים :
3 בצים XL
3/4 כוס סוכר[מידה של כוס חד פעמי ]
שקית סוכר וניל
רבע כוס שמן[חד פעמי ]
מעדן JOY בטעם שוקולד יש להם ים טעמים, כל הטעמים מוצלחים בעיני !
כף פודינג שוקולד בלגי.[אם כבר סברינה שוקולד אז עד הסוף ]
כוס קמח תופח של אוסם.
סירופ לסברינה :
כוס סוכר
כוס מים.
כפית רום.
שקית סוכר וניל.
ממרח נוגט :
חצי שמנת מתוקה
100 גר שוקולד חלב בטעם נוגט
קישוט :
מהפודינג שוקולד שנשאר לנו
כוס חלב
חצי שמנת מתוקה.
אופן ההכנה :
קלי קלות !!!!!!!!!!!!!!!!!!! [יצא לי המרוקאיות שבי חחחח ]
מפרידים את הבצים, לבן עם סוכר וסוכר וניל !אחכ חלמונים מעדן ושמן ואחכ הפודינג והקמח. לעצלנים שבנינו , ויש כאלה, אל תגידו שאין.
אז תחילה לשים את הבצים להקציף 30 שניות.
ואז להוסיף את הסוכר כשנוצר קצף תפוח .אז להוסיף את שאר הנוזלים ואחכ את היבשים.
לשמן תבנית חד פעמית עגולה, הכי קל עגולה אח"כ אני גוזרת ומעבירה אותה שלמה לתחתית עם נייר תחרה .
ואם את/ם לא בקטע של להעביר זה בסדר אפשר להשאיר אותה בתבנית החד פעמי.ולקשט.
הערה קטנה : אני העדפתי פודינג וניל שוקולד בלגי על מנת לתת טעם שוקולדי משודרג לעוגה, אפשר גם פשוט, זה בסדר.
לאחר שהעברנו את העיסה לתבנית עגולה חד פעמי, נאפה בתנור שחומם ל180 מעלות. לחצי שעה.[כל אחת והתנור שלה אז לבדוק אם היד ]
בזמן שהעוגה בתנור נכין את הסירופ, כוס מים חמים מהתמי 4 כוס סוכר שקית וניל לערבב עד שכל הסוכר נמס והסירופ מוכן.
כשהעוגה יוצאת לקרר אותה 2 דק ואז ליצוק את הסירופ.
הכלל אומר עוגה חמה סירופ קר .עוגה קרה סירופ חם. לשיקולכם.
לתת לעוגה להתקרר .
להכין את ממרח השוקו נוגט.להמיס את השוקולד במיקרו למשך דקה וחצי. אולי אפילו 2. עד שהוא נמס כולו.
להוסיף את חצי שמנת המתוקה ולערבב עד שנקבל צבע אחיד. זה לא גנאש אז אין צורף להכניס למיקרו לעוד 30 שניות.
אני בעצם רוצה את זה כתחליף לריבה ובמרקם הזה.לכן לערבב טוב ולשפוך על העוגה.[לשמור בצד]2 כפות שנוסיף לקרם ]וליישר.
להכין קרם מפודינג שנישאר ,אופן ההכנה ע"י הקצפה של השמנת חלב והפודינג שוקולד בלגי.ו2 כפות קרם נוגט שהכנו.
לזלף לקרר שעה ולהגיש !
אני אגב קישטתי עם קצפת [שמנת וכף אבקת סוכר]
בתאבון !