שבוע שעבר דפיקה בדלת והגיע שליח וקיבלתי ארגז עם שלל מוצרים של מוצרים של שופרסל גרין שמסמלים את המטבח היפני .
היה עליי לבחור מוצר ולייצר מתכון בסגנון יפני .
המוצר שבחרתי אומנם לא ייצג את ישראל בטוקיו באוליפיאדה אבל הוא בהחלט הביא לי מתכון מנצח !
טוב !תקשיבו לי טוב טוב זה אחת העוגות הטעימות שהכנתי.
זה לא מה שאנחנו רגילים כי בכל זאת שליש מכמות הגבינה והטכניקה וההכנה שונה מעוגת הגבינה הקלאסית שלנו אבל דווקא השוני והטכניקה היא זו שיוצרת עוגת גבינה שהיא כולה עננים.
שבכל ביס אנחו עפים גבוהה מעלה מעלה 🙂
בקיצור אתם חייבים להכין אותה לפחות פעם אחת בחיים!לטעום והלהחליט כמה אם אני צודקת ?!
חומרים :
6 ביצים xl
80 גרם חמאה
250 גר גבינת שמנת רצוי 30 אחוז שומן
2גביע שמנת חמוצה% 27 או% 15(סהכ 400 גרם)
80 גרם קמח שזה יוצא 3/4 כוס חד פעמי שתיה קרה
20 גר קונפלור שזה רבע כוס חד פעמי שתיה קרה קונפלור
170 גר סוכר שזה יוצא 3/4 כוס סוכר (שימו לב כוס מידה זה הכוס של שתיה חמה)
כפית מיץ לימון טרי סחוט
כפית גרידת לימון
כף תמצית וניל טהורה
אופן ההכנה :
תחילה מחממים את התנור קו למעלה קו למטה 200 מעלות
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים שימו לב שאתם משתמשים בביצים xl.
בשביל העוגה הזו תעשו מאמץ ותקנו את המידה הזו אני רכשתי בשופרסל גרין.כי הסוד כאן לגובה זה הביצים הגדולות ביחס לכמות הקטנה של הגבינה והשמנת.
תחילה מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב ורך שימו לב לא להקציך לקצף קשה אלא רך ויציב.
למה?!
בגלל שאם תקציפו לקצף חזק יהיה קשה לערבב ולקפל אותו למסה השנייה של החלמונים .
מסת החלמונים:
בקלחת קטנה או בקערה למיקרו שמים חמאה גבינת שמנת ושמנת חמוצה ומבשלים על אש קטנה עד שהכל נמס ומתערבב היטב.
במיקרו אפשר לחמם הכל חצי דקה להוציא לערבב ועוד חצי דקה להוציא ולערבב עד שהמסה רכה ואפשר לערבב.
אני אישית העדפתי על הגז זה הרבה יותר מהר וקל.
הרעיון זה לא לבשל את זה אלא פשוט לתת לחום להמיס את החמאה וגבינת השמנת על מנת שיהיה קל לערבב הכל עד למסה אחידה.
למה?!
כי החמאה ברור למה להמיס אבל גבינת שמנת אל תשכחו שהיא במרקם שלה קשה הרבה יותר מגבינה לבנה שאנחנו רגילים בעוגות הקלאסיות שלנו ויהיה קשה לערבב אותה לתוך הקצף.לכן היפנים חשבו על זה והחימום הוא בעצם פעולת ריכוך על מנת להקל על פעולת הערבוב והקיפול בהמשך
חזרה למתכון :
מצננים דקה 2 את תערובת הגבינות השמנת והחמאה ואז מוסיפים את החלמונים הקמח והקונפלור מיץ הלימון הגרידה תמצית הוניל ומערבבים.
טיפ יונית :אני ממליצה להעביר את הקמח והקונפלור במסננת זה מאוורר את הקמח ועושה טוב לבלילה
מערבבים הכל עד שהמסה אחידה חלקה ובלי גושים.
לוקחים מעט מהחלבונים שהקצפנו ומערבבים בעזרת מטרפה קטנה בתנועת קיפול
עוד קצת מקפלים ומערבבים בתנועת קיפול.
אחכ שופכים את המסה לתערובת החלבונים המוקצפת ומערבבים ומאחדים את 2 המסות עד שמתקבל מרקם אחיד.
מעבירים לרינג גבוה או סיר ג'חנון בקוטר 20 .
שימוש בסיר ג'חנון:
לא לשכוח לשמן בחמאה את הדפנות ולגזור נייר בקוטר התבנית ולהניח כי אז יהיה קל לנו לחלץ את העוגה בסיום האפיה וסיום התייצבות.
שימוש ברינג גובה עשר סמ:
אם שמים רינג אז שמים תחילה נייר כסף מעל נייר הכסף שמים נייר אפיה ומעל נייר האפיה מניחים את הרינג.
מסביב נייר מטבח רטוב סוגרים הכל.
מה הכוונה סוגרים?
מכווצצים את נייר הכסף שיכסה את מסגרת הרינג
משמנים את הדפנות או שמים שקף נייר שיעזור לחלץ.
מניחים את הרינג העטוף או הסיר בתוך תבנית שחורה עם מים רותחים ויוצקים את הבלילה לבפנים
ואופים 18 דקות על חום 200 שחיממנו בהתחלה.
אחכ 40 דקות אפיה על חום 140.
אחכ סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה.
אחכ מוציאים מצננים טיפה ומכניסים לקירור שלוש שעות .
הופכים את העוגה על צלחת ואחכ שוב צלחת והופכים שנית
מגישים ומתעלפים
העוגה הכי שווה שיש.
פרסום בשיתוף שופרסל גרין.
אפשר להמיר את השמנת החמוצה במשהו אחר?
היי
אין לנו פה באף סופר ביצים XL
האם זה קריטי להשתמש ב-L ?
מצטרפת לשאלה ?
מתה להכין אבל הגודל של התבנית במתכון לא ברור. מה הגודל של תבנית רגילה ואיזה גודל לסיר ג׳חנון?
אפשר לעשות בתבנית מלבנית?
שלום יונית
עשיתי את העוגה ויצא מושלם היות שתמיד ההסברים שלך נהדרים ומובנים
אם תרצי שאשלח לך תמונה של העוגה אשמח
אני גרה בניו יורק ועשיתי אותה כאן
שבת שלום
היי יונית, האם יש צורך לשמן גם את נייר האפיה (מבפנים) או שמספיק רק את דפנות התבנית לפני ששמים נייר.
תודה מתכון נפלא האם קריטי להשתמש בביצים מידה L . האם כדי להוסיף ביצה נוספת במקום ביצים במיד XL . האם להוסיף 2 שמנת חמוצה 400 גרם?
אשמח לקבל תשובה.
אסור לאפות עם שקף
השקף מיועד לעוגות קרות בלבד
מה לגבי מים בתבנית בתנור אין צורך ? ?
האם אפשר להמיר את הגבינה של ה 30% ל 9%?
האם ניתן להחליף את הקמח בקורנפלור כדי ליצור עוגה ללא גלוטן?
האם אפשר תבנית קפיצית 24 גבוהה ?
שואלים כל כך המון שאלות..ואין מענה..
אני מצטרפת לשאלת הביצים..אין xl
כמה ביצים L צריך לשים?? מקווה שאקבל תשובה
חג שמח