פעם כדי לקבל רצפט של עוגה שווה היינו צריכים איזה שכנה אלופה….אחכ זה עבר לעיתונים ולספרים…..אחכ לאינטרנט ועכשיו לסירטונים של 60 שניות
האמת ?
בחיים לא חלמתי שאקח מתכון מאיזה סירטון שרץ ברשת
אבל הטרקיות האלה משגעות אותי…..
אולי השיגעון נובע מהגעגוע לאינסטנבול אהובתי שכבר שנתיים כף רגלי לא נחתה שם בגלל הקורונה.
אין מסעדה או אוכל או מאפה שאכלתי שם ולא היה לטעמי.
אני לא נכנסת לפוליטיקה אני עוסקת באוכל ואוכל מחבר אותי לאנשים למקומות וחולמת שאולי יום אחד השלום יגיע דרך האוכל!
נחזור למתכון !
המתכון של היום זה חלום
מרקם עוגת הגבינה שונה מהמרקם של העוגה הקלאסית שלנו הטעם שונה ודי מזכיר מאד את העוגה הבאסקית
אבל השילוב של הגבינה והעוגת בראוניז שמקבלת רטיבות מהגבינות יוצרת את הזיווג המושלם.
זה בדיוק כמו שהבת שלי אומרת אמא זה שילוב של 2 עוגות טעימות באחת.
והיא מעצבנת אותי כי היא מפרידה בין השכבות ואוכלת כל עוגה בנפרד.
לפני שאתחיל גם בישראל אנחנו עושים עוגת גבינה בראוניז אבל הם עושים את הבלילה אחרת וזה מה שסיקרן אותי להכין והופתעתי מכמה שזה טעים.
אז שנתחיל ?
חומרים
בראוניז יונית :
תבנית 26 עגולה מתפרקת
200 גרם שוקולד מריר איכותי
200 גרם חמאה
כף גדושה ממרח שוקולד שאוהבים
חצי כוס סוכר
2 ביצים xl או 3l
כוס קמח תופח(זה לא טעות )
בלילה גבינה טורקית:
שמנת חמוצה לכו על 27 אחוז
500 גרם גבינה לבנה
כוס ורבע שמנת מתוקה (330מל)
2 ביצים xl או 3l
170 גרם סוכר(כוס חד פעמי שקוף)
80 גרם שמן (חצי כוס מידה )
שקית אינסטה פודינג וניל
כף תמצית וניל טהורה
אופן ההכנה :
כל ההכנה קלה מאד זה לערבב הכל עם כף וביי
נתחיל עם הבראוניז הלכתי על הגרסה הישראלית שלי
להמיס חמאה עם שוקולד במיקרו במשך 2 דק להוציא ולערבב
להוסיף כף ממרח שוקולד שאוהבים ולערבב
להוסיף סוכר ולערבב
להוסיף 2 ביצים ולערבב
קמח ולערבב עד שמתקבלת מסה אחידה
את כל המסה שופכים לתבנית 26 משומנת .
ואת התבנית למקפיא לשעה.
אגב בישראל המתכונים זה או שאופים קודם את הבראוני או אופים יחד בלי הקפאה כייף לראות דרכים נוספות?לא?
אחרי שעה מכינים את הבלילה.
פשוט שופכים הכל לתוך קערה ומערבבים עד שאין גושים.
שופכים לתבנית שהייתה בהקפאה.
אופים בתנור חם 170 מעלות למשך שעה
לא לשכוח לשים תבנית עם מים רותחים מתחת בדיוק כמו בעוגה הגבינה הקלאסית בישראל
אח"כ משאירים בתנור כבוי את העוגה למשך שעה שעתיים.
מקררים ,מכנסים למקרר ללילה שלם.
חובה לילה!!!תנו לנוזלים של הגבינות להרטיב את הבראוניז הכי טעים שאתם הולכים לאכול
וקחו חתיכה ותתעלפוווווווווו
טעים טעים טעים !
היי יונית, תודה על המתכון!
אפשר רק לדעת אם
200 גרם שמנת חמוצה?
בפוסט השתמשתי בגביע שמנת של 200
כמו כן אפשר גם 2 שמנת חמוצה זה יעשה את העוגה גבוהה בעוד סמ
היי יונית. האם אפשר להשתמש בגבינת שמנת? האמריקאים פה לא יודעים מה זה גבינה לבנה
כן תעשי 500 גרם שמנת
ובמקום שמנת חמוצה הייתי שמה גבינה או שמנת רזה
במקום גבינה לבנה פשוט תשתמשי ביוגורט Fage. החלטה שלך אם להשתמש ב 2% או 5%. זה עובד לי מצוין כתחליף לגבינה לבנה בעוגות גבינה שאני מכין. יש אותו בכל סופר בארה"ב.
יונית, שלום קניתי את הספר שלך. במתכון של עוגת השוקולד לא הבנתי אם זה קמח תופח או רגיל. אשמח לתשובה. תודה
רגיל אבל אם אין לך אפשר תופח לא קורה כלום כי זה לא מסיים את האפיה
היי יונית
את כל אופן ההכנה של הבלילה הטורקית לא רשמת…האם יש הקצפה של שמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג וניל?
הכל שמים בקערה ומערבבים
שום מיקסר
היא אומרת ש ידבר מכניס אוויר וגורם לעוגה להתרומם
רק עם כף או מטרפה
כיצד ניתן להמיר את העוגה ללא גלוטן?
השינוי היחיד זה הקמח הבראוניז אותו ניתן להמיר בקמח ללא גלוטן
אני משתמשת בקמח ללא גלוטן של green
אפשר קמח שקדים
בבלילה יש אינסטה פודינג וניל זה קונפלור וזה ללא גלוטן
היי יונית
המתכון נראה מעולה!!
אפשר להמיר לחמאה במקום שמן?
כן אבל חמאה מומסת
היי יונית, חובה להכניס למקפיא את הבסיס או ניתן לא
היי יונית…
העוגה נראית…וואאאוו
לצערי סוכרתית….אנסה להמיר לתחליפים……?
היי יקרה :
מה ניתן לשים במקום ממרח ?אולי תוספת של שוקולד מריר אם כן כמה..
כמה למאה במקום שמן .
תודה?
היי יונית
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את העוגה?
מצטרפת לשאלה
האם אפשר להקפיא את העוגה?
היי יונית חייבת להגיד לך שניסיתי מתכונים שלך אני כלה טרייה ואת פשוט אלופההה מאחת שלא ידעה להכין כלום אני מעמידה סירים והרבה בזכותך השם ישמור אותך ❤❤
יש לי תבנית קפיצית בקוטר 24 האם זה קריטי?
היי יונית השפית המדהימה שלנו!! קודם כל תודה על כל המתכונים הטעימים שלך!! ושאלה לי, אפשרי להמיר את החמאה בבראוניז בשמן?
היי האם אפשר להמיר את המחאה בשמן?
כמה שמן צריך לשים?
תודה
היי האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?
כמה שמן צריך לשים?
תודה
בתוכנית טורבו לאפות את העוגה? או רק חום עליון תחתון
אמא'לה איזו עוגה הכנתי בשישי וזהו כולם התעלפו אחת העוגות הטובות שהכנתי בזכותך באמת אין דברים כאלו טעימה טעימה וקלה ממש להכנה יונית את מלכה
אפשר לוותר על שלב ההקפאה הראשוני ? או שזה מאסט ?
הי,
תודה רבה על מתכונים מעולים!!
2 שאלות:
1. עשיתי בדיוק מה שאמרת והבלילה של השוקולד "עלתה" על הגבינה הרפיה. למה?
2. אפיה בטורבו? 170 ברגיל לא מספיק….
אפשר בבקשה קישור לסרטון המקורי?
יונית ראשית חג עצמאות שמח למען האמת פיקפקתי בעשיית העוגה של השוקולד עם הגבינה אבל אמרתי ננסה , תשמעי את גדולה מהחיים קודם קל מאוד נעים לעשות אותה אינה מצריכה עבודה מרובה וטעים רצח רק ליידע כללי עשיתי אותה עם קמח שקדים בשוקולד ואת כל הסוכרים החלפתי בממתיקים כי אני באורח חיים קטוגני ויצא פצצה כל הכבוד
ואווו איזה כייף לשמוע
אשמח למתכון כלוב עם השינויים
מעניין ויכול לעזור לאחרים
תודה !
יונית שבת שלום:
עשיתי את העוגה לפי המרשם שלך אבל במקום סוכר שמתי סוכרלוז לפי מידה שלך ואת הקמח החלפתי בקמח שקדים ובמקום 500 גרם גבינה כי לא היה לי שמתי 250 גבינה ושמנת חמוצה 9 % זה מה שהיה לי , וכל מי שטעם את העוגה לקח מרשם
עוגה מעולההההה !! ????????
הכנתי כבר מלא פעמים!!