יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טבחה כמוניה שעועית ובשר
  • סלט אבוקדו
  • צ’יפס מתנפח אבונפחא
  • סלט ביצים הכי טעים שיש
  • עוגת שוקולד מושלמת לגן
  • עוגיות שוקולד צ’יפס
  • קובניות בטעם חמאה ושום
  • קוביות בשר עם תפוא
  • הפסטלים של רונן
  • קציצות עוף וכרובית
דף הבית » עוגת גבינה יפנית
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
עוגת גבינה יפנית

עוגת גבינה יפנית

יונית צוקרמן יולי 26, 2021 12 תגובות

שבוע שעבר דפיקה בדלת והגיע שליח וקיבלתי ארגז עם שלל מוצרים של  מוצרים של שופרסל גרין שמסמלים את המטבח היפני .

היה עליי לבחור מוצר ולייצר מתכון בסגנון יפני .

המוצר שבחרתי  אומנם לא ייצג את ישראל בטוקיו באוליפיאדה אבל הוא בהחלט הביא לי  מתכון מנצח !

טוב !תקשיבו לי טוב טוב זה אחת העוגות הטעימות שהכנתי.

זה לא מה שאנחנו רגילים כי בכל זאת שליש מכמות הגבינה והטכניקה וההכנה שונה מעוגת הגבינה הקלאסית שלנו אבל דווקא השוני והטכניקה היא זו שיוצרת עוגת גבינה שהיא כולה עננים.

שבכל ביס אנחו עפים גבוהה מעלה מעלה 🙂

בקיצור אתם חייבים להכין אותה לפחות פעם אחת בחיים!לטעום והלהחליט כמה אם אני צודקת ?!

חומרים :

6 ביצים xl

80 גרם חמאה

250 גר גבינת שמנת רצוי 30 אחוז שומן

2גביע שמנת חמוצה% 27  או% 15(סהכ 400 גרם)

80 גרם קמח שזה יוצא 3/4 כוס חד פעמי שתיה קרה

20 גר קונפלור שזה רבע כוס חד פעמי שתיה קרה קונפלור

170 גר סוכר שזה יוצא 3/4 כוס סוכר (שימו לב כוס מידה זה הכוס של שתיה חמה)

כפית מיץ לימון טרי סחוט

כפית גרידת לימון

כף תמצית וניל טהורה

אופן ההכנה :

תחילה מחממים את התנור קו למעלה קו למטה 200 מעלות

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים שימו לב שאתם משתמשים בביצים xl.

בשביל העוגה הזו תעשו מאמץ ותקנו את המידה הזו אני רכשתי בשופרסל גרין.כי הסוד כאן לגובה זה הביצים הגדולות ביחס לכמות הקטנה של הגבינה והשמנת.

תחילה מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב ורך שימו לב לא להקציך לקצף קשה אלא רך ויציב.

למה?!

בגלל שאם תקציפו לקצף חזק יהיה קשה לערבב ולקפל אותו למסה השנייה של החלמונים .

מסת החלמונים:

בקלחת קטנה או בקערה למיקרו שמים חמאה גבינת שמנת ושמנת חמוצה ומבשלים על אש קטנה עד שהכל נמס ומתערבב היטב.

במיקרו אפשר לחמם הכל חצי דקה להוציא לערבב ועוד חצי דקה להוציא ולערבב עד שהמסה רכה ואפשר לערבב.

אני אישית העדפתי על הגז זה הרבה יותר מהר וקל.

הרעיון זה לא לבשל את זה אלא פשוט לתת לחום להמיס את החמאה וגבינת השמנת על מנת שיהיה קל לערבב הכל עד למסה אחידה.

למה?!

כי החמאה ברור למה להמיס אבל גבינת שמנת אל תשכחו שהיא במרקם שלה קשה הרבה יותר מגבינה לבנה שאנחנו רגילים בעוגות הקלאסיות שלנו ויהיה קשה לערבב אותה לתוך הקצף.לכן היפנים חשבו על זה והחימום הוא בעצם פעולת ריכוך על מנת להקל על פעולת הערבוב והקיפול בהמשך

חזרה למתכון :

מצננים דקה 2 את תערובת הגבינות השמנת והחמאה ואז מוסיפים את החלמונים הקמח והקונפלור מיץ הלימון הגרידה תמצית הוניל ומערבבים.

טיפ יונית :אני ממליצה להעביר את הקמח והקונפלור במסננת זה מאוורר את הקמח ועושה טוב לבלילה

מערבבים הכל עד שהמסה אחידה חלקה ובלי גושים.

לוקחים מעט מהחלבונים שהקצפנו ומערבבים בעזרת מטרפה קטנה בתנועת קיפול

עוד קצת מקפלים ומערבבים בתנועת קיפול.

אחכ שופכים את המסה לתערובת החלבונים המוקצפת ומערבבים ומאחדים את 2 המסות עד שמתקבל מרקם אחיד.

מעבירים לרינג גבוה או סיר ג’חנון בקוטר 20 .

שימוש בסיר ג’חנון:

לא לשכוח לשמן בחמאה את הדפנות ולגזור נייר בקוטר התבנית ולהניח כי אז יהיה קל לנו לחלץ את העוגה בסיום האפיה וסיום התייצבות.

שימוש ברינג גובה עשר סמ:

אם שמים רינג אז שמים תחילה נייר כסף מעל נייר הכסף שמים נייר אפיה ומעל נייר האפיה מניחים את הרינג.

מסביב נייר מטבח רטוב סוגרים הכל.

מה הכוונה סוגרים?

מכווצצים את נייר הכסף שיכסה את מסגרת הרינג

משמנים את הדפנות או שמים שקף נייר שיעזור לחלץ.

מניחים את הרינג העטוף או הסיר בתוך תבנית שחורה עם מים רותחים ויוצקים את הבלילה לבפנים

ואופים 18 דקות על חום 200 שחיממנו בהתחלה.

אחכ 40 דקות אפיה על חום 140.

אחכ סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה.

אחכ מוציאים מצננים טיפה ומכניסים לקירור שלוש שעות .

הופכים את העוגה על צלחת ואחכ שוב צלחת והופכים שנית

מגישים ומתעלפים

העוגה הכי שווה שיש.

פרסום בשיתוף שופרסל גרין.

 

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. ספיר הגב יולי 26, 2021 בשעה 3:25 pm

    אפשר להמיר את השמנת החמוצה במשהו אחר?

  2. מיכל הגב יולי 26, 2021 בשעה 4:01 pm

    היי
    אין לנו פה באף סופר ביצים XL
    האם זה קריטי להשתמש ב-L ?

    • גילי הגב יולי 28, 2021 בשעה 2:02 pm

      מצטרפת לשאלה 😊

  3. ליבי הגב יולי 28, 2021 בשעה 10:46 am

    מתה להכין אבל הגודל של התבנית במתכון לא ברור. מה הגודל של תבנית רגילה ואיזה גודל לסיר ג׳חנון?

  4. נועה הגב יולי 29, 2021 בשעה 10:45 am

    אפשר לעשות בתבנית מלבנית?

  5. חמי הגב יולי 31, 2021 בשעה 12:18 pm

    שלום יונית
    עשיתי את העוגה ויצא מושלם היות שתמיד ההסברים שלך נהדרים ומובנים
    אם תרצי שאשלח לך תמונה של העוגה אשמח
    אני גרה בניו יורק ועשיתי אותה כאן
    שבת שלום

  6. חוה נירנפלד הגב אוקטובר 4, 2021 בשעה 1:12 pm

    היי יונית, האם יש צורך לשמן גם את נייר האפיה (מבפנים) או שמספיק רק את דפנות התבנית לפני ששמים נייר.

  7. עמית הגב נובמבר 3, 2021 בשעה 7:17 am

    תודה מתכון נפלא האם קריטי להשתמש בביצים מידה L . האם כדי להוסיף ביצה נוספת במקום ביצים במיד XL . האם להוסיף 2 שמנת חמוצה 400 גרם?
    אשמח לקבל תשובה.

  8. יעל הגב ינואר 13, 2022 בשעה 7:03 am

    אסור לאפות עם שקף
    השקף מיועד לעוגות קרות בלבד

  9. דניאלה הגב ינואר 30, 2022 בשעה 4:42 pm

    מה לגבי מים בתבנית בתנור אין צורך ? 🤭

  10. בקי הגב מאי 28, 2022 בשעה 7:59 pm

    האם אפשר להמיר את הגבינה של ה 30% ל 9%?

  11. אוסי הגב יוני 1, 2022 בשעה 3:56 am

    האם ניתן להחליף את הקמח בקורנפלור כדי ליצור עוגה ללא גלוטן?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • טבחה כמוניה שעועית ובשר טבחה כמוניה שעועית ובשר את המתכון של היום למדתי מאסתר ממושב זיתן חמותי ה...
  • סלט אבוקדו סלט אבוקדו את הסלט הזה הכנתי עוד שהייתי ילדה בת עשר. למדתי...
  • עוגת שמרים שוקולד בטעם של פעם עוגת שמרים שוקולד בטעם של פעם עוגת שמרים במילוי קלאסי, מילוי של סבתא שלי, סבתא שלכם...
  • צ'יפס מתנפח אבונפחא צ’יפס מתנפח אבונפחא בשנות העשרים שלי הייתי נוסעת עם חברות לשוק בצלאל למצוא...
  • קוביות בשר עם תפוא קוביות בשר עם תפוא שאמא רצתה לפנק אותנו היא הייתה מכינה לנו את הסיר הזה . ...
מתכונים חדשים

טבחה כמוניה שעועית ובשר

סלט אבוקדו

צ’יפס מתנפח אבונפחא

סלט ביצים הכי טעים שיש

עוגת שוקולד מושלמת לגן

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס