עוגת גבינה יפנית - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » עוגת גבינה יפנית
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
עוגת גבינה יפנית

עוגת גבינה יפנית

יונית צוקרמן יולי 26, 2021 14 תגובות

שבוע שעבר דפיקה בדלת והגיע שליח וקיבלתי ארגז עם שלל מוצרים של  מוצרים של שופרסל גרין שמסמלים את המטבח היפני .

היה עליי לבחור מוצר ולייצר מתכון בסגנון יפני .

המוצר שבחרתי  אומנם לא ייצג את ישראל בטוקיו באוליפיאדה אבל הוא בהחלט הביא לי  מתכון מנצח !

עוגת גבינה יפנית

טוב !תקשיבו לי טוב טוב זה אחת העוגות הטעימות שהכנתי.

זה לא מה שאנחנו רגילים כי בכל זאת שליש מכמות הגבינה והטכניקה וההכנה שונה מעוגת הגבינה הקלאסית שלנו אבל דווקא השוני והטכניקה היא זו שיוצרת עוגת גבינה שהיא כולה עננים.

עוגת גבינה יפנית

שבכל ביס אנחו עפים גבוהה מעלה מעלה 🙂

בקיצור אתם חייבים להכין אותה לפחות פעם אחת בחיים!לטעום והלהחליט כמה אם אני צודקת ?!

עוגת גבינה יפנית

חומרים :

6 ביצים xl

80 גרם חמאה

250 גר גבינת שמנת רצוי 30 אחוז שומן

2גביע שמנת חמוצה% 27  או% 15(סהכ 400 גרם)

80 גרם קמח שזה יוצא 3/4 כוס חד פעמי שתיה קרה

20 גר קונפלור שזה רבע כוס חד פעמי שתיה קרה קונפלור

170 גר סוכר שזה יוצא 3/4 כוס סוכר (שימו לב כוס מידה זה הכוס של שתיה חמה)

כפית מיץ לימון טרי סחוט

כפית גרידת לימון

כף תמצית וניל טהורה

אופן ההכנה :

תחילה מחממים את התנור קו למעלה קו למטה 200 מעלות

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים שימו לב שאתם משתמשים בביצים xl.

עוגת גבינה יפנית

בשביל העוגה הזו תעשו מאמץ ותקנו את המידה הזו אני רכשתי בשופרסל גרין.כי הסוד כאן לגובה זה הביצים הגדולות ביחס לכמות הקטנה של הגבינה והשמנת.

תחילה מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב ורך שימו לב לא להקציך לקצף קשה אלא רך ויציב.

עוגת גבינה יפנית

למה?!

בגלל שאם תקציפו לקצף חזק יהיה קשה לערבב ולקפל אותו למסה השנייה של החלמונים .

מסת החלמונים:

עוגת גבינה יפנית

בקלחת קטנה או בקערה למיקרו שמים חמאה גבינת שמנת ושמנת חמוצה ומבשלים על אש קטנה עד שהכל נמס ומתערבב היטב.

במיקרו אפשר לחמם הכל חצי דקה להוציא לערבב ועוד חצי דקה להוציא ולערבב עד שהמסה רכה ואפשר לערבב.

אני אישית העדפתי על הגז זה הרבה יותר מהר וקל.

עוגת גבינה יפנית

הרעיון זה לא לבשל את זה אלא פשוט לתת לחום להמיס את החמאה וגבינת השמנת על מנת שיהיה קל לערבב הכל עד למסה אחידה.

למה?!

כי החמאה ברור למה להמיס אבל גבינת שמנת אל תשכחו שהיא במרקם שלה קשה הרבה יותר מגבינה לבנה שאנחנו רגילים בעוגות הקלאסיות שלנו ויהיה קשה לערבב אותה לתוך הקצף.לכן היפנים חשבו על זה והחימום הוא בעצם פעולת ריכוך על מנת להקל על פעולת הערבוב והקיפול בהמשך

חזרה למתכון :

מצננים דקה 2 את תערובת הגבינות השמנת והחמאה ואז מוסיפים את החלמונים הקמח והקונפלור מיץ הלימון הגרידה תמצית הוניל ומערבבים.

עוגת גבינה יפנית

טיפ יונית :אני ממליצה להעביר את הקמח והקונפלור במסננת זה מאוורר את הקמח ועושה טוב לבלילה

מערבבים הכל עד שהמסה אחידה חלקה ובלי גושים.

עוגת גבינה יפנית

לוקחים מעט מהחלבונים שהקצפנו ומערבבים בעזרת מטרפה קטנה בתנועת קיפול

עוד קצת מקפלים ומערבבים בתנועת קיפול.

עוגת גבינה יפנית

אחכ שופכים את המסה לתערובת החלבונים המוקצפת ומערבבים ומאחדים את 2 המסות עד שמתקבל מרקם אחיד.

עוגת גבינה יפנית

מעבירים לרינג גבוה או סיר ג'חנון בקוטר 20 .

שימוש בסיר ג'חנון:

לא לשכוח לשמן בחמאה את הדפנות ולגזור נייר בקוטר התבנית ולהניח כי אז יהיה קל לנו לחלץ את העוגה בסיום האפיה וסיום התייצבות.

שימוש ברינג גובה עשר סמ:

אם שמים רינג אז שמים תחילה נייר כסף מעל נייר הכסף שמים נייר אפיה ומעל נייר האפיה מניחים את הרינג.

עוגת גבינה יפנית

מסביב נייר מטבח רטוב סוגרים הכל.

מה הכוונה סוגרים?

מכווצצים את נייר הכסף שיכסה את מסגרת הרינג

עוגת גבינה יפנית

משמנים את הדפנות או שמים שקף נייר שיעזור לחלץ.

עוגת גבינה יפנית

מניחים את הרינג העטוף או הסיר בתוך תבנית שחורה עם מים רותחים ויוצקים את הבלילה לבפנים

עוגת גבינה יפנית

ואופים 18 דקות על חום 200 שחיממנו בהתחלה.

אחכ 40 דקות אפיה על חום 140.

אחכ סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה.

אחכ מוציאים מצננים טיפה ומכניסים לקירור שלוש שעות .

הופכים את העוגה על צלחת ואחכ שוב צלחת והופכים שנית

עוגת גבינה יפנית

מגישים ומתעלפים

העוגה הכי שווה שיש.

פרסום בשיתוף שופרסל גרין.

 

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. ספיר הגב יולי 26, 2021 בשעה 3:25 pm

    אפשר להמיר את השמנת החמוצה במשהו אחר?

  2. מיכל הגב יולי 26, 2021 בשעה 4:01 pm

    היי
    אין לנו פה באף סופר ביצים XL
    האם זה קריטי להשתמש ב-L ?

    • גילי הגב יולי 28, 2021 בשעה 2:02 pm

      מצטרפת לשאלה ?

  3. ליבי הגב יולי 28, 2021 בשעה 10:46 am

    מתה להכין אבל הגודל של התבנית במתכון לא ברור. מה הגודל של תבנית רגילה ואיזה גודל לסיר ג׳חנון?

  4. נועה הגב יולי 29, 2021 בשעה 10:45 am

    אפשר לעשות בתבנית מלבנית?

  5. חמי הגב יולי 31, 2021 בשעה 12:18 pm

    שלום יונית
    עשיתי את העוגה ויצא מושלם היות שתמיד ההסברים שלך נהדרים ומובנים
    אם תרצי שאשלח לך תמונה של העוגה אשמח
    אני גרה בניו יורק ועשיתי אותה כאן
    שבת שלום

  6. חוה נירנפלד הגב אוקטובר 4, 2021 בשעה 1:12 pm

    היי יונית, האם יש צורך לשמן גם את נייר האפיה (מבפנים) או שמספיק רק את דפנות התבנית לפני ששמים נייר.

  7. עמית הגב נובמבר 3, 2021 בשעה 7:17 am

    תודה מתכון נפלא האם קריטי להשתמש בביצים מידה L . האם כדי להוסיף ביצה נוספת במקום ביצים במיד XL . האם להוסיף 2 שמנת חמוצה 400 גרם?
    אשמח לקבל תשובה.

  8. יעל הגב ינואר 13, 2022 בשעה 7:03 am

    אסור לאפות עם שקף
    השקף מיועד לעוגות קרות בלבד

  9. דניאלה הגב ינואר 30, 2022 בשעה 4:42 pm

    מה לגבי מים בתבנית בתנור אין צורך ? ?

  10. בקי הגב מאי 28, 2022 בשעה 7:59 pm

    האם אפשר להמיר את הגבינה של ה 30% ל 9%?

  11. אוסי הגב יוני 1, 2022 בשעה 3:56 am

    האם ניתן להחליף את הקמח בקורנפלור כדי ליצור עוגה ללא גלוטן?

  12. Yehuda הגב דצמבר 19, 2022 בשעה 7:47 pm

    האם אפשר תבנית קפיצית 24 גבוהה ?

  13. איריס הגב אוקטובר 2, 2023 בשעה 9:22 am

    שואלים כל כך המון שאלות..ואין מענה..
    אני מצטרפת לשאלת הביצים..אין xl
    כמה ביצים L צריך לשים?? מקווה שאקבל תשובה
    חג שמח

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי בכלום עבודה כל מה שאתם צריכים 5 מוצרים 5...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס